Obavijesti

Show

Komentari 54

Nezaboravne hrvatske 'trash' serije: Koja je vama najbolja?

Nezaboravne hrvatske 'trash' serije: Koja je vama najbolja?
8

Od skrivenih kutaka policijske postaje do legendarnog Ivana 'š njim' Primorca, do neprofesionalnih glumaca koji su osvojili sve simpatije, gledatelji zasigurno neće zaboraviti ova remek-djela na malim ekranima

VIDEO

'Policijska patrola', 'Krv nije voda', 'Krim tim 2 - Pravda na zadatku' i 'Sudnica' 'najtrash' su hrvatske serije, remek-djela malih ekrana u našim krajevima.  Većina gledatelja je u njima uživala jer se mogu nasmijati njihovoj apsurdnosti ili se jednostavno diviti toj kreativnosti . Gledatelji se 'trash' serija dobro sjećaju, ponajviše jer su se uvijek doticali svakodnevnih problema običnog građanina, a sve sa sretnim završetkom. Također, svaki je građanin mogao biti dio nekih od serija pa ako ste bili taj sretnik, glavna uloga mogla je pripasti upravo vama.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

00:36

Policijska patrola

Policijska patrola je hrvatski dokumentarni reality show koji se prikazivao na programu RTL televizije od 2007. do 2008. Upoznao je gledatelje s uzbudljivim životom hrvatskih policajaca i tako nastojao približiti realni svijet čuvara reda viđen iz njihove perspektive, bez ikakvih rekonstrukcija ili namještanja scena i situacija. Po uzoru na strane serije slične tematike, televizijske kamere ulaze u najskrivenije kutke policijske postaje, a događaji prikazani u serijalu su stvarni. Snaga reda nam daje uvid u svoje postupke, proceduru policijskog rada i operativne obrade, ali nam isto tako dopuštaju i ulazak u privatne živote kako bi bolje shvatili kakva odricanja zahtijeva ovaj odgovorni posao. U prvoj epizodi gledatelji se upoznaju s Marijem i Lukom, policajcima 2. policijske postaje u Splitu, koji su glavni protagonisti ovog reality showa.

POGLEDAJTE VIDEO:

Krv nije voda

Svaka epizoda kultne serije 'Krv nije voda' u dokumentarnoj formi prati pojedinu obitelj i njezinu potresnu priču koja ih je iznenada zadesila. RTL je obećao da će ova serija mnoge zaintrigirati, a najposebnija je po tome što u njoj ne glume profesionalni glumci, već obični građani. Snimalo se u gotovo svim zagrebačkim kvartovima, a kroz dvanaest epizoda gledatelji saznaju što se događa s dugogodišnjim supružnicima kada njihovu idiličnu zajednicu uništi majčina prijevara s kćerinim dečkom, kako je majka tinejdžerica zbog ljubavi prema svojoj obitelji dospjela na rub bankrota, zašto se samohrana majka boji za život svoje kćeri jedinice koja se druži s kriminalcima, što se događa kada sin terorizira cijelu obitelj, kao i mnoge druge životne priče koje se događaju u susjedstvu iza zatvorenih vrata.

POGLEDAJTE VIDEO:

Krim tim 2 - Pravda na zadatku

Kriminalistička serija 'Krim tim 2 - Pravda na zadatku' počela je s emitiranjem prije 11 godina. Zamišljena kao ozbiljna detektivska serija koja progovara o zločinima i traži ubojice, pobrala je simpatije gledatelja zbog loše amaterske glume i simpatičnih protagonista. Gledateljima serije zasigurno je u sjećanju ostao Ivan 'š njim' Primorac, a još više legendarni Leon Lučić i njegov hrabar, šarmantni i muževni stav koji bi razoružao sve pripadnice suprotnog spola. Iako su si dali truda pružiti nam osjećaj akcije i napetosti, sve je više ličilo na parodiju na kriminalističke serije. U glavnoj glumačkoj ekipi, Dunja Bogner-Sepčić, odnosno u seriji inspektorica Anja Morić, jedina je profesionalna glumica.

POGLEDAJTE VIDEO:

Sudnica

U odvjetničkoj seriji 'Sudnica' uloge boraca za svoja prava dodijeljene su 'običnim' ljudima bez glumačkog iskustva, dok slučajeve vode osobe iz pravne struke, što seriji daje dodatnu uvjerljivost. Sudnicom je vladao sudac Ivan Gajski - markantan muškarac velikog iskustva, strpljiv, staložen i prije svega pravedan, spreman donijeti odluku koja ne oduševljava njegovu okolinu. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Dodatnu zanimljivost ovom showu daje i činjenica da su sudovi vječna tema rasprava, nezadovoljstva i buntovništva u Hrvatskoj. RTL je 'počastio' gledatelje 'Sudnicom' po uzoru na serije poput 'Obiteljskog suda ili 'Suda za maloljetnike' na njemačkom RTL-u.  Serija je dala priliku i običnom građaninu, pa je tako bilo tko mogao biti glavni lik, optuženik, žrtva ili 'iznenadni svjedok' koji se čudom našao u pravo vrijeme pred sudnicom s dokazima ili pak ležerna publika koja sjedi u sudnici.

 

 

 

 

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

00:31

GAZE DRUGE DA BI USPJELI: Ovo je najzločestiji horoskopski znak

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 54
VIDEO

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...
RASKALAŠEN ŽIVOT SULTANA

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...

Za 50. rođendan 1996. godine potrošio je 40 milijuna dolara jer je slavlje trajalo dva tjedna i Michael Jackson mu je održao tri koncerta. Svako od raskošnih vjenčanja njegovo petoro djece, trajalo je više od tjedan dana

Ekskluzivne fotografije: Ovako izgleda suprug bujne Slavonke, par se vjenčao u Međugorju...
SKRIVA GA OD DJEVOJAKA

Ekskluzivne fotografije: Ovako izgleda suprug bujne Slavonke, par se vjenčao u Međugorju...

Vatrena Claudia koja se proslavila izazovnim navijačkim kombinacijama tijekom Svjetskog nogometnog prvenstva u Katru, otkrila nam je da je sretno udana. Prisjetila se i najvažnijeg dana u svom životu