Show

Komentari 0

Ogrestin film 'Plavi cvijet' treći je u Moskvi glasovima publike

Ogrestin film 'Plavi cvijet' treći je u Moskvi glasovima publike

Ogrestin film Plavi cvijet s ocjenom 4,49 na trećem je mjestu prema glasanju publike za nagradu „Ključ srca gledatelja“. Na prvom mjestu je grčki film Božji čovjek s ocjenom 4,79, a na drugom iranski Sin s 4,60

U Moskvi je 29. travnja završen 43. Moskovski međunarodni filmski festival, jedna od najstarijih i najvećih svjetskih filmskih priredaba te prva koja se od izbijanja pandemije u cijelosti održala uživo.

POGLEDAJTE VIDEO: Film o pokojnom Gregureviću

U tjedan dana u glavnom je natjecateljskom programu prikazano 14 izabranih filmova iz cijeloga svijeta, a među njima i hrvatski film Plavi cvijet redatelja Zrinka Ogreste nastao u produkciji Inter filma iz Zagreba i Zillion filma iz Beograda.

- U nimalo optimističnim vremenima u kakvima živimo, poziv moskovskog festivala doživio sam kao radost i povlasticu. Radost zato jer mi je film doživio svjetsku premijeru u zemlji grandiozne kulture, a povlasticu jer je na jednom od ponajvećih svjetskih festivala na kojemu do sada nisam sudjelovao - izjavio je redatelj Ogresta.

Žiri festivala kojim je predsjedavao ugledni filipinski redatelj Brillante Mendoza, grand prix festivala dodijelio je rumunjskom filmu #dogpoopgirl redatelja Andreia Huţuleaca. Ogrestin film Plavi cvijet s ocjenom 4,49 na trećem je mjestu prema glasanju publike za nagradu „Ključ srca gledatelja“. Na prvom mjestu je grčki film Božji čovjek s ocjenom 4,79, a na drugom iranski Sin s 4,60.

Govoreći o ovogodišnjoj konkurenciji Nina Romodanovskaja, glavna urednica filmskog portala ProfiCinema koji tradicionalno dodjeljuje ovu nagradu, istakla je: 'Ove su godine hrvatski, iranski i grčki film o obitelji i duhovnim vrijednostima lideri u glasanju publike. Publika voli ljudske priče o odnosima roditelja i djece, ali povrh svega voli divne priče'.

Hrvatska premijera filma Plavi cvijet očekuje se na 68. Pulskom filmskom festivalu.

 

Najčitaniji članci