Obavijesti

Show

Komentari 1

'Izvanredni Dragojević': Već je kao 19-godišnjak rušio rekorde

Oliver Dragojević sredinom šezdesetih u glavnom je gradu, na priredbi pod nazivom Mi mladi, proglašen 'najboljim mladim početnikom u pjevanju'

VIDEO

Godine 1966. Oliver Dragojević, tada 19-godišnjak proglašen je 'najboljim mladim početnikom u pjevanju'. Isječke iz novina koje govore o tom događaju donosi Facebook grupa Osamdesete u Splitu. Članak iz novine Studio natjecanje je opisao na sljedeći način: Ožujak 1966: Pod pokroviteljstvom Studija u nedjelju ujutro su u zagrebačkom Studentskom centru počele priredbe pod nazivom 'MM', što će reći 'Mi mladi'.

To je prilika za još neafirmirane pjevače, pisce, recitatore, humoriste i druge da pred publikom pokažu što znaju. Najveći interes vlada među početnicima u pjevanju zabavnih melodija jer petero najbolje plasiranih sa svake priredbe ulazi u finale, a pobjednicima toga finalnog natječaja zagrebačka TV obećava jednu posebnu emisiju tijekom svibnja.

Na nedjeljnoj matineji su pored Zagrepčana gostovali i interpretatori iz Splita koji su se istakli na tamošnjoj Tribini mladih. Bilo ih je petero: Oliver Dragojević, Đurđica Kulčević, Vlasta Kocijančić, Nenad Strigo i Željko Šoletić. Oni su u konkurenciji s još dvanaestoro domaćih kandidata osvojili najviše bodova. Tako su svih pet finalnih mjesta popunili splitski gosti, što je zaista kuriozitet.

Dva žirija (stručni i onaj izabran od gledatelja) dao je maksimalan broj bodova - ukupno trideset - izvanrednom Oliveru Dragojeviću koji je pjevao melodiju Jučer. Dragojević je inače član sastava Batali, koji postiže lijepe uspjehe u svom gradu. Ostalih četvero izvođača zaradilo je po 28 bodova, a i to je bilo dovoljno da premoćno ostave sve ostale za sobom, piše Express.

Gledatelji su dugim pljeskom pozdravili sve sudionike, a osobito mlade recitatore. U nedjelju se serija priredaba nastavlja. Kako smo obaviješteni, pored Zagrepčana sudjelovat će još i Osječani, a jedan od pokrovitelja bit će i zagrebačka tvornica ženske modne konfekcije Vesna. Posebni je gost, vidljivo je, bio Arsen Dedić koji je prvo otpjevao nekoliko kompozicija, a onda dijelio autograme.


VIDI OVO: 10 stvari koje trebate znati o Oliveru.



 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Rade Šerbedžija nam otkrio sve o novoj ulozi: 'Lijepo je glumiti na svom zagrebačkom jeziku...'
24SATA NA SETU 'VELIKOG PERICE'

Rade Šerbedžija nam otkrio sve o novoj ulozi: 'Lijepo je glumiti na svom zagrebačkom jeziku...'

Šerbedžija u 'Dnevniku velikog Perice' glumi glazbenog menadžera. 'To je na neki način 'nasljednik' Ernesta Fulira iz filma, kojeg je igrao veliki Relja Bašić', rekao je glumac za 24sata

Zvijezde za 24sata o nagradi za Lasagnu: '50.000€ je bijedno i malo! Što danas možete s time?'
DONIRAO SVE BOLNICAMA

Zvijezde za 24sata o nagradi za Lasagnu: '50.000€ je bijedno i malo! Što danas možete s time?'

Grupa Riva je dobila ručne i zidne satove, Tonči Huljić za 24sata kaže da nije iznenađen Markovom donacijom, a Mrle iz Leta 3 smatra da najviše naje*u sportaši
Svećenik opleo po Severini, ona mu odgovorila: 'Ja sam samo imala dobar seks. Želim ti isto'
REAGIRALA NA NEGATIVAN KOMENTAR

Svećenik opleo po Severini, ona mu odgovorila: 'Ja sam samo imala dobar seks. Želim ti isto'

Nakon što je Severina pozvala pratitelje da potpišu peticiju za pravo na pobačaj, našla se na meti negativnih komentara