Obavijesti

Show

Komentari 7

Nova titula: Bruce Dickinson počasni je građanin Sarajeva...

Nova titula: Bruce Dickinson počasni je građanin Sarajeva...
10

'Želio bih je podijeliti s građanima Sarajeva koji su preživjeli opsadu i koji su za vrijeme rata bili tu. S ljudima koji su trenutno u ovoj prostoriji. Zaista je ovo velika čast', rekao je frontmen grupe Iron Maiden

VIDEO

Frontmenu britanskog heavy metal benda Iron Maiden Bruceu Dickinsonu (60)  dodijeljena je nagrada 'Počasni građanin Sarajeva'. Odluku za dodjelu nagrade Dickinsonu donijelo je Gradsko vijeće Grada Sarajeva u listopadu prošle godine, a pjevač ju je sada osobno i primio. 

Bruce Dickinson, frontman Iron Maidena, postao poèasni graðanin Sarajeva

Svojim angažiranjem tijekom rata u Bosni i Hercegovini osvojio je srca obožavatelja.  O nevjerojatnom pothvatu ulaska u Sarajevo tijekom opsade 1994. i održavanju koncerta s još tri svoja glazbenika snimljen je film 'Scream for me Sarajevo'. Koliko je za glazbenika to bilo emocionalno iskustvo dokazuje i njegova biografija 'What does this button do' gdje je detaljno opisuje trenutke koncerta.

- Nevjerojatno je da sam došao ovdje nakon 25 godina i koliko moj dolazak zapravo znači građanima Sarajeva. Iznimno mi je drago što sam dobio ovu simboličnu nagradu. Želio bih je podijeliti s građanima Sarajeva koji su preživjeli opsadu i koji su za vrijeme rata bili tu. S ljudima koji su trenutno u ovoj prostoriji. Zaista je ovo velika čast - rekao je Dickinson. 

Bruce Dickinson, frontman Iron Maidena, postao poèasni graðanin Sarajeva

Nagradu 'Počasni građanin Sarajeva' Dickinsonu je dodijelio gradonačelnik grada Sarajeva Abdulah Skaka

- Dolazak Brucea Dickinsona 1994. godine zapravo bio je trenutak kada smo znali da ćemo preživjeti, da će Sarajevo preživjeti i da će Bosna i Hercegovina preživjeti. Drago mi je da smo formalizirali ovaj čin i što smo dodijeli ovu nagradu, iako je ona samo simbol onoga što građani Sarajeva osjećaju u srcima - izjavio je gradonačelnik.

Bruce Dickinson of Iron Maiden Trooper beer.

Dickinson je u Sarajevo stigao sinoć kako bi prisustvovao obilježavanju Dana grada Sarajeva.

- Bio je to koncert koji je ljudima vratio nadu i koji ih je uvjerio da nisu sami. Koncert koji je donio dašak mira u razoreni grad. Bruce je, zajedno sa svojim bendom, Sarajkama i Sarajlijama podario koncert u koji i danas rijetko tko može povjerovati. Ali im je podario i nešto mnogo važnije. Vratio im je nadu i poručio im da nisu sami na svijetu - rekli su tada u obrazloženju za dodjelu nagrade i dodali: 

DPA/Pixsell

- Ljudi su mu povjerovali. Za neke je ovaj koncert bio početak kraja opsade, znak da dolazi bolje vrijeme u kojem će ti trenuci mira biti konstanta i u kojem ćemo se moći sjećati i tog koncerta. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 7
VIDEO

Najveći skandal u 'Milijunašu': Osvojio je milijun varajući sa ženom, pogledajte taj trenutak
VIDEO

Najveći skandal u 'Milijunašu': Osvojio je milijun varajući sa ženom, pogledajte taj trenutak

Britanac Charles Ingram (59) je u rujnu 2001. točno odgovorio na finalno pitanje kviza, ali na kraju nije dobio ništa jer se pokazalo da je varao pred očima publike, voditelja i gledatelja

Popljuvao Baby Lasagnu na društvenim mrežama: Obranila ga i popularna srpska pjevačica
'MOLIM...?'

Popljuvao Baby Lasagnu na društvenim mrežama: Obranila ga i popularna srpska pjevačica

Američkom obožavatelju Eurosonga zasmetao je naglasak kojim Baby Lasagana govori engleski
Stela Rade: Nisam dobila priliku otići na Eurosong, ali ću izvesti  'Rim Tim Tagi Dim' na harmonici
EUROSONG KARAOKE I KVIZOVI

Stela Rade: Nisam dobila priliku otići na Eurosong, ali ću izvesti 'Rim Tim Tagi Dim' na harmonici

Da Baby Lasagna ima ogromnu podršku, pokazuje i to što će se u pojedinim gradovima organizirati gledanje Eurosonga, uz nastupe domaćih zvijezda. Stela će fanove zabavljati u Rijeci