Obavijesti

Show

Komentari 0

Norveški bend Kalanda stiže u Močvaru u listopadu ove godine

Norveški bend Kalanda stiže u Močvaru u listopadu ove godine

Norveški progresivni rock folk bend Kalandra dolazi u zagrebačku Močvaru u petak 4. listopada 2024.

VIDEO

Kalandra svoju glazbu temelji na melankoličnom nordijskom folk gitarskom zvuku, a drevne melodije uplela je u sirovu i oštru glazbu. Osnovani 2011. godine, proveli su više od desetljeća pomno kreirajući svoj zvuk i gradeći vlastiti studio, a istovremeno su na turnejama svirali s bendovima kao što su Leprous, Gåte, Seigmen, Wardruna i Eivør.

Nakon što im je obrada Wardrunine pjesme “Helvegen” donijela više od 5 milijuna pregleda na YouTubeu, bend je objavio dva hvaljena vlastita singla “Brave New World” i “The Waiting Game”, a dvije pjesme su snimili za HBO-ovu seriju “Beforeigners”. 2020. godine objavljuju debitantski album “The Line” koji je njihov put u introspekciju, osjećaje lutanja i gubitka.

Iz svog studija iz Osla bend je kreirao i soundtrack za seriju igara “Kingdom Two Crowns” što je rezultiralo i s njihovim drugim izdanjem “Kingdom Two Crowns: Norse Lands Soundtrack (Extended)” obavljenim 2022. To ih je odvelo na turneju po Europi s norveškim bendom Leprous i A.A. Williams.

Kalandra se iznova kreativno dokazuje, a najgledaniji videi im broje više od 12 milijuna pregleda na YouTubeu, te su redovito su uvršteni na liste na Spotifyju. Bend koji je pokazao da su sjajni autori i kompozitori, uz nedavni “Bardaginn” objavio je novi singl “The State of the World” kojim istražuju ranjivu stranu njihovog zvuka, a spremni su doseći nove fanove.

Kalandra u Zagreb dolazi u sklopu europske i UK turneje, pridružit će im se Lili Refrain. Folk drone umjetnica već je nastupala s imenima kao što su Heilung and The Cult / Death Cult, a njena glazba je hipnotična i intenzivna.

Ulaznice su u prodaji po cijeni od 18 eura, a ta cijena vrijedit će do 31. svibnja. Nakon toga cijena se penje na 20 eura, a na dan koncerta za ulaznicu će trebati izdvojiti 23 eura. Službena prodajna mjesta su Dirty Old Shop, Rockmark, kao i sva prodajna mjesta Eventima i online www.eventim.hr.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Glumci i pjevači predvođeni legendarnom Tajči ove subote rasplesat će Bjelovar!
PROMO

Glumci i pjevači predvođeni legendarnom Tajči ove subote rasplesat će Bjelovar!

BOK Fest održava se u Bjelovaru se od 26. travnja do 9. svibnja. Uz desetak vrhunskih predstava domaćih i stranih kazališta, Bjelovarčani će tijekom festivala imati priliku uživati i u brojnim popratnim događanjima

Najveća imena nove techno scene dolaze na Zrće
PROMO

Najveća imena nove techno scene dolaze na Zrće

Nizozemski Verknipt na svoje premijerno izdanje Verknipt Croatia Holiday Festivala ovog ljeta dovodi zvijezde hard techno scene te najavljuje svoj najveći line-up dosad
Debitantski album grupe Donkey Hot zove se ''MAMA'' zato što je mama car
PROMO

Debitantski album grupe Donkey Hot zove se ''MAMA'' zato što je mama car

Tokom slušanja albuma jasno je o kakvom se bendu radi - pjesme su duhovite, upečatljive i neke od njih uvijek će vam izmamiti osmijeh na lice, ali daleko je to od površne duhovitosti, svirka je čvrsta i rifovi osvajaju.