Obavijesti

Show

Komentari 123

Nova postava zlatne mladeži: Moć i novac kroje im sudbine

Nova postava zlatne mladeži: Moć i novac kroje im sudbine

U istraživačkom serijalu 24sata donose vam ispovijesti, otkrića i međusobne odnose najbogatijih, tajne najimućnijih hrvatskih obitelji te kako izgleda život onih koji su rođeni sa zlatnom žlicom u ustima

VIDEO

U odabranim ekskluzivnim noćnim klubovima časte se najskupljim šampanjcima, zabavljaju se na razularenim tajnim partyjima na koje stižu u nabrijanim jurilicama, zakazuju privatne koncerte najplaćenijih folk zvijezdi za rođendanske proslave u luksuznim vilama i jahtama, daleko od svakodnevice većine građana. Ako žele studirati, roditelji ih pošalju u inozemstvo ili im plate privatne fakultete. Ako slučajno požele raditi, postavljaju se na visoke pozicije u prijateljskim poduzećima i do 30. postaju direktori. A ako naiđu na nekakav problem... Nema veze. Sredit će to tata.

Dnevni džeparac često im premašuje iznos prosječne plaće, kako je Zabranjeno pušenje slikovito opisivalo u hitu “Guzonjin sin” - “jede se kavijar, pije se gin, ima se para, ima se s čim”. 

Oni su povlašteni i privilegirani na račun moći, novca i utjecaja svojih uglavnom imućnih roditelja. Nasljednici tajkuna, djeca političara, mezimci poduzetnika... 

U velikom istraživačkom serijalu 24sata donose vam ekskluzivne ispovijesti, otkrića i međusobne odnose najbogatijih i najrazuzdanijih među njima, tajne najimućnijih hrvatskih obitelji te kako izgleda ekstravagantan život onih koji su rođeni sa zlatnom žlicom u ustima. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

00:56

Biti dio zlatne mladeži u Hrvatskoj uglavnom znači uživati mnogo privilegija i gotovo nimalo obveza. Osim ako među obveze ne ubrajate partijanje i trošenje tatina novca. Oni izlaze u čoporima, kad im se prohtije, u zrak dižu privatne avione zbog vikenda na Ibizi ili Kanarima, izvan tog svijeta gotovo da nemaju prijatelje ni poznanike. Druže se samo sa “sebi ravnima”. S onima dovoljno dubokog džepa.

S druge strane ima i onih koji žive slično kao i njihovi ostali vršnjaci pa uz studije povremeno rade putem student servisa. Nerijetko svoje studentske obaveze izvršavaju i na fakultetima u inozemstvu, a prednosti obiteljskih povlastica uživaju u klubovima koji su rezervirani za 'zatvorena društva'.

Dok većina prve izlaske i pijanstva veže uz zidić i bocu lošeg vina, za njih je to nezamislivo. U obzir dolaze samo najbolji klubovi, samo VIP zona i separei. Pića se, naravno, ne naručuju na čaše, a račun stvarno nije bitan. Nula više ili manje, koga briga. I onda trk na Instagram. Jer bitno je imati, a još je bitnije da drugi znaju da vi imate.


- Bahati su i razmaženi, ali su najbolje mušterije jer im novac ništa ne znači. Oni uopće ne znaju što piju, automatski naručuju najskuplje s liste pića. Gazde im zato svašta toleriraju. Njima se ne isplati zamjeriti - prepričao nam je konobar elitnoga zagrebačkoga kluba navike zlatne mladeži.

Kao i sve na svijetu, i zlatna mladež u Hrvata promijenila je lice zadnjih desetak godina. Odrasla je u međuvremenu neka nova generacija djece poduzetnika, političara... Ovi današnji “ubacili su u brzinu više”. Dobro, nisu ni prije desetak godina ondašnji klinci, a danas nešto stariji nasljednici, bili Majke Tereze, ali se više pazilo na imidž, a i nešto se radilo.

Nekadašnji vlasnik metalne galanterije, a danas tvrtke International Railway Sistem, Josip Šelendić godinama je uživao u statusu poželjnog neženje oko kojeg su se muvale ljepotice. Uglavnom je izlazio s prijateljima u restoran koji je držao njegov otac, a njegova buduća supruga, a sada bivša, Malina Grahek (29) gradila je manekensku karijeru.

ludnica snimanje spota josip ivancic

Sin slikara Mersada Berbera, Azer, plovio je poduzetničkim vodama i ljubio također manekenku Aleksandru Grdić (37), dok je Nikky Vuksan (41) sređivao milijunske nogometne transfere. 

Davor Bienenfeld (41) krenuo je u ugostiteljstvo... Za njih se moglo reći da su bili uspješni i skandalozni, dok je većina danas samo skandalozna.

Davor Pulkavec/24sata

 

Sve o novoj generaciji hrvatske zlatne mladeži čitajte u ponedjeljak u 24sata!

VIDI OVO! Za blagdane se nosi crveno: Ovo je 10 crvenih trendova u šminkanju koje morate isprobati ovog Božića!

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 123
VIDEO

VIDEO Dragana Mirković: 'Sve sam riskirala. Nije me sramota sad reći da nemam novca...'
EKSKLUZIVNO: ISPOVIJEST IZ DVORCA

VIDEO Dragana Mirković: 'Sve sam riskirala. Nije me sramota sad reći da nemam novca...'

Cijela estrada zna koliko sam radila u braku, ali to sam i htjela. Mogla sam se udati za bogataša da ne radim ništa, ali to me nije privlačilo. Ja sam bila ta 'lokomotiva', rekla nam je Dragana Mirković u svom dvorcu

EKSKLUZIVNO Dragana Mirković za 24sata o razvodu: 'Teško mi je, kao i 90-ih. Učinila sam sve'
ŠOKIRALA REGIJU OBJAVOM

EKSKLUZIVNO Dragana Mirković za 24sata o razvodu: 'Teško mi je, kao i 90-ih. Učinila sam sve'

Regionalna folk zvijezda ekskluzivno nas je ugostila u dvorcu na dan objave razvoda i ispričala zašto se odlučila na takav korak...
VIDEO Pogledajte kako izgleda dvorac Dragane Mirković: 'Našli smo papin medaljon i oružje'
EKSKLUZIVNO IZ DVORCA EBENFURTH

VIDEO Pogledajte kako izgleda dvorac Dragane Mirković: 'Našli smo papin medaljon i oružje'

U dvorcu od 12.000 m2 za stalno radi četvero ljudi, koji uglavnom tamo i žive, no trenutačno ih je više zaposleno zbog radova oko biblioteke. Kapelica je pjevačici najdraža prostorija