Show

Komentari 3

O.J. Simpson potpuno slobodan, bivšoj zvijezdi istekla je uvjetna

O.J. Simpson potpuno slobodan, bivšoj zvijezdi istekla je uvjetna

Suđenje koje su američke televizijske kuće svakodnevno prenosile snažno je podijelilo Ameriku u kojoj dio stanovništva, uglavnom crnog, nije vjerovao da je crna nogometna zvijezda kriva za ubojstvo

Bivšoj američkoj nogometnoj zvijezdi i glumcu O.J. Simpsonu istekla je uvjetna sloboda u Nevadi u utorak gdje je odslužio devet godina zatvora zbog sudjelovanja u oružanoj pljački i otmici u Las Vegasu 2007. 

O.J. Simpson arrives for his parole hearing in at Lovelock Correctional Centre in Lovelock

O.J. Simpson iz zatvora je izašao 2017. i od tada je na uvjetnoj slobodi.

Simpson (74) je s još nekoliko naoružanih kriminalaca provalio u hotelsku sobu u Las Vegasu i prisilio dvoje kolekcionara sportskih predmeta da im predaju stvari koje su navodno pripadale Simpsonu, kao i druge sportske predmete.

Godine 2008. osuđen je na maksimalnih 33 godine zatvora za oružanu pljačku i napad.

Simpson je dospio na naslovnice američkog tiska tijekom suđenja 1995. u kojemu je bio optužen za ubojstvo bivše supruge Nicole Simpson i njezina prijatelja.

Američka javnost danima je raspravljala o detaljima suđenja poput pristaje li mu krvava rukavica pronađena na mjestu ubojstva ili ne.

Suđenje koje su američke televizijske kuće svakodnevno prenosile snažno je podijelilo Ameriku u kojoj dio stanovništva, uglavnom crnog, nije vjerovao da je crna nogometna zvijezda kriva za to ubojstvo, a a dio, uglavnom bijelaca, da je ubio svoju bivšu suprugu bjelkinju.

REUTERS/PIXSELL

Suđenje je kasnije i ekranizirano.

Simpson je na tom suđenju oslobođen krivnje, a na građanskoj parnici koju su dvije godine kasnije pokrenuli članovi obitelji ubijenog Rona Goldmana proglašen je krivim za te smrti i dosuđeno mu je plaćanje odštete od 33,5 milijuna dollara.

Simpson ustrajno tvrdi da nije kriv za ta ubojstva, kao i da nije imao namjeru pobjeći u svom bijelom terencu pred uhićenjem, nego je išao na grob bivše supruge.

Policijsku potjeru za njim, danas jednu od najpoznatijih američkih televizijskih scena, iz zraka su tada prenosile televizijske kuće.

REUTERS/PIXSELL

Najčitaniji članci