Obavijesti

Show

Komentari 20

Novi datumi predstave o Breni u Zagrebu: U nepuna tri dana rasprodale su se obje predstave

Novi datumi predstave o Breni u Zagrebu: U nepuna tri dana rasprodale su se obje predstave
8

Predstavu izvodi glumačka ekipa proslavljenog Bitef teatra iz Beograda, a Lepu Brenu glumi i Jasna Đuričić, čuvena glumica koja je nedavno nagrađena za najbolju europsku glumicu u filmu Quo Vadis, Aida

VIDEO

Htjela sam kupiti, ali više nije bilo karata, komentari su koji su se mogli čuti ovih dana kada je u pitanju predstava 'Lepa Brena Project'. Govori o životu najveće balkanske glazbene zvijezde, raspadu socijalizma i razotkriva skrivanu pozadinu važnih događanja, kako u showbiznisu tako i u našem društvu. U nepuna tri dana rasprodane su obje predstave, telefoni u kazalištu ne prestaju zvoniti, a u Zagrebu je zavladala prava Brenomanija! Upravo zbog toga, organizatori su osigurali dodatne izvedbe 6. ožujka u 20 sati te 7. ožujka u 18 sati. Ulaznice su već u prodaji na blagajni i na internetskoj stranici kazališta Kerempuh.

Predstavu izvodi glumačka ekipa proslavljenog Bitef teatra iz Beograda, a Lepu Brenu glumi i Jasna Đuričić, čuvena glumica koja je nedavno nagrađena za najbolju europsku glumicu u filmu "Quo Vadis, Aida". U glumačko-pjevačko-plesnom komadu "Lepa Brena project" problematizira se fenomen njezine popularnosti, tragični raspad bivše države, ali i nesretne sudbine svih njezinih građana. I sve to ispričano je kroz ženu koja je bila simbol Jugoslavije; čak pet likova Lepe Brene stopilo se u jednu zajedničku priču i poruku.

Kazališna predstava nastala je iz monologa dramskih pisaca Olge Dimitrijević, Slobodana Obradovića, Maje Pelević, Tanje Šljivar i jedne hrvatske spisateljice Vedrane Klepice, a sva lica Lepe Brene maestralno su prikazale četiri glumice Jasna Đuričić, Jelena Ilić, Anđela Jovanović i Jovana Belović te jedan glumac Vlada Aleksić. Glavni su likovi Brena Graditeljstva, Brena Biznismenka, Brena Pjesme, Brena Jugoslavenka i Brena Seksualnosti, čiji se monolozi upliću u vrstu međusobnog razgovora; kako svih pet Brena međusobno, tako i s publikom.

Autori naglašavaju da predstava nije zamišljena samo kao biografska predstava, već kroz Lepu Brenu, najveći simbol showbusinessa Jugoslavije, priča i o kompleksnosti i kontradikcijama posljednja četiri desetljeća na ovim prostorima, o njegovim društveno-političkim transformacijama, ponosu i bolu, razočaranjima i nadi, ali vidimo i Brenu kao estradnu zvijezdu koja i sama puca pod pritiscima životnih tragedija.

Brena Graditeljstva govori o socijalizmu iz današnje tranzicijske perspektive gdje je građanin na svaki način nezaštićen, govori i o ratu i onome što se neprestano gura pod tepih. Brena Seksualnosti nas vodi u sudbinu transvestita koji nastupa kao Brenna i ima svoj drag queen show u Beču, a kroz njega nas uvodi u vrstu osobne hrabrosti da se živi vlastita sudbina. Brena Biznismenka donosi naličje dive koje se očitava u ljudskoj slabosti, Brena Jugoslovenka donosi bestidni užas rata, dok Brena Pjesme pruža mogućnost za promjenu, život dostojan življenja.

- Predstava me dirnula, glumačka ekipa je lijepo pokazala što nam se dogodilo u društvenom, političkom, ekonomskom, ali i emotivnom životu kroz pet likova Lepe Brene. Počašćena sam što je kroz ovakav projekt prikazana epoha nekadašnje države, uz poruku da nas pjesma treba spajati, a ne razdvajati - izjavila je Lepa Brena nakon beogradske premijere.

Ulaznice možete kupiti ovdje. Nakon predstave, publiku u kazalištu očekuju još neka iznenađenja koja organizatori za sad drže u tajnosti.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 20
VIDEO

Najveća imena nove techno scene dolaze na Zrće
PROMO

Najveća imena nove techno scene dolaze na Zrće

Nizozemski Verknipt na svoje premijerno izdanje Verknipt Croatia Holiday Festivala ovog ljeta dovodi zvijezde hard techno scene te najavljuje svoj najveći line-up dosad

Debitantski album grupe Donkey Hot zove se ''MAMA'' zato što je mama car
PROMO

Debitantski album grupe Donkey Hot zove se ''MAMA'' zato što je mama car

Tokom slušanja albuma jasno je o kakvom se bendu radi - pjesme su duhovite, upečatljive i neke od njih uvijek će vam izmamiti osmijeh na lice, ali daleko je to od površne duhovitosti, svirka je čvrsta i rifovi osvajaju.
Vili Gobac i Donkey Hot u financijskoj krizi „Mama Care“ daj pare
PROMO

Vili Gobac i Donkey Hot u financijskoj krizi „Mama Care“ daj pare

'Mama care' nova je rock dizalica grupe Donkey Hot kojom ova fantastična petorka najavljuje svoj album prvijenac