Obavijesti

Show

Komentari 1

Njihov rad razotkrio je grozne činjenice o stravičnom ratu

Njihov rad razotkrio je grozne činjenice o stravičnom ratu
7

Narod svake države trebao bi moći vjerovati svojoj vladi bespogovorno. No situacija je vrlo često posve drugačija od takve te ljudi činjenice na koncu saznaju putem skandala u novinama

VIDEO

Kako možda znate, 90. dodjela Oscara bit će u nedjelju, 4. ožujka 2018. (sve vezano za nju moći ćete pratiti na našoj filmskoj stranici), a jedan od glavnih 'napadača' bit će Steven Spielberg.

Slavni redatelj se i ove godine potrudio kako bi opravdao ugled te nam na velika platna donosi priču o aferi s 'Pentagonskim dokumentima'.

THE POST

Radi se o istinitom događaju i aferi u svezi tzv. 'Pentagonskih dokumenata', odnosno ulozi koju su u njoj odigrale novine. U pitanju je film koji prati spomenuti skandal oko spisa objavljenih 1971. godine. 'Washington Post', novine koje su objavile taj optužujući dokument, završile su i na sudu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Ali američka javnost je saznala koliko su njihova vlada i predsjednici u stvari lagali o američkom sudjelovanju u Vijetnamskom ratu te je sve završilo dobro po novinare. Sami 'Pentagonski dokumenti' predstavljali su seriju službenih spisa američkog ministarstva obrane koji su procurili tako što ih je vojni analitičar Daniel Ellsberg dostavio novinarima.

Pogledajte foršpan

Dvostruki oscarovac Tom Hanks igrat će ulogu urednika Washington Posta Bena Bradleeja, a trostruka oscarovka Meryl Streep ulogu glavne izdavačice novina Kay Graham, koja je vodila sudski spor s vladom u trenutku kada je predsjednik SAD-a bio Richard Nixon.

Sporedne uloge preuzeli su Sarah Paulson, Bob Odenkirk, Bradley Whitford, Jesse Plemons, Carrie Coon i Alison Brie.

Film u distribuciju dolazi 11. siječnja, no kako bi uspio ući u ovogodišnju utrku za Oscara bit će premijerno prikazan 22. prosinca u odabranim kinima u Americi. Kako nam se čini, to je samo još jedna indicija da je stvarno u pitanju film koji je Spielberg snimio kako bi osvojio još jedan zlatni kipić.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Lord of the Ringos? Jackson će režirati film o Beatlesima
NOVA SURADNJA

Lord of the Ringos? Jackson će režirati film o Beatlesima

Taj će oskarovac oživjeti napeto snimanje posljednjeg albuma slavnog britanskog banda 'Let It Be', koristeći se sa 55 sati dosad nepoznatih videosnimki kultnog benda iz 1969. godine

Hathaway otkrila: Snima se 3. dio filma 'Princezini dnevnici'
FANOVI ODUŠEVLJENI

Hathaway otkrila: Snima se 3. dio filma 'Princezini dnevnici'

Brojni obožavatelji godinama su se pitali zbog čega su snimljena samo dva nastavka, a američka glumica ovih je dana otkrila vijest koja je oduševila brojne fanove filma
Kultni 'Simpsoni' se ukidaju? Ne donose nikakav prihod Foxu
NAKON 30 GODINA

Kultni 'Simpsoni' se ukidaju? Ne donose nikakav prihod Foxu

Zbog spajanja TV mreže Fox s Disneyjem, ugovori o licenciranju bit će drugačiji. Fox ne zna hoće im se isplatiti održati Simpsone na životu, budući da godinama ne ostvaruju prihode