Obavijesti

Show

Komentari 6

Novi Kušanov detektiv: Čak i roditelji me nekad zovu Koko

Novi Kušanov detektiv: Čak i roditelji me nekad zovu Koko
3

UZBUNA NA ZELENOM VRHU u Najslavnijega Kušanova detektiva u tri filma odigrao je Antonio Parać, a za novu ekranizaciju izabrali su 11-godišnjeg Marka Tocilja

VIDEO

Mislim da je Koko dosta sličan meni. I ja baš kao i on volim avanture. No on voli uljepšavati priče, preuveličavati zgode, a ja ne. Htio bih biti glumac. Sviđa mi se što glumci upoznaju puno ljudi, kaže Marko Tocilj, jedanestogodišnji dječak iz Zagreba, koji će utjeloviti Koka u novom filmu o najslavnijemu mladom detektivu.

Nakon višemjesečne pripreme na Žumberku je počela ekranizacija Kušanova romana 'Uzbuna na Zelenom Vrhu'. S obzirom na to da je to prvi roman o Koku, te se radnja odvija kad je on desetogodišnjak, autori filma su odlučili da, nakon tri uspješna filma, Koka više ne igra Antonio Parać.

Markov talent prepoznala je redateljica filma Čejen Černić, koja je mjesecima obilazila dramske studije kako bi pronašla nove glumce. Skromni Marko uživa na setu, a osim što voli glumu, draga mu je glazba.

Dijana Vidušin i Ozren Grabarić Kokovi su roditelji

Pogledao je sve filmove

- Već tri godine sviram klavir, ali nikako ne bih želio biti pijanist. To me ne privlači uopće - iskren je dječak, koji se brzo priviknuo na to da glumi Koka.

- I roditelji me ponekad zovu Koko. Izletim im, baš kao i mojim prijateljima. Njima je još čudno da sam upravo ja zamijenio Antonija - kaže Marko, koji će na jesen krenuti u peti razred. Dosad, kaže, nije pročitao niti jednu knjigu o dječaku kojega glumi.

Redateljica je strpljiva i djeca je jako vole

- Ali sam pogledao sve filmove. Najdraži mi je ‘Koko i duhovi’. Nekako mi je najuzbudljiviji - kaže mladi glumac. Najteže od svega pada mu jutarnje dizanje, a najdraže mu je šuljanje po travi.

- Volim malo dulje spavati. Zasad mi je najdraža scena koju smo snimili kad sam se morao popeti do prozora i ući u kuću. Bilo mi je baš uzbudljivo - kaže Marko. Najmlađa glumica na setu je Sara Čolaković (7), koja glumi njegovu sestru Maricu.

Žele postati glumci

- Počela sam glumiti ove godine i uživam jer imam osjećaj kao da doista ja proživljavam svaku avanturu koju glumim na filmu - kaže Sara, koja, za razliku od Marka, još nije odlučila što želi biti kad odraste.

- Mislim da bih bila glumica ili morski biolog. Sviđa mi se što oni proučavaju morsko dno. Ali ja ne bi bila običan morski biolog, ja bih bila šefica. Ali ne bih bila zločesta i stroga i naređivala ljudima. Ja bih im samo govorila da se malo požure u svom poslu - iskrena je Sara, koja baš kao i ostatak ekipe uživa na setu. Sviđa joj se što je šminkaju i što nosi “čudnu” odjeću jer se radnja odvija u 80-ima. Film će u kina početkom sljedeće godine.

Gdje je danas stari Koko?

Antonio Parać, koji je glumio Koka u prva tri filma, danas ima 18 godina i pohađa zagrebačku Sportsku gimnaziju. Veliki je ljubitelj nogometnoga kluba Barcelona i važniji mu je sport nego gluma.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

Umro Damir Matković (72), TV novinar, urednik i voditelj
LEGENDA HRT-a

Umro Damir Matković (72), TV novinar, urednik i voditelj

Damir Matković je bio prije svega sjajan kolega, čovjek od kojeg se puno toga moglo naučiti. Istinska televizijska legenda. Ponosni smo što je 40 godina bio član HNDaa, rekao je Hrvoje Zovko, predsjednik HND-a

Marijana Seifert nestala je prije dvije godine. Obitelj traži novu istragu: 'Imamo listu zahtjeva'
NE ODUSTAJU

Marijana Seifert nestala je prije dvije godine. Obitelj traži novu istragu: 'Imamo listu zahtjeva'

Reality zvijezda Marijana Seifert nestala je u Zagrebu 27. travnja 2022. Njezina obitelj ne odustaje od potrage. Sastavili su popis zahtjeva koje žele uputiti policiji i institucijama
Ljubavna priča Nine Raspudića i Marije Selak: U tajnosti su se vjenčali, sad imaju dvoje djece
SKUPA U POLITIČKIM VODAMA

Ljubavna priča Nine Raspudića i Marije Selak: U tajnosti su se vjenčali, sad imaju dvoje djece

Marija i Nino Raspudić nikada javno nisu govorili o svojoj vezi, a nakon što se Selak pojavila u Mostovoj emisiji 2020. godine sa drugim prezimenom, potvrđeno je da se par vjenčao