Obavijesti

Show

Komentari 9

Omaklo im se: Umjesto junaka filma osvanuo potpuni stranac

Omaklo im se: Umjesto junaka filma osvanuo potpuni stranac
5

Kaskaderi umjesto glumaca po potrebi izvode, katkad, po život opasne vratolomije. Jedino pravilo je da se lice kaskadera ne pojavi u kadru kako gledatelji ne bi primijetili da se radi o drugoj osobi

VIDEO

U nekim filmovima, iako se dogodi 'na sekundu', jedan od najvećih filmskih trikova događa se naočigled gledatelja. Lice kaskadera pojavilo se u kadru, uništavajući 'iluziju' da sve to rade protagonisti, heroji i heroine filma. 

1. Terminator 2: Sudnji dan

Jedna od najpoznatijih scena filma Jamesa Camerona sadrži propust. U trenutku kada Arnold Schwarzenegger (Terminator) i Edward Furlong (John Connor) na motorima bježe od Terminatora T-1000 koji vozi golemi kamion, kadar prikazuje kaskadere. Arnoldov 'dvojnik' više sliči Jean Claude Van Dammeu, a Furlonga je zamijenio odrasli muškarac koji se sagnuo kako bi što više sličio tinejdžeru. 

2. Sumrak 

Ovaj kino-hit ili volite ili mrzite. Oni koji ga ne podnose, u njemu će naći mnoštvo mana, uključujući i 'manjkavu' montažu. Fatalni ljubavnici, Kirsten Stewart (Bella) i Robert Pattinson (Edward) trče kroz šumu. Bella je svom najdražem vampiru na leđima, no u jednom kadru su vidljiva lica i tijela kaskadera u potpunosti. S obzirom da se par kretao jako brzo, lica su trebala biti zamućena. 

3. Pakleni val

Prije nego što je Keanu postao akcijski junak zahvaljujući Matrixu, glumac nije imao hrabrosti skočiti iz aviona, pa je to umjesto njega učinio kaskader. U sceni u kojoj s Patrickom Swayzejem 'plovi' zrakom, kamera uhvati lice kaskadera, koji ne bi mogao proći kao Keanu 'ni u ludilu'. 

4. Turist

Johnny Depp je u romantičnom trileru trebao skočiti kroz prozor, no to je umjesto njega učinio kaskader. Na nesreću, lice kaskadera uhvaćeno je u kadru. 'Turist' je postao jedna od 'mrlja' u Deppovoj raznovrsnoj karijeri. 

5. Star Trek: Nova generacija

Patrick Stewart utjelovio je jedan od najpopularnijih likova na TV-u, Jeana Luc Picarda. Gorljivi fanovi mogli su primijetiti da u ponekim scenama tučnjave, 'Stewart' postaje manje ćelav i mišićaviji. Ponekad je kamera 'uhvatila' i lice Patrickova dvojnika. 

 

 

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 9
VIDEO

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...
RASKALAŠEN ŽIVOT SULTANA

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...

Za 50. rođendan 1996. godine potrošio je 40 milijuna dolara jer je slavlje trajalo dva tjedna i Michael Jackson mu je održao tri koncerta. Svako od raskošnih vjenčanja njegovo petoro djece, trajalo je više od tjedan dana

Od ovisnika do zvijezde: Evo tko je Grše, slušaju ga brojni Hrvati
GRGO ŠIPEK

Od ovisnika do zvijezde: Evo tko je Grše, slušaju ga brojni Hrvati

Glazba je triljskom reperu, kako je znao reći, spasila život. Krajem srednje škole s prijateljem je osnovao grupu III. Čin