Obavijesti

Show

Komentari 11

Nives Ivanković otkrila: Još uvijek čekam da mi se javi Rojs

Nives Ivanković otkrila: Još uvijek čekam da mi se javi Rojs
1

SPLITSKO STANJE UMA Glumica Nives Ivanković napisala je scenarij i režirala seriju naziva 'Tko je jamio, jamio je' za koju su je inspirirali naši političari

VIDEO

Moja serija je humoristična i realno surova. Ukazuje da je siromaštvo duha najveća nevolja, ali i da sve što se na brzinu i nepošteno stekne ima katastrofalne posljedice, kaže Nives Ivanković (49). 

Splitska glumica prije dvije je godine napisala scenarij i režirala 18 epizoda serije 'Tko je jamio, jamio je'. Inspirirala ju je hrvatska svakodnevica, političari, privatizacije i pljačke. Ljubo Ćesić Rojs (58) koji će ostati upamćen po uzrečici: 'Tko je jamio, jamio je' još joj se, kaže glumica, nije javio kao ni Željko Kerum (56).

  Život u 28 ‘kvadrata’: Munjizi strepe od deložacije i kamatara, a sin Jure Torcida život je posvetio Hajduku     

- Pojava Keruma je možda sinonim za ovu našu tranzicijsku priču, ali tu prestaje bitna sličnost. U seriji se bavim tranzicijom i izvrnutim vrijednostima kao i njezinim posljedicama. Sve što je loše postaje dobro, sve što je nemoralno postaje moralno - smatra Nives.

Film za rođendan

U projekt je ušla s budžetom od nula kuna. Snimanja su počela oko njezina rođendana, a umjesto da organizira rođendansku zabavu, prijatelje i kolege pozvala je na filmski set. Pilot serije će ponuditi hrvatskim televizijama, a trailer su napravili iz gušta, tek toliko da bude zabilježeno što su radili i u čemu su istinski uživali.

- Okosnicu serije čini deset profesionalnih glumaca te naturščici koji daju atmosferu i čaroliju ove mediteranske priče. Tu su Baba, Jure Torcida, nevista, susjeda Bilićka, Reići.... svi su oni već prikazivanjem trailera doživjeli zvjezdani status. Babu glumi Dara Vukić (90) koju Nives poznaje 23 godine.

Dari ne može reći ‘ti’

- Dara je moja najbolja prijateljica. Unatoč velikoj razlici u godinama nekad mi se čini da je Dara mlađa od svih nas. Ne može mi oprostiti što joj i dalje govorim ‘vi’.

 Zajedno u seriji: Dara Vukić (90) i Nives prvi put u istoj seriji     

U glumačkim krugovima brzo se prijeđe na ‘ti’ no iz poštovanja prema Dari čak i na privatnim druženjima govorim joj ‘vi’. To je poštovanje i ljubav. Obožavam je kao ženu i kao glumicu - kaže Nives. Splićanka, koju je u serijama proslavila uloga Seke Odak, Daru je kao 13-godišnjakinja gledala u ulozi Antigone. Tada se, priča Nives, rodila želja da postane glumica.

Obje su puno igrale u kazalištu, a sad su prvi put zajedno i u seriji. Nives igra Anđelku Munjiz koja je pritisnuta kreditima, ovrhama deložacijom, bez ikakve kvalifikacije i stalnoga posla, sa životom u u stanu od 28 ‘kvadrata’ gdje u 50. godini spava s mamom i odjednom postane dogradonačelnica Splita. 

- Ona je pravo lice našeg napaćenog malog čovjeka - zaključuje Nives.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 11
VIDEO

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...
RASKALAŠEN ŽIVOT SULTANA

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...

Za 50. rođendan 1996. godine potrošio je 40 milijuna dolara jer je slavlje trajalo dva tjedna i Michael Jackson mu je održao tri koncerta. Svako od raskošnih vjenčanja njegovo petoro djece, trajalo je više od tjedan dana

Ekskluzivne fotografije: Ovako izgleda suprug bujne Slavonke, par se vjenčao u Međugorju...
SKRIVA GA OD DJEVOJAKA

Ekskluzivne fotografije: Ovako izgleda suprug bujne Slavonke, par se vjenčao u Međugorju...

Vatrena Claudia koja se proslavila izazovnim navijačkim kombinacijama tijekom Svjetskog nogometnog prvenstva u Katru, otkrila nam je da je sretno udana. Prisjetila se i najvažnijeg dana u svom životu