Obavijesti

Show

Komentari 8

Od zavodnika do 'ženomrsca': Delonu kći dala Zlatnu palmu

Od zavodnika do 'ženomrsca': Delonu kći dala Zlatnu palmu
6

Feministkinje predbacuju glumcu Delonu da je 'rasist, homofob i ženomrzac', kako ga je nazvala američka udruga Žene i Hollywood, pozivajući se na izjave koje je davao u različitim prigodama...

VIDEO

Legendarni glumac Alain Delon (83) primio je u nedjelju svoju prvu nagradu Canneskog filmskog festivala, Zlatnu palmu za životno djelo, unatoč peticiji i prosvjedu feminističkih udruga. Do sada je bio nominiran sedam puta, a nagradu mu je uručila kći Anouchka (28).

Cannes Award Alain Delon Red Carpet Nb

Feministkinje predbacuju glumcu da je 'rasist, homofob i ženomrzac', kako ga je nazvala američka udruga Žene i Hollywood, pozivajući se na izjave koje je davao u različitim prigodama. Peticija koja je prikupila više od 25.000 potpisa tražila je od organizatora festivala da mu 'ne dodjeljuju nagradu'.

- Ne protivim se homoseksualnom braku, nije me briga, neka ljudi rade što žele. No protivim se usvajanju djece u takvom braku... Rekao sam da sam pljusnuo ženu? Da, jesam. Ali nisam rekao da sam primio više pljuski nego što sam ih dao. U svom životu nikada nisam zlostavljao ženu - rekao je glumac.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Kad se prvu put pojavio na filmu mnogima je bilo jasno kako je stvorena nova zvijezda francuskog i svjetskog filma. U drugoj polovici pedesetih krenuo je u filmske vode, prvu zapaženiju ulogu imao u filmu 'U zenitu sunca' 1960., a iste godine ponio je svjetsku slavu ulogom u 'Rocco i njegova braća'.

Život mu u startu nije bio lak. Roditelji Edith i Fabian Delon rastavili su se kad je imao samo četiri godine, a maleni Alain morao je ići živjeti u 'zamjensku' obitelj. Ubrzo su oni umrli, pa se vratio roditeljima kod kojih je bio 'naizmjence'. Sa 17 je otišao u vojsku, odnosno prvi Indokineski rat. Proveo je tamo četiri godine.

- Ali sam 11 mjeseci bio u zatvoru zbog lošeg ponašanja – otkrio je kasnije nestašno Alain, koji je dobio nečasni otpust iz vojske.
Nije se predao, nije imao zašto, život ionako nije bio blagonaklon. Nakon vojske je konobario, radio kao nosač, asistent u prodaji... Prijateljstvo s francuskom glumicom Brigitte Auber promijenilo mu je život. Povela ga je na festival u Cannes. Lovac na talente David O. Selznick ponudio mu je ugovor ako nauči engleski. Delon je vratio u Pariz, naučio engleski i ostalo je povijest...

Družio se i s kriminalcima, otud taj 'ledeni' pogled. To druženje s pariškim podzemljem mu je kasnije pomoglo.

- Nisam imao pojma što radim. Redatelj je buljio u mene i rekao mi: 'Govori kao da meni govoriš. Ne glumataj. Živi. Da mi to nije rekao, nikada ne bih uspio – ispričao je Delon. Glumio je sve više, s Jean Paulom Belmondom bio je predvodnik talentiranih i poželjnih francuskih glumaca. Pamtit će ga se i po ulogama u Pomračenje, Gospodin Klein, Gepard.... A zadnji film bio mu je Asteriks na Olimpijskim igrama. Sam Delon će jako pamtiti i 1983. godinu, kada je snimao film Christine. Upoznao je tada danas pokojnu Romy Schenider. On je bio jedan od najvećih zavodnika svog vremena i glumica, najpoznatija po ulozi austrijske princeze Sissi, zaljubila se u njega 'do neba'. Bili su među najpopularnijim parovima tih godina. Izdržali su pet godina, a onda je naprasno otišao.

- Zbogom. Vraćam ti tvoju slobodu i tvoje srce. Otišao sam s Nathalie u Meksiko napisao joj je poruku i ostavio buket crvenih ruža. Ta druga žena bila je Nathalie Barthelemy s kojom se vjenčao i dobio sina Anthonyja. Priznao je da su mu žene značile sve više i više.

- Bio sam jako voljen, kao rijetko tko. Svi su me gledali, žene posebno. Postali su mi motivacija, njima sve dugujem. A bio sam zgodan, pogotovo od 18 do 50 godine - rekao je svojedobno glumac. Danas je, ipak, malo drugačijeg pogleda na svijet. Prevladale su neke druge emocije.

- Život mi ne donosi više ništa novo, sve sam doživio i vidio. A od ove epohe mi se povraća. Neke ljude mrzim jer je sve iskrivljeno, nema poštovanja, čovjekova riječ više ne vrijedi ništa. Samo se novac računa. Znam da ću ovaj svijet napustiti bez žaljenja - rekao je nedavno rezignirani glumac.

BURNA VEZA MEGHAN I HARRYJA: Zaljubili su se na prvi pogled, a rođenje djeteta ih je zbog ovoga promijenilo

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 8
VIDEO

Tamara istjerala Filipa iz stana? 'Sve je onako kako si napraviš'
REALITY SUPRUŽNICI

Tamara istjerala Filipa iz stana? 'Sve je onako kako si napraviš'

Tamara i Filip iz showa 'Brak na prvu' tvrde da su se između njih rodile samo prijateljske emocije

Aleksandra Prijović ima i drugi posao, a nema veze s glazbom: 'Uložila u njega 200.000 eura'
MEKA ZA CELEBRITYJE

Aleksandra Prijović ima i drugi posao, a nema veze s glazbom: 'Uložila u njega 200.000 eura'

Podržali su je brojni kolege s estrade, među kojima Rade Šerbedžija, Lepa Brena, Jelena Rozga, Aco Pejović, Andrija Milošević...
Ma što to Filip iz 'Braka na prvu' radi u 4 ujutro? Ne, ne vježba...
NOĆNA PTICA

Ma što to Filip iz 'Braka na prvu' radi u 4 ujutro? Ne, ne vježba...

Filipa Belića su eksperti 'Braka na prvu' spojili s Tamarom Razum. Kad ju je prvi put vidio, tvrdio je da ju nikad ne bi mogao odvesti baki, koja je važna figura u njegovu životu. Ipak, nedavno je promijenio mišljenje