Obavijesti

Show

Komentari 58

Očarao ih prsten: Otkrivamo vam tajne Sulejmanova nakita

Očarao ih prsten: Otkrivamo vam tajne Sulejmanova nakita
5

Sulejman Veličanstveni volio je izrađivati nakit smatrajući da ga to uči strpljenju. Osobito pažljivo radio je prsten za ljubav svog života, svoju drugu suprugu Hurem

VIDEO

U Turskoj je nastala pomama za smaragdnim prstenom koji je izradio Sulejman i darovao drugoj supruzi Hurem. U seriji je izazvao sukobe, a u stvarnosti producentima donio sudsku tužbu. Sulejman Veličanstveni volio je izrađivati nakit smatrajući da ga to uči strpljenju. Osobito pažljivo radio je prsten za ljubav svog života.

Sulejman je ljubav prema Hurem pokazao prstenom

Prva supruga Mahidevran vjerovala je da će ga ona dobiti.Poludjela je kad je prsten vidjela na Hureminoj ruci, što je značilo da ona sad pripada samo sultanu.

Više puta ga je pokušala ukrasti. Iako je vrlo važan za radnju serije, prsten od zlata ukrašen draguljima i velikim srcolikim smaragdom gledatelji će moći vidjeti samo u prvih pet epizoda. Naime, tvrtka Boybeyi, koja ga je izradila, zbog velike je potražnje počela izrađivati mnoštvo replika tog prstena reklamirajući se kao službena draguljarnica “Sulejmana Veličanstvenog”.

Napravio je prsten kakav se spominje u Kuranu

Producenti serije bez najave su angažirali drugog draguljara, a Boybeyi je sudskom tužbom zabranio prikazivanje svog uratka na ekranu. Zbog toga se morao mijenjati scenarij deset epizoda serije. I ostali nakit iz serije postao je tražena roba, a za radnju su najvažnija tri prstena koja je Sulejman Veličanstveni izradio za sebe. 


Pečatnjak od bijelog zlata nikad nije skidao s malog prsta

Na malom prstu nosio je pečatnjak, a na drugom zlatni prsten sa zelenim kamenjem i zapisom.

Taj prsten radio je prema prstenu kralja Solomona koji se spominje u Kuranu i govori da njegov vlasnik vlada nad vjetrom i duhovima. Treći prsten nosio je na palcu i nije ga stavljao kad je išao u harem.

Prsten s kukicom sultan je nosio kad se obračunavao s protivnicima

Kožni prsten sa žadom koristio je u borbi i za ubijanje protivnika. Kukica na prstenu pomagala mu je da zategne maramicu oko žrtvina vrata.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 58
VIDEO

Sjećate li se Claudie Beni? Za 24 sata pričala o Dori i nestanku sa scene: 'Nisam bila za estradu...'
POBIJEDILA NA DORI 2003.

Sjećate li se Claudie Beni? Za 24 sata pričala o Dori i nestanku sa scene: 'Nisam bila za estradu...'

Pjevačica se vraća s grupom Teens nakon više od 20 godina pauze, prisjetila se nastupa na Eurosongu, ali i iznenadnog odlaska sa scene

Sjećate se Petre iz 'Zabranjene ljubavi'? Ovako danas izgleda
GLUMICA

Sjećate se Petre iz 'Zabranjene ljubavi'? Ovako danas izgleda

Anita Berisha proslavila se ulogom Petre u seriji 'Zabranjena ljubav' koja se počela prikazivati 2004. godine