Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
7 komentara

'Ne slavim ni rođendane, neću ni 40 godina Srebrnih krila...'

Srebrna krila i danas su omiljena u Bugarskom i tadašnjem SSSR-u. U Bugarskoj su 1981. imali 45 koncerata, od kojih je 35 bilo na stadionima. Vrhunac uspjeha benda bio je 1983. u Moskvi

Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL
7 komentara

Nismo bili toliko važni da radim slavljeničku turneju. Ni rođendane ne slavim, neću ni 40 godina Srebrnih krila, kaže Vlado Kalember (64).

Žarko Bašić/Pixsell KONCERT 1. SRPNJA Nakon 25 godina: Srebrna krila su najavila povratnički koncert

Krajem 70-ih i početkom 80-ih Srebrna krila bila su najpopularniji bend bivše države. U Zagrebu je 1979. na koncertu na Cmroku Kalember na binu iskočio iz helikoptera.

Foto: 24sata Video

- Prvi smo imali mini Woodstock na Cmroku. Bijelo dugme je punilo sportske dvorane, a Krila su bila prvi bend koji je izašao na livadu - govori Vlado.

POGLEDAJTE VIDEO:

[video: 1192578 / ]

I danas su jednako omiljeni u Bugarskoj i tadašnjem SSSR-u. U Bugarskoj su 1981. imali 45 koncerata, od kojih je 35 bilo na stadionima. Vrhunac uspjeha benda bio je 1983. u Moskvi. Od svih hitova, Bugarima su najdraže pjesme ‘Julijana’ i ‘Grešnica’.

- U 80-ima smo tamo imali duge i sjajno posjećene turneje – rekao je Kalember.

24sata | Autor: 24sata Foto: 24sata

U deset dana su rasprodali dvoranu koja prima 25.000 ljudi. Danijela Popovića (62) izbacili su iz benda jer je rekao da će 'kad s Krilima napravi karijeru, otići u solo pjevače'.

R. Branđolica Srebrna krila opet skupa na trgu bugarskoga gradića

Samo na jednom koncertu svirao je s Krilima. Kalember i danas žali što Rajko Dujmić (63) nije htio svirati u Krilima jer je bio vjeran Fosilima. 

Naši partneri pišu
Message