Obavijesti

Show

Komentari 43

Od ruskog sjevera do Kaštela: Polina je u Hrvatsku došla prije 22 godine, plesala s Cibocijem...

Od ruskog sjevera do Kaštela: Polina je u Hrvatsku došla prije 22 godine, plesala s Cibocijem...
1

Bivša plesna partnerica Marka Cibocija izgubila je život u nesreći u trajektnom pristaništu, a ovo je njezina životna priča

VIDEO

Polina Golubeva, bivša plesna partnerica Marka Cibocija (41) poginula je u nesreći na Pelješcu tako što je ostala u automobilu koji je pao u more te nije uspjela isplivati na površinu. Imala je 41 godinu.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

specka U autu koji je upao u more u Pelješcu poginula ruska plesačica Polina Golubova (41) 00:46
U autu koji je pao u more na Pelješcu poginula bivša plesna partnerica Marka Cibocija
U autu koji je pao u more  na Pelješcu poginula bivša plesna partnerica Marka Cibocija

Dok je Polina odrastala u zabačenom dijelu Ruske Federacije, u gradu Vorkuti u Republici Komi, maštala je o suncu, moru i palmama, koje nije vidjela uživo do svoje tinejdžerske dobi.

Od tada je prošlo skoro trideset godina, a Polina je izrasla u vrsnu plesačicu i sportašicu, i to u dresu Republike Hrvatske. Uz to, Ruskinja je bila i međunarodna sutkinja koja je odlučivala o najboljima u poretku na međunarodnog plesnom natjecanju u Rimu.

Prije smrti, Polina je za Slobodnu Dalmaciju otkrila kako je iz polarnog ruskog kruga dospjela u prvi od sedam Kaštela.

- Eto, tako su se karte posložile. Svi isprva misle: vidi ovu Ruskinju, udala se i došla u Hrvatsku. Ali stvari nisu tako jednostavne, naime, moja je egzistencija ovdje vezana isključivo uz moj rad, a ne ljubav i brak - izjavila je.

Do petnaeste godine je njezina svakodnevica kod Urala, na debelom ruskom polarnom sjeveru, tamo gdje ljeto traje mjesec dana u godini, a polarna noć rano guta kratak i studen dan, a tamo su djeca svakodnevno bila podvrgavana sunčanju ispred UV lampi, u rublju i s malenim štitnicima za oči, kao i solariju.

Polina je također izjavila kako su im tete u vrtiću govorile da zamišljaju sunce dok se sunčaju, kao i more i palme, ali njoj je to bilo teško zamisliti jer ih nikad prije nije vidjela.

- More sam znala sa slika, a zubato sunce nekad bi i nas u Vorkuti malko ogrijalo. Tek sam kasnije shvatila da je sunčanje ispred lampi bilo potrebno zbog vitamina D - prisjetila se tada Ruskinja.

Polina je završila Pravni fakultet u Moskvi, no i prije toga se afirmirala kao plesačica. Također, njezin otac Valerij Golubev bio je peti u SSSR-u u judu i sambou osamdesetih godina pa joj je stoga bila naklonjena i genetika.

- Otac je mene i braću kao djecu tjerao van iz kreveta rano ujutro, nekad bi nas i polijevao vodom; htio je u nas usaditi disciplinu, što je bilo pomalo okrutno. No, naučila sam na treninge i dril, postala sam uspješna plesačica i trenerica, a braća su poduzetnici u građevinskom sektoru. Mama se inače bavila dizajniranjem i šivanjem odjeće - rekla je tada Ruskinja.

Polina je već tijekom studija nastupala s amaterskom plesnom trupom 'Show Ballet Argo' diljem svoje rodne zemlje, zarađujući za džeparac. Kad je diplomirala, sa svojom je ljubavi iz studentskih dana došla prvi put u Hrvatsku, boravila tu tri tjedna te posjetila Zagreb i Split.

Ciboci je napustio studio nakon plesa Helene i Darija: Sakrili su mi ocjene, morao sam po njih!
Ciboci je napustio studio nakon plesa Helene i Darija: Sakrili su mi ocjene, morao sam po njih!

Zatim su počeli kovati planove za ostanak, a njezin je tadašnji partner bio profesor francuskog jezika pa je uspio pronaći posao u američkoj školi, a njoj je karijera pravnice ubrzo propala jer je bilo jasno da bez dobrog poznavanja hrvatskog neće naći postao u struci. 

Kako je Polina izjavila voljela je plesati i bila je marljiva i željna dokazivanja pa se ubrzo aktivirala u plesne klubove u Zagrebu i upisala fitness-učilište. Tako je postala instruktorica fitnessa i joge te trenerica plesa, svih društvenih plesova. Malo-pomalo joj je hobi postajao profesija.

Išla je na natjecanja diljem Hrvatske i Europe kao plesačica latinoameričkih plesova, a kada je s partnerom Markom Cibocijem i formalno stekla profesionalni status, dobila je državljanstvo Republike Hrvatske.

U Zagrebu je živjela pet mladih godina, napredovala u treninzima, no ljubav iz studentskih dana nije opstala. Razišla se s Francuzom, ali je dobila primamljiv posao u Marini Frapa te je tako došla u Split. Radila je kao akvizicija za marketing za rusko tržište. U tom poslu provela je nekoliko godina, položila je i licencu za skipera, no kasnije je dobila i novu ponudu od Rusa, vlasnika tvrtke u Hrvatskoj, za drugi posao također vezan uz yachting i sailing. K tomu, zaposlila se i u teretani kao instruktorica i trenerica.

Dolaskom u Dalmaciju ostvarila je većinu svojih snova, no kako je i sama rekla, neispunjena želja ostaje samo za djetetom i brakom.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 43
VIDEO

Tragedija u 'Večeri za 5': 'Vice je umro nakon snimanja, obitelj je htjela da se epizode emitiraju...'
ŠIBENSKI TJEDAN

Tragedija u 'Večeri za 5': 'Vice je umro nakon snimanja, obitelj je htjela da se epizode emitiraju...'

Vice Martinović obožavao je ribarenje. Tijekom sudjelovanja u showu 'Večera za 5' družio se i kuhao s Ivanom Brnadić, Florijanom Žižićem, Miloradom Casperom Miškovićem i Goranom Grguričinom

Marija Šerifović o sinu: 'Nisam ga nazvala kako sam htjela jer su mi rekli da je to ime za psa'
ISPRIČALA DETALJE O MAJČINSTVU

Marija Šerifović o sinu: 'Nisam ga nazvala kako sam htjela jer su mi rekli da je to ime za psa'

Marijin sin Mario će početkom svibnja napuniti pet mjeseci, a pjevačica je otkrila zašto se odlučila za to ime, tko joj je najveća podrška i zašto ne voli dijeliti sinove fotografije
Sydney Sweeney je plesala bez grudnjaka pa poručila: 'Žao mi je što imam sjajne grudi...'
PORUKA HEJTERIMA?

Sydney Sweeney je plesala bez grudnjaka pa poručila: 'Žao mi je što imam sjajne grudi...'

Glumicu je nedavno kritizirala holivudska producentica Carol Baum. Unatoč negativnim komentarima, Sydney je uživala s prijateljima u Meksiku