Obavijesti

Show

Komentari 9

Niti ne zaslužujemo ništa drugo osim tih zavijanja

Niti ne zaslužujemo ništa drugo osim tih zavijanja
3

Iako Severinini glazbeni uratci neće ući u povijest, ona se kroz 20 godina karijere nametnula kao uspješan brand na domaćem i susjednim tržištima

VIDEO

S nepunih 18 godina 1989. za Orfej je izdala prvi album “Severina”, a prvi veći hit imala je 1993. godine s pjesmom “Dalmatinka”. Prije deset godina Severina je zahvaljujući Vatrenima postala Seve Nacionale. Njezinu kazetu s pjesmom “Djevojka sa sela” Vatreni nisu vadili iz kazetofona. Slaveći treće mjesto na Svjetskom nogometnom prvenstvu, naizust su znali riječi te pjesme. Svoj seksepil gurnula je u prvi plan 2001. godine postavši vjerna kopija Mariliyn Monroe. Tek tada njezini su se albumi počeli vrtoglavo prodavati. Sociolog Dražen Lalić Severinin uspjeh ovako objašnjava : “Ona je žena našeg doba. Samosvjesna je i uspješna. Severina predstavlja žensku moć i koristi se prednostima svog spola u poslu koji radi”. Glazbeni kritičar Darko Glavan smatra da je na sceni opstala dvadesetak godina zahvaljujući svojoj osobnosti.
- Ona ne ovisi o manipulacijama menadžera i vlasnika diskografskih kuća nego sama pametno upravlja svojom karijerom - govori Glavan. Najviše naslovnica Severina je imala prije četiri godine. Tada je u javnost procurio njezin 11-minutni pornić s hercegovačkim poduzetnikom Milanom Lučićem. Dok su joj neki tada predviđali kraj karijere, ona je šalama na svoj račun zadržala status zvijezde.
- Kad bi nas dovoljno htjelo slušati operu, Severina bi je pjevala. Ovako, dobivamo što zaslužujemo, a to su, bojim se, šljokice, silikoni, debilni tekstovi i patetično zavijanje. Baš kako volimo - govori Davor Bruketa iz nagrađivane marketinške agencije Bruketa & Žinić.
- Iako je malo vjerojatno da će povijest zabilježiti bilo koji od njenih uradaka, Severinin rad dobar je indikator trendova mainstream kulture - smatra Bruketa.
- Ako je vjerovati Severininoj procjeni, došlo je vrijeme da folk, koji se gotovo nije mogao čuti u hrvatskim masovnim medijima, dobije pravo javnosti. I Severina je i ovaj put vjerojatno u pravu - zaključuje Davor Bruketa.

BREGINA SVADBA VEĆ JE VIĐENA U POLJSKOJ
Goran Bregović snimio je 1999. album s poljskom pjevačicom Kayah. Izvodila je pjesme Bijelog dugmeta u pratnji Bregovića i Orkestra za venčanja i sahrane. Prodali su više od 650.000 primjeraka, što je apsolutni rekord u Poljskoj. Na promotivnom spotu Kayah je bila u vjenčanici, a Brega je bio kum, no nisu ismijavali crkvu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 9
VIDEO

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...
RASKALAŠEN ŽIVOT SULTANA

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...

Za 50. rođendan 1996. godine potrošio je 40 milijuna dolara jer je slavlje trajalo dva tjedna i Michael Jackson mu je održao tri koncerta. Svako od raskošnih vjenčanja njegovo petoro djece, trajalo je više od tjedan dana

Ekskluzivne fotografije: Ovako izgleda suprug bujne Slavonke, par se vjenčao u Međugorju...
SKRIVA GA OD DJEVOJAKA

Ekskluzivne fotografije: Ovako izgleda suprug bujne Slavonke, par se vjenčao u Međugorju...

Vatrena Claudia koja se proslavila izazovnim navijačkim kombinacijama tijekom Svjetskog nogometnog prvenstva u Katru, otkrila nam je da je sretno udana. Prisjetila se i najvažnijeg dana u svom životu