Obavijesti

Show

Komentari 116

Oliver Dragojević: Ako mi je ikada trebala pomoć, to je sada

Oliver Dragojević: Ako mi je ikada trebala pomoć, to je sada
10

VJERUJ U LJUBAV Prvi put otkako mu je početkom kolovoza dijagnosticiran tumor Oliver Dragojević je zapjevao u splitskom HNK za borbu protiv raka

VIDEO

POGLEDAJTE SPECIJAL:

Pokretanje videa...

01:38

Svi su u dvorani splitskog HNK ustali i ovacijama pozdravili Olivera Dragojevića (69) kad je izašao na pozornicu. Zapjevao im je “Ključ života”.

Splitski pjevač nastupio je s Gibonnijem (49), Tedijem Spalatom (63) i Marijanom Banom (54) na koncertu “Vjeruj u ljubav” koju je organizirala Županijska liga protiv raka povodom 50. obljetnice humanitarnog rada. To mu je bio prvi nastup nakon što su mu početkom kolovoza dijagnosticirali tumor. Pozlilo mu je na sprovodu njegova prijatelja glazbenika, Remija Kazinotija. Do tad se odlično osjećao. Oliver je sinoć redao svoje uspješnice, a u jednom trenutku našalio se na svoj račun.

- Meni je doktor rekao da moram misliti na zdravlje pa ću skratiti - rekao je publici i dobio ovacije.

Cijelo je kazalište pjevalo s njim, a on je pokazao da je unatoč bolesti i dalje u vrhunskoj glasovnoj formi. Pjevač je bio vidno ganut prijamom publike pa im se u jednom trenutku obratio riječima:

- Ako mi je ikada trebala pomoć onda je to večeras. S vama će to biti puno lakše - rekao je i zapjevao im “Bez tebe”.

U dva i pol sata, koliko je trajao koncert, otpjevao je 5 pjesama, a na zadnjoj, “Moj lipi anđele” pridružili su mu se 40-tak članova udruge i kolege pjevači. Tedi Spalato i Gibonni svojim su baladama raznježili publiku, a Marijan Ban rasplesao ih je hitovima Daleke obale. Ipak, pravi je urnebes u publici nastao kad je na pozornicu drugi put izašao njihov ‘morski vuk’.

Splićani znaju koliko je snage pjevaču trebalo za zapjevati jer je već započeo s kemoterapijama pa su svaku njegovu pjesmu nagradili velikim pljeskom. Pjevač je na kućnoj njezi ali često ide u bolnicu i tamo ne traži nikakav poseban tretman. Splićani ga vide kako strpljivo čeka na svoj red kod liječnika.

Neki su ga viđali kako se po nekoliko sati zadržava u bolnici zbog čega su pomislili kako su ga zadržali na liječenju, no o njemu i dalje brinu supruga Vesna i djeca. Vedra je duha, optimističan i ništa ga nije moglo spriječiti da se vratio na scenu.

- Okupila se prava splitska ekipa koja se pokazala odgovornom u društvenim aktivnostima kad su u pitanju humanitarni koncerti. Ovo je bio poseban koncert s puno emocija. Nastavak je to priče od prije deset godina kad se ista ekipa okupila na Prokurativama za gradnju Centra za onkologiju u splitskoj bolnici - rekao nam je Tomo Mrduljaš, producent koncerta.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 116
VIDEO

Antonia Dora Pleško pokazala svoje roditelje: Njezinu majku usporedili sa slavnom glumicom
EMOTIVNA OBJAVA

Antonia Dora Pleško pokazala svoje roditelje: Njezinu majku usporedili sa slavnom glumicom

Mlada pjevačica pokazala je fotku svojih roditelja s njihova vjenčanja, a onda i svoju. Brojne obožavatelje je raznježila objavom

Svi su ludi za Renatom! Sada je i Alan želi: 'Mijenjao bih Danijelu za nju. S Filipom me provocira'
'BRAK NA PRVU'

Svi su ludi za Renatom! Sada je i Alan želi: 'Mijenjao bih Danijelu za nju. S Filipom me provocira'

Novi je tjedan i novi zanimljivi zadaci u showu 'Brak na prvu' su pred parovima, a neke od njih posjetila je i stručnjakinja Iva…
Mama Aleksandre Prijović je na njen koncert povela svog dečka
NISU KRILI SREĆU

Mama Aleksandre Prijović je na njen koncert povela svog dečka

Aleksandra Prijović sinoć je uživala s nekoliko tisuća fanova u Rijeci, a tik do bine bili su njezini baka i djed te mama Borka koja je došla s dečkom