Show

Komentari 14

Odrastanje uz legendu: 'Deda Bata mi daje ljubavne savjete'

Odrastanje uz legendu: 'Deda Bata mi daje ljubavne savjete'

Deda je i dalje jedini čovjek kojemu govorim sve svoje tajne jer me jedini razumije, kaže unuka Dina Živojinović i otkriva detalje odrastanja uz glumačku legendu

Zbog dede sam odustala od volontiranja u Africi gdje sam htjela pomagati gladnima i otišla sam studirati u London gdje i sada živim, rekla je unuka glumca Velimira Bate Živojinovića (82).

S djedom, zvijezdom partizanskih filmova, često se druži u njegovu beogradskom domu. Dina, koja radi u odnosima s javnošću, bliska je s djedom, kojem se više povjerava nego roditeljima. Njen otac je Miljko Živojinović, koji je pobjegao u Pariz zbog optužbi za gospodarski kriminal. U svibnju je oslobođen svih optužbi pa se Bata veselio što ga je sin nakon osam godina mogao posjetiti u beogradskom domu.

- Deda je i dalje jedini čovjek kojemu govorim sve svoje tajne jer me jedini razumije - rekla je Dina. Bata joj govori kakav dečko bi joj odgovarao, a kad je na ručak kod bake Lule i Bate dovela dečka iz Njemačke, glumac ju je izgrdio jer nije želio da bude u vezi s Nijemcem. Unuka ga je razveselila rekavši mu da nije u ozbiljnoj vezi s tim mladićem i da se više ne druže. Nakon moždanog udara koji je doživio prije dvije godine Dina češće posjećuje djeda.

- Bata vodi miran obiteljski život uz svoju Lulu koja bdije nad njime kao dobra vila. Rijetko izlazi, ali ga često posjećuju prijatelji što mu je pomoglo da ostane vedar unatoč bolesti - rekla je Dina. Dodaje da je njezin djed od mladosti borac, koji obožava prepričavati svoje anegdote stare 50 godina.

- Ne propušta utakmice, a redovito dok zajedno pratimo neki prijenos, on navija za suparnički tim tek toliko da iznervira ostatak obitelji - kaže Dina. 

Najčitaniji članci