Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
0 komentara

Odustali od 'Ratova zvijezda': Imamo premalo sati u danu...

Franšiza 'Ratovi zvijezda' jedna je od najvrjednijih u Hollywoodu. Film 'Posljednji Jedi' iz 2017. zaradio je 1.3 milijardi dolara, a Disney je ranije ove godine otvorio tematske parkove u Kaliforniji i na Floridi

FILE PHOTO: Benioff and Weiss accept the award for Outstanding Writing For A Drama Series for HBO's "Game of Thrones" at the 67th Primetime Emmy Awards in Los Angeles
Foto: LUCY NICHOLSON/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
0 komentara

Nove priče znanstveno fantastične sage "Ratovi zvijezda" ostaju visjeti u zraku nakon što su projekt odlučili napustiti David Benioff (49) i D.B. Weiss (48), autori "Igre prijestolja", a njihovu su odluku pozdravili obožavatelji razočarani posljednjim sezonama fantastične dramske televizijske serije. 

FILE PHOTO: Benioff and Weiss accept the award for Outstanding Writing For A Drama Series for HBO's "Game of Thrones" at the 67th Primetime Emmy Awards in Los Angeles | Autor: LUCY NICHOLSON/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL Foto: LUCY NICHOLSON/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL

David Benioff i D.B. Weiss su 2018. angažirani za pisanje i produkciju nove filmske trilogije, franšize kompanije Walt Disney. Prvi film je trebao izaći u prosincu 2022. godine. No autori popularne fantastične serije povlače se iz projekta kako bi se usredotočili na novi posao za Netflix. 

- Mi volimo Ratove zvijezda. Kada ih je George Lucas stvorio, stvorio je i nas - napisali su u priopćenju Benioff i Weiss. 

- No, premalo je sati u danu i osjećali smo kako ne možemo raditi na Ratovima zvijezda i Netflixovim projektima. Povlačimo se sa žaljenjem - dodali su. 

Game Of Thrones Season Seven Premiere - Los Angeles | Autor: OConnor/Press Association/PIXSELL Foto: OConnor/Press Association/PIXSELL

Iz Disneya navode da se trilogijom Benioffa i Weissa trebala ispričati priča odvojena od Skywalker sage koja je započela 1977. s filmom u kojem su glumili Mark Hamill, Carrie Fisher and Harrison Ford i koja bi se u prosincu trebala zaključiti filmom 'Ratovi zvijezda: Uspon Skywalkera'. Disney i Lucasfilm u utorak nisu odgovorili kako će njihovo povlačenje utjecati na film planiran za 2022., čiji detalji još nisu objavljeni. 

Franšiza 'Ratovi zvijezda' jedna je od najvrjednijih u Hollywoodu. Film 'Posljednji Jedi' iz 2017. zaradio je 1.3 milijardi dolara, a Disney je ranije ove godine otvorio tematske parkove Ratovi zvijezda u Kaliforniji i na Floridi. 

FILE PHOTO: Benioff and Weiss accept the award for Outstanding Writing For A Drama Series for HBO's "Game of Thrones" at the 67th Primetime Emmy Awards in Los Angeles | Autor: LUCY NICHOLSON/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL Foto: LUCY NICHOLSON/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL

Čini se da obožavatelji franšize osjećaju olakšanje zbog povlačenja Benioffa i Weissa nakon velikog razočarenja završetkom srednjovjekovne fantastične televizijske serije 'Igra prijestolja'. 

- Osjećam veliko olakšanje što su se Weiss i Benioff povukli iz dogovora s Disneyem i Lucasfilmom. Posljednje dvije sezone serije 'Igra prijestolja' pokazale su da su izgubljeni bez izvornog materijala - napisao je korisnik Twittera.

Drugi se nadaju da će njihovo povlačenje otvoriti prostor prvoj ženi ili osobi druge boje kože da režira i napiše scenarij za novi film Ratova zvijezda. 

- Razmotrite koliko puno ljudi koji nisu bijelci vole #StarWars i bili bi i više nego sretni kada bi bili dijelom sljedeće faze franšize - napisala je obožavateljica.

POGLEDAJTE NOVU EPIZODU SERIJALA 'ZENZANCIJA':

Tema: FILM

Message