Show

Komentari 7

Nema kraja robotima: Saga o Transformerima dobiva reboot

Nema kraja robotima: Saga o Transformerima dobiva reboot

Šesti film o mjenjolikim robotima misteriozno je nestao iz Paramountove ponude budućih filmova. Jedanaest godina je franšiza bila s nama, je li konačno vrijeme da ode u zaborav?

Prije nekoliko godina studio Paramount osnovao je 'sobu pisaca' za svoje scenariste, odnosno za ljude koji su bili uključeni u franšizu o Transformerima. No prošlog ljeta, nakon što je 'Transformers: Posljednji vitez' prošao u kinima lošije nego što su producenti očekivali, su sve vijesti o tom projektu iščezle. Postalo je jasno kako je potreban zaokret.

Već prije je napravljen plan da se snimi film o samo jednom Transformeru, a robot kojeg su odabrali je simpatični žuti robot koji se pretvara u Volkswagenovu Bubu, Bumblebee. Taj film nam i dalje dolazi u kina, i to 20. prosinca ove godine no šesti film o mjenjolikim robotima je nestao iz Paramountove ponude budućih filmova.

Nove su vijesti kako ne samo da je 'šestica' zaboravljena, već je cijeli svemir u opasnosti (po tko zna koji put) te da mu se sprema reboot.

Premda Hasbro (tvrtka koja je proizvela Transformere) još uvijek nije objavio ništa, posve je moguće kako je 'Bumblebee', smješten u osamdesete godine 20. stoljeća, u stvari film kojim će se pokrenuti nova franšiza. Uz to, Paramount i Hasbro su već najavili zajednički neimenovani film za ljeto 2021. godine.

Je li 'Bumblebee' stvarno reboot? Može li takav projekt od ove iznimno nekvalitetne franšize napraviti nešto gledljivo? Odgovore na ta pitanja saznat ćemo u narednih nekoliko mjeseci.

Najčitaniji članci