Obavijesti

Show

Komentari 68

Novi životni planovi: Skratit ću si kosu i bradu zbog karijere

Novi životni planovi: Skratit ću si kosu i bradu zbog karijere
8

SLAVUJ S ULICE Krešimir Baričević, pobjednik RTL-ova showa ‘Nikad nije kasno’, zahvalan je što mu je život nakon nedaća dao novu šansu. Zahvalan je Huljiću i svojoj obitelji

VIDEO

Sad mi je pomalo neugodno kad se sjetim koliko sam gnjavio Tončija Huljića svojim odbijanjem. Ponašao sam se poput razmaženog derišta i neizmjerno sam mu zahvalan jer je imao toliko strpljenja, bila je prva reakcija Krešimira Baričevića (53) nakon što je sinoć pobijedio u glazbenom showu ‘Nikad nije kasno’.

- Presretan sam zbog ove pobjede i smatram da je to još jedna šansa koju mi je pružio život, nakon svih nedaća koje su me pratile posljednjih godina. Osim Tončiju, zahvalan sam i svojoj kćeri Tei (17), kao i prijatelju Marijanu, te bratu Bruni i sestri Ireni koji su mi bili pratnja i najveća podrška iz gledališta tijekom cijelog natjecanja. Sa svima njima ću podijeliti nagradu jer su bili moja najvjernija publika - govori oduševljeni Riječanin.

Naime, Krešimira je kao uličnog svirača zamijetio Tonči Huljić (57), član žirija koji ga je i nagovarao da dođe na audiciju.

- Sjećam se da sam svirao u Splitu i to baš pjesmu ‘If I Had Time’ koju sam otpjevao i u showu. Među grupom ljudi koji su me slušali pojavio se neobičan par – elegantno odjevena plavuša i pored nje neki visoki muškarac u šarenoj košulji, pa sam pomislio da su iz Kalifornije. Odslušali su nekoliko pjesama, a onda su mi prišli i očekivao sam da će mi ubaciti koju kunu - smije se Krešimir.

No prošao je bolje no što je mislio. Tonči i Vjekoslava su mu ponudili ne samo nastup u showu, nego su ubacili pozamašnu svotu novca.

Šokirali su me, molio sam ih da uzmu novac natrag jer je to stvarno bilo previše, kaže danas pobjednik RTL-ova showa, ne otkrivajući iznos. Kaže da su se idućih dana vraćali još nekoliko puta, a kad je Tonči dobio Krešimirov broj telefona, nije mu više dao mira.

Kad sam konačno pristao, osjetio sam mu u glasu da nije reagirao kao biznismen, nego kao čovjek – istinski se razveselio, prisjeća se gitarist.

kresimir_baricevic

Na pitanje je li kći Tea ponosna na tatu, odgovara:

- Ona je tinejdžerka i njoj to ne znači mnogo, ali je vrlo intuitivna osoba i već nakon prve emisije mi je rekla da je publika najbolje reagirala na mene, te da očekuje moju pobjedu. Nisam joj vjerovao.

Vjeruje u Tončija

Krešimir se posljednje tri godine sam brine o Tei nakon što mu je umrla supruga od raka dojke. Već se počeo radovati suradnji s Tončijem Huljićem, a kako je rekao, uvjeren je da će mu naš poznati kompozitor znati odabrati i napisati dobru pjesmu koja će odgovarati njegovom glazbenom ukusu:

premijera

- Čitao sam jedan Tončijev intervju i kad je rekao da mu je omiljeni glazbenik Portorikanac José Feliciano, odmah mi je laknulo. Nisam ljubitelj lakoglazbenih nota i to nije moj stil, pa se tomu ne bih mogao ni prilagoditi. Ali vjerujem u Huljića jer je širok u glazbi i siguran sam da će odabrati nešto što će se i meni svidjeti, a najviše bih volio baladu.

Krešimir kaže da je sad spreman donekle promijeniti i imidž.

kresimir_baricevic

- Naravno da sam spreman skratiti kosu i bradu, ali nikakvo kinđurenje ne dolazi u obzir. Ne bih nikad pristao nositi naušnice, odijelo ili obojiti kosu. Osim toga, život na ulici naučio me da odjeća ne čini čovjeka - rekao je pobjednik koji je oduševio sve članove žirija, ali i televizijsku publiku koju je razniježio svojom životnom pričom, ali skromnošću.

Krešimir živi s kćeri Teom (17), koja se uz redovno školovanje u Zagrebu bavi i baletom. U početku joj nije bilo nimalo drago da joj je otac ulični svirač ali se to u međuvremenu promijenilo.

kresimir_baricevic

- Nosim staru odjeću i skromno se hranimo. Strogo pazim da ne budem u minusu. Krediti su mi najveći neprijatelji, ali ih nasreću nemam. Kad zaradim dovoljno, vratim se kćeri u naš stan - kaže Baričević.

Nakon 22 godine staža u državnoj tvrtki gdje je radio električarske poslove i kopao jame, dao je otkaz i otišao na ulice gdje svira već 18 godina.

kresimir_baricevic

- Pokajao sam se samo što otkaz nisam dao ranije. U tvrtki sam imao plaću oko 4000 kuna, a sada ljeti u samo dva tjedna znam zaraditi i po 8000 kuna svirajući na ulicama - rekao je rođeni Riječanin.

- Razumljivo mi je da je moja kći nekoć razmišljala o meni kao o zapuštenom ocu, koji se praktički bavi prosjačenjem. Sad joj je ipak sve jasnije, kaže Krešimir koji s Teom ove godine konačno planira otići i na ljetovanje.

Nije bio zadovoljan finalnom izvedbom u showu

Pjesmom 'You Raise Me Up' Krešimir Baričević pobijedio je u showu. Rekao je kako nije zadovoljan izvedbom, ali je žiriju bila presudna količina njegovih emocija. Najveća ‘prijetnja’ u finalu bila mu je Regina Roslaniec Bavčević koja je izvela pjesmu 'Caruzo'. Sonja Gojak odabrala je pjesmu 'Cabaret'.

Boba Milušić izvela je 'I Will Survive', a Snježana Demarin Vannin hit 'Daj mi jedan dobar razlog'. Elizabeta Vrban otpjevala ABBA-in hit 'Mamma mia', a Irma Zrnčić Čvarek pjevala je 'Sve smo mogli mi' Jadranke Stojaković. Vladimir Matica pjevao je pjesmu Bijelog dugmeta 'Bitanga i princeza', a Darko Cerniar je odabrao 'Green,Green Grass of Home'. Goran Bubalo pjevao je 'Apokalipso', a Darus Despot “Leđa o leđa“ Željka Joksimovića, a Bruno Zebić je zatvorio finale s pjesmom 'Laku noć, svirači'.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 68
VIDEO

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...
RASKALAŠEN ŽIVOT SULTANA

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...

Za 50. rođendan 1996. godine potrošio je 40 milijuna dolara jer je slavlje trajalo dva tjedna i Michael Jackson mu je održao tri koncerta. Svako od raskošnih vjenčanja njegovo petoro djece, trajalo je više od tjedan dana

Od ovisnika do zvijezde: Evo tko je Grše, slušaju ga brojni Hrvati
GRGO ŠIPEK

Od ovisnika do zvijezde: Evo tko je Grše, slušaju ga brojni Hrvati

Glazba je triljskom reperu, kako je znao reći, spasila život. Krajem srednje škole s prijateljem je osnovao grupu III. Čin