Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
1 komentara

Obitelji morale vući kamionske gume: 'Tu je presudna snaga'

SAMO JAKO: Prvi zadatak pred obiteljima Hukman, Jarc, Rimaj i Švec bila je vuča i nošenje velikih kamionskih guma, teških oko 50 kilograma

Foto: RTL
1 komentara

Ukupno osam obitelji nastavlja show, a u ponedjeljak navečer natjecale su se prve četiri u dva teška izazova.

Prvi zadatak pred obiteljima Hukman, Jarc, Rimaj i Švec bila je vuča i nošenje velikih kamionskih guma, teških oko 50 kilograma, po neravnom terenu kamenoloma. 

- Tu je presudna snaga i moramo ići jako. Mislim da smo favoriti u ovom izazovu - izjavio je Ivica Hukman čija je obitelj prva došla na red za vuču guma. Hukmani su odabrali taktiku da ženski dio ekipe vuče samo jednu gumu, a Ivica i Franjo udružili su snage i povukli tri gume odjednom. To se pokazalo kao dobar potez, no svejedno su bili na izmaku snaga, a izazov su završili za 5:01 minuta. 

Drugi su na red došli Jarci, koji su imali sličnu taktiku kao i Hukmani, no dečki su bili mnogo brži i odradili su zadatak u rekordnom vremenu od 3:53 minute.

Foto: RTL

Rimaji su odlučili vući svatko svoju kamionsku gumu i tu su izgubili puno snage, ali su i dalje odradili lavovski posao te završili s ukupnim vremenom od 5:09 minuta.

Posljednji su na red došli Švecovi, koji su odlično izvršili zadatak i ostvarili vrijeme od 4:08 minuta.

- Jako sam ponosan na naš nastup, uvijek dajemo sve od sebe i to je bitno. Nije bitno pobijediti, bitno je dati sve od sebe - zaključio je Daniel, čiji se trud svakako isplatio.

Na kraju prvog izazova Jarci su osvojili 4 boda, Švecovi 3, Hukmani 2, a Rimaji 1 bod te je red došao na sljedeći izazov – „Prašnjavu utrku“.

U utrku je išao samo jedan nominirani član iz ekipe i to je prvi put da samo jedna osoba izvršava zadatak za cijelu obitelj pa su svi trebali dobro promisliti koga će odabrati.

Foto: RTL

Na sugestiju Vlade Šole, Hukmani su se odlučili za Franju, Švecovi za najstarijeg brata Mateja, Rimaji za tatu Romana, a obitelj Jarc za Jerneja.

Kada je utrka krenula, Matej Švec je bio na vodećoj poziciji, a za petama mu je bio Franjo Hukman. Kako se utrka dalje odvijala, Franjo je i dalje bio među najbržim kandidatima, a na kraju je utrku završio posljednji. Jernej Jarc je uspio sa zadnje pozicije doći prvi do zastavice te tako uzeti 4 boda, zatim ga je slijedio Matej s 3 boda, potom Roman s 2 osvojena boda, a Franji je ostao samo 1 bod.

- Jernej je u početku štedio energiju i kasnije je prvi završio izazov, a Franjo se u početku potrošio, što se i kasnije vidjelo - komentirali su treneri obitelj Jarc Filip Kržišnik i Blaž Slanič.

Foto: RTL

Franjo je bio jako žalostan što se nije uspio bolje plasirati jer je od početka bio jedan od favorita, ali poraz mu je samo dao snagu da u sljedećem izazovu bude još jači i bolji.

Kada se prva dva izazova zbroje, Jarci se nalaze na vrhu ljestvice s ukupnih 8 bodova, drugo mjesto zauzela je obitelj Švec sa 6 bodova, a obitelji Rimaj i Hukman skupile su svaka po 3 boda.

PROCURILE GOLIŠAVE FOTKE PJEVAČICE: 'Dobivam odvratne komentare, ovo je previše'

Naši partneri pišu
Message