Ekipa je pohvalila jela i atmosferu kod simpatične dame. Za kraj su nazdravili šampanjcem
Oliva oduševila večerom, dobila 40 bodova pa pobijedila: Novac od nagrade doniram ambulanti!
Žirjansko izdanje 'Večere za 5 na selu' donijelo je pobjedu umirovljenoj kuharici Olivi Mučić, koja je za svoju divnu večeru dobila 40 bodova. Nagradu je ekipa jednoglasno odlučila donirati jedinoj ambulanti na otoku, a za kraj su nazdravili i šampanjcem.
Pripravu večere Oliva je započela desertom - paradižotom. Oblaci nad otokom sreće Marijana su asocirali na bjelanjak koji izgleda kao oblak. Bio je u pravu, no paradižot je neke i zbunio.
- Ne znam što ta riječ znači - otkrio je Krešimir.
Glavno jelo je uslijedilo nakon deserta - 'Moj dida, pa i ja'.
- To mora biti nešto što se moglo sačuvati, a jedini način da se nešto sačuva bilo je da se osuši, sušilo se svašta - komentirao je naziv glavnog jela Dragutin.
Za glavno jelo spravila je Oliva jelo svog djetinjstva - suhu hobotnicu. Na kraju je Oliva spravila predjelo kojeg je nazvala Babina škrila.
- Tu bi se mogao kriti motar, on je sa škrile - objasnio je Marijan.
- Motar raste uz more, to je super dodatak jelima - zaključio je Krešimir.
Nakon što je završila, Oliva je dekorirala stol i posvetila se pripremama za aperitiv. Ekipu je Oliva dočekala uz pjesmu uživo te prigodne aperitive - domaću travaricu i višnjevaču.
- Bila je vesela, točno onakva kakvom sam očekivao, lijepo nas je dočekala, baš u svom stilu - pohvalio je doček Dragutin.
- Super je djelovala Oliva, bila je vedra - dodao je Krešimir.
- Višnja je baš bila ukusna, popio sam dvije - zaključio je Marijan.
Babina škrila prva su, nakon sjajnog dočeka, stigla na stol.
- Doći uopće do svih tih namirnica koje je Oliva upotrijebila u predjelu je vrlo teško. To je, ići po ovim našim kamenjima brati priljepke i puže, motar koji raste dva metra od mora, tu treba uložiti veliki trud da bi se one uopće prikupile. Ona se stvarno potrudila i napravila vrhunsko predjelo i s izgledom i s okusom te kvalitetom svih namirnica koje su bile unutra - oduševio se predjelom Dragutin.
- Točno okusa kakvog očekuješ, osjetili su se svi okusi - dodao je Marijan.
Gulaš od suhe hobotnice iduće je jelo koje je stiglo pred protukandidate.
- Izgled glavnog jela mi je bio serviran rustikalno, po starinski, baš kao što je i sam naziv - komplimentirala je glavno jelo Svjetlana.
- Okus je isti kao i svježe hobotnice, samo malo intenzivniji - otkrio je Dragutin.
- Skidam kapu do poda - zahvalio se Krešimir Olivi kada je shvatio da je njemu iz glavnog jela izvadila nemili bob!
Za kraj, gosti su pojeli i desert - Oblake nad otokom sreće.
- Izgled deserta je očekivan, mora izgledati onako kako ga je Oliva pripremila - komentirao je Marijan, a Dragutin je dodao da ga je 'Oliva pogodila gdje je najslabiji'.
- Obožavam ga, to mi je jedan od najdražih deserta. Živjeli smo bez struje, bez vode, bez ičega. Sladoled - tko je čuo za sladoled? - otkrio je.
Iznenađenje je Oliva ekipi spremila u vidu lokalnih poklona - čajeve i proizvode iz Sapunoteke.
- Poklon je baš originalan - pohvalio je Marijan poklon. Pjesmom je u konačnici Oliva završila svoju večeru i oduševila protukandidate divnom atmosferom.
Oliva je za svoju večeru dobila 40 bodova, ekipa je pohvalila jela i atmosferu kod simpatične dame.
Dragi naši gledatelji i čitatelji, ova sezona kulinarskog showa 'Večera za 5 na selu' došla je svom kraju, no već sljedeću gledat ćemo nova druženja u kuhinji i za blagovaonskim stolom te upoznati nove živopisne kuhare amatere diljem Lijepe Naše.