Obavijesti

Show

Komentari 55

Nosi im se bijela boja: Bregović i Čolić proslavili bijelo odijelo

Nosi im se bijela boja: Bregović i Čolić proslavili bijelo odijelo
9

Toni Cetinski, Joško Čagalj Jole, Mladen Grdović i mnogi drugi vole nositi i nastupati u bijelim odijelima. Popularizirali su ih Bregović i Čolić. Čak je i trener svih trenera, Ćiro Blažević, u bijelom odijelu slavio Dinamov trijumf

VIDEO

Sašit ću odijelo jedina, da u njemu budem ozbiljan, mirisat ću kao nikada i da vide da sam poseban, pjevao je Joško Čagalj Jole (47). Splićanin je pjesmu “Odijelo” snimio prije deset godina u jednoj garaži, a potom zapjevao i “Nosi mi se bijela boja”.

Jole često na nastupima nosi bijelo odijelo, a i Toni Cetinski (50) na nedavnoj svirci u Šibeniku bio je odjeven u bijelo.

Tony Cetinski odr??ao koncert na tvrÄ?avi Sv. Mihovila u ? ibeniku

Bijela odijela davnih su godina proslavili Zdravko Čolić (68) i Goran Bregović (69). Dvije estradne legende nisu se zamarale time kome bolje stoji.

- Mislim da je tu Brega pobjednik! On je od bijelog odijela napravio imidž. Ja ga nosim uglavnom ljeti - rekao je Čola, koji svoje bijelo odijelo rado upotpuni srebrnim šljokičastim tenisicama.

Bregovićev imidž nigdje ne prolazi nezapaženo. Vođa nekadašnjeg Bijelog dugmeta klasiku bijelog odijela rado razbije neobičnim detaljima, poput crnih čarapa i cipela s uzorkom.

Prepoznatljiva bijela odijela bila su jedan od zaštitnih znakova i Josipa Broza Tita. U njegovoj eri u bijelom je odijelu Goran Milić (73) vodio famozni subotnji “Dnevnik”.

tito

Trener svih trenera Ćiro Blažević (84) slavio je Dinamov trijumf u bijelom odijelu. Za svečanije ljetne prigode odijeva svileno bijelo odijelo, a za kavice s prijateljima laneno.

Mladen Grdović (60) također je veliki fan bijele boje. U bijelom odijelu snimao je spotove za “Dalmatinca” i “Vinograd”, a Zadranin ne zna reći koliko bijelih odijela ima u ormaru.

Rado ga nose i Dražen Zečić (52), Dino Merlin (56)...

Ni mlađahni bosanskohercegovački pjevač Toni Fišić ne odolijeva vječnom trendu pa je odijelu posvetio i pjesmu. U svojem “Bijelom odijelu” pjeva: “Bijelo odijelo tugu da mi krije, kada svijetu kažem gotovo je”.

Šarmu bijelog odijela ne odolijevaju ni svjetske zvijezde, pa se i Brad Pitt (55) nerijetko pojavljuje u bijelom. Među glazbenicima ga je krajem 60-ih proslavio John Lennon 1969. kad se slikao za omotnicu albuma “Abbey Road” legendarnih Beatlesa. Napravio ga je modni kreator Ted Lapidus u Parizu. Lennon je poslije snimanja odijelo darovao prijatelju Richardu Rossu, vlasniku jednog njujorškog kluba. Ono je nakon Rossove smrti pripalo prvoj Lennonovoj supruzi Cynthiji, a 1996. godine otkupio ga je glazbenik nepoznat javnosti na aukciji u Connecticutu za 46.000 dolara.

Lennonovo bijelo odijelo je 2005. preprodano za 120.000 dolara.

POGLEDAJTE VIDEO: 

Pokretanje videa...

00:45

NEUSPJEŠNE VEZE: Ovi horoskopski znakovi ne idu zajedno i ne podnose se

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 55
VIDEO

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...
RASKALAŠEN ŽIVOT SULTANA

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...

Za 50. rođendan 1996. godine potrošio je 40 milijuna dolara jer je slavlje trajalo dva tjedna i Michael Jackson mu je održao tri koncerta. Svako od raskošnih vjenčanja njegovo petoro djece, trajalo je više od tjedan dana

Ekskluzivne fotografije: Ovako izgleda suprug bujne Slavonke, par se vjenčao u Međugorju...
SKRIVA GA OD DJEVOJAKA

Ekskluzivne fotografije: Ovako izgleda suprug bujne Slavonke, par se vjenčao u Međugorju...

Vatrena Claudia koja se proslavila izazovnim navijačkim kombinacijama tijekom Svjetskog nogometnog prvenstva u Katru, otkrila nam je da je sretno udana. Prisjetila se i najvažnijeg dana u svom životu