Obavijesti

Show

Komentari 10

Odabrana četvorka protiv šefa Marina: Matei je bio najbolji

Odabrana četvorka protiv šefa Marina: Matei je bio najbolji
4

Matei nije uzeo klice poriluka, a Palfi je imao premalo tartara. To je izjednačilo dva tanjura, ali malu bih prednost dao Marku Mateiju radi drugih stavki, rekao je Medak

VIDEO

U jučerašnjem Testu kreativnosti pobijedila je Petra Gerić, ali je žiri uz nju istaknuo još četvero dobrih kandidata. To su: Časlav, Petra Plantak, Marko Matei i Marko Palfi. Petra i izabrani kandidati večeras su se borili u Izazovu šefa kuhinje. Okušali su sreću u kuharskom nadmetanju s Marinom Medakom, mladim i nadarenim kuharem koji je posljednjih godina bio chef cateringa jednog restorana, a nakon toga je pokrenuo vlastiti biznis. 

Tartar od puževa i teleću moždinu kuhali su u četiri tempirane faze. Nakon svake faze jedan je ispao. Recept i ideju za jelo dao je chef Marin. Nagrada pobjedniku je jedan dan u Marinovoj kuhinji. Mate je bio uzbuđen jer se ovakvo nešto prvi put događalo u Masterchefu. Radovan je poručio kandidatima da je sve stres, ali da mu se pokušaju oduprijeti.

- Ovdje ste jer ste jučer bili najbolji. Želim Vam dobro kuhanje - rekao je natjecateljima Radovan. 

Kako bi opustio natjecatelje Marin Medak kroz šalu je rekao da je reakcija na sastojke zabrinjavajuća. 'Protivnici' su mu bili amateri, ali nije sumnjao da će uspjeti skuhati kompleksno jelo. 

Petra je prva ispala

Dino chefa ne poznaje osobno, ali je čuo za njegov rad. Rekao mu je da je smislio interesantno jelo. Svidjelo mu se što je od lokalnih sastojaka napravio jedno kozmopolitsko jelo koje prikazuje njegovo naslijeđe. Tartar od puževa mu nije pao na pamet, ali bilo mu je drago da se netko drugi toga sjetio. Mate je rekao da je ovo smjer u kojem se gastronomija treba kretati. 

Nakon prve faze na chefu je bila teška odluka. Izbaciti jednog od kandidata, a svaki je od njih radio greške.  

- Da sam gost i ranije dobijem jelo, ne bih se žalio - zaključio je i pohvalio Ćaslava, a izbacio Petru Plantek.

Mati se činilo da nitko nije gledao što chef radi. U drugoj fazi su ostali Marko Palfi, Marko Matei i Časlav. Za Časlavovo jelo chef je komentirao da ima premalo ljutike i da se komorač ne osjeti te zaključio da se 'nije dovoljno oznojio'. Marku Mateiju se ljutika pak previše osjetila, a puževi nikako, isto kao i Marku Palfiju. U zadnju fazu kuhanja prošla su dva Marka. 

- Trudite se, nagrada je dobra - poručio im je Dino. 

Marko Matei bio je najbolji

Na kraju kuhanja Palfi je izjavio da mu je ostalo premalo vremena i da se izgubio u dekoraciji. Kad bi se morao kladiti na pobjedu, sebi bi dao samo 10 posto. 

- Očekujem pobjedu Marka Mateija jer mu tanjur super izgleda - rekao je. Matei zna svoje greške i primijetio je da se Palfiju ´raspala´ dekoracija. 

Žiri je prvo kušao jelo šefa Medaka, a Radovanova gesta je dočarala koliko je ljestvica visoko dignuta. Palfijevo jelo je bilo s malo tartara i imalo plosnatu prezentaciju, poput Kosog tornja, ali je Dino rekao da je stvarno ukusno. 

Tanjur Marka Mateija nije imao poriluka kao što je bio slučaj u originalnoj verziji. Mate je rekao da je sve skupa ukusno. Radovan je izjavio da je možda u krivu, ali da je prema njegovom mišljenju jelo Marka Mateija bliže originalu. Dino mu je poručio da je ovo za njega veliki napredak. Marin Medak rekao je da odluka nije bila laka. 

- Matei nije uzeo klice poriluka, a Palfi je imao premalo tartara. To je nekako izjednačilo dva tanjura, ali malu bih prednost dao Marku Mateiju radi drugih stavki - rekao je.

- Pobijedio sam, ali još nisam svjestan pobjede. Full sam happy! Preuzbuđen sam - izjavio je pobjednik. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 10
VIDEO

Netflixova zvijezda preselila je u Hrvatsku: 'Bila je to poruka iz svemira, hrana je puno bolja...'
OČARANA LJUDIMA I PRIRODOM

Netflixova zvijezda preselila je u Hrvatsku: 'Bila je to poruka iz svemira, hrana je puno bolja...'

Julie Theis ima preko pola milijuna pratitelja, a donijela je odluku da napusti Ameriku i preseli se u Hrvatsku, točnije u Dubrovnik. 'Kad sam išla guglati, bila sam zapanjena ljepotom grada', rekla nam je

U novom stanu: Ella Dvornik se preselila, pokazala i pogled...
PROMJENE

U novom stanu: Ella Dvornik se preselila, pokazala i pogled...

Influencerica se preselila u novi stan nakon što je ranije otkrila kako se seli jer joj treba veći dom
Vlatka Pokos pozirala u košulji i priznala: 'Zaljubljena sam...'
ODUŠEVILA VIDEOM

Vlatka Pokos pozirala u košulji i priznala: 'Zaljubljena sam...'

Vlatka Pokos pozirala je na stolu za masažu samo u košulji, a onda poručila: 'Ljubav je najmoćniji, najljepši osjećaj na svijetu'