Obavijesti

Show

Komentari 22

Neodoljivi šarmer nakon njene smrti više nikad nije bio isti...

Neodoljivi šarmer nakon njene smrti više nikad nije bio isti...
1

Brak s Carole Lombard bio je najsretniji period života Clarka Gablea. Bili su nerazdvojni, a glumac je obožavao šarmantnu, mladenačku i iskrenu osobnost svoje supruge

VIDEO

Clark Gable i Carole Lombard bili su 'zlatni par' Hollywooda. On je bio neodoljivi šarmer s filmskog platna, a ona 'mlada nada' komedija.

Gablea su obožavale žene, ali i muškarci. Jedna od žena bila je i Carole Lombard. Rođena kao Jane Alice Peters, Carole je s majkom iz Indiane preselila u Kaliforniju.

 

#carolelombard

A post shared by @la_ventana_indiscreta on

Filmski redatelj uočio ju je dok je u ulici sa susjedima igrala bejzbol, a jednogodišnji ugovor potpisala je 1921. godine kad je imala samo 12 godina. Krajem 20-ih filmovi su iz nijemih prelazili u zvučne. Dok je karijera nekih glumaca naglo završila zbog njihovih naglasaka, loše dikcije i glasa koji nije zvučao ugodno, Carole je imala svijetao, svjež i seksi glas koji joj je omogućio uspješan prijelaz u ovom razdoblju. 

Upoznali se na setu filma 'No Man of Her Own' 

Uloga u filmu 'No Man of Her Own' iz 1932. godine, dovela je Carole prvi put pred Gablea. Glumica je tada još bila u braku s glumcem Williamom Powellom, a njihova ljubav trajala je sve do 1936. godine.

Pred kraj snimanja Clark je svojoj partnerici htio dati do znanja da mu se sviđa pa joj je u ormariću ostavio par balerinki do kojih je bila kartica na kojoj je pisalo: 'Za pravu primadonu'.

Gable i Carole ozbiljnu vezu započeli su tek četiri godine kasnije kada je John Hay Whitney organizirao kostimiranu zabavu u Hollywoodu. Gosti su morali doći odjeveni u nešto bijelo. Carole, koja je imala smisla za humor, na zabavu je stigla u bolničkim kolima, a na tulum su je unijeli na nosilima. 

Glumac koji je tada bio u procesu razvoda od Rije Langham, pozvao je svoju kolegicu na vožnju u svom novom automobilu. Te večeri su se zbližili i postali ljubavnici.

Stabilan obiteljski život

Par se vjenčao 1939. godine, a Carole mu je bila treća žena. Brak s njom bio mu je najsretniji period života. Bili su nerazdvojni, a Clark je obožavao šarmantnu, mladenačku i iskrenu osobnost svoje supruge.

- Clark je odrastao bez majke, bilo mu je jako teško. Sada je napokon pronašao ono što je tražio - pričali su njegovi prijatelji.

 

Carole Lombard and Clark Gable #oldhollywood #vintage #goldenage #carolelombard #clarkgable

A post shared by @viviensoldhollywood on

Zajedno su stvorili stabilan obiteljski život što im je oboma nedostajalo. Živjeli su na ranču u Kaliforniji, a uzgajali su piliće, konje te imali 'brdo' mačaka i pasa.

Očajnički je htjela postati majka i domaćica

Jedino što im je nedostajalo bilo je dijete. Carole je pokušavala ostati u drugom stanju, a to joj je uspjelo nešto prije početka snimanja 'Prohujalo s vihorom'.  Glumica je imala spontani pobačaj, a nakon toga uslijedio je novi šok. Njezin ginekolog priopćio joj je da nikad neće moći imati djece.

 

The Gables, Carole Lombard & Clark Gable at the Atlanta premiere of Gone With the Wind ~ January 17, 1940✨ #clarkgable #carolelombard

A post shared by Nellie (@silver_screens_and_daydreams) on

Činjenica da će biti samo njih dvoje, slomila ju je jer je oduvijek sanjala kako će se u potpunosti posvetiti majčinstvu te da će se povući iz svijeta glume. Željela je da Clark bude taj koji će donositi novac u kuću, a da će ga ona nakon posla dočekivati toplim ručkom.

Vratila se u Hollywood i opet bila sretna

Ipak, stvari su se promijenile i ona se vratila u Hollywood. Zaigrala je u Hitchcockovom 'Gospodin i Gospođa Smith', a nakon toga uloge su se samo redale. Vratila se u punom sjaju i pomirila se sa sudbinom.

Pred kraj 1941. godine Japanci su bombardirali luku Pearl Harbour te su time i Amerikanci ušli u  Drugi svjetski rat. Holivudske zvijezde tada su često putovale kako bi skupile novac u dobrotvorne svrhe.

Zbog patriotskih dužnosti to je učinila i Carole u siječnju 1942. godine. Sa svojom majkom i glasnogovornikom Ottom Winklerom vraćala se s uspješne promotivne turneje filma 'To Be or Not To Be'  kojom je skupljala novac.

Trebale su putovati vlakom

Iako su već kupili karte za vlak, Lombard je u posljednji tren odlučila kako želi putovati avionom. Htjela je stići čim prije i vidjeti svog voljenog supruga koji ju je čekao u Kaliforniji. Njezina majka bojala se putovanja i pokušala odgovoriti kćer od ideje da kupi avionske karte.  U tome nije uspjela. Njihov avion udario je u planinu u blizini Las Vegasa.

Preminula je sa samo 33 godine, a kao uzrok nesreće spominjala se pogreška pilota. U avionu su bila 22 putnika i svi su poginuli.

Gable se nikad nije oporavio od njezine smrti

Gable je stigao na mjesto nesreće kako bi identificirao njezino tijelo, a kad se vratio na njihov ranč, tugovao je u samoći. Mjesec dana kasnije vratio se u studio raditi na svom novom filmu 'Somewhere I'll Find You'.

 

#carolelombard#clarkegable#wifeandhusband#1932#hollywood#goldentime#

A post shared by Mary Gabrielli (@merygabriel) on

Od tragedije je izgubio skoro 10 kilograma te je bio slomljen i psihički i fizički. No svejedno je bio profesionalan za vrijeme snimanja. Glumio je u još 27 filmova i ženio se još dva puta, ali nikad više nije bio isti. Njezina smrt ga je slomila.

Umro je u studenome 1960. godine od teškog srčanog udara, a pokopan je pokraj svoje voljene supruge Carole Lombard.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 22
VIDEO

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...
RASKALAŠEN ŽIVOT SULTANA

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...

Za 50. rođendan 1996. godine potrošio je 40 milijuna dolara jer je slavlje trajalo dva tjedna i Michael Jackson mu je održao tri koncerta. Svako od raskošnih vjenčanja njegovo petoro djece, trajalo je više od tjedan dana

Ekskluzivne fotografije: Ovako izgleda suprug bujne Slavonke, par se vjenčao u Međugorju...
SKRIVA GA OD DJEVOJAKA

Ekskluzivne fotografije: Ovako izgleda suprug bujne Slavonke, par se vjenčao u Međugorju...

Vatrena Claudia koja se proslavila izazovnim navijačkim kombinacijama tijekom Svjetskog nogometnog prvenstva u Katru, otkrila nam je da je sretno udana. Prisjetila se i najvažnijeg dana u svom životu