Obavijesti

Show

Komentari 70

Opet iste 'fore' na Eurosongu: Bosa na sceni i pobjeda je tu...

Opet iste 'fore' na Eurosongu: Bosa na sceni i pobjeda je tu...
7

TATA BI BIO PRESRETAN Emmelie se nakon slavlja prisjetila oca, koji je nedavno preminuo, a volio je Eurosong. Pobjedu je posvetila majci koja joj je puno pomogla

VIDEO

Pobjedu Emmelie de Forest (20) na 58. Eurosongu u Malmöu voditeljica Petra Mede proglasila je prije nego što su glasale posljednje četiri zemlje. Dankinja je već imala previše bodova da bi je itko mogao stići.

- Najsretnija sam djevojka na svijetu! Posebno mi je drago što sam pobijedila u Švedskoj, domovini mojeg oca, koji je toliko volio ovo natjecanje. On nije mogao biti ovdje jer je preminuo prije nekoliko mjeseci, ali znam da bi bio jako sretan - rekla je uzbuđena Emmelie.

Pobjedu je posvetila majci, koja joj je pomogla u glazbenoj karijeri, te je zahvalila braći i sestrama, koji su je došli gledati u Malmö. Pjevala je bosa, poput prošlogodišnje pobjednice Loreen. Pjesma “Only Teardrops” uvelike se razlikuje od onog što je dosad pjevala mlada Dankinja, čiji bend svira obrade Nirvane i Johnnyja Casha. Emmelie je iz Hrvatske dobila deset bodova, a maksimalnih 12 bodova otišlo je Ukrajinki Zlati Ognevič, koja je bila treća. Drugo mjesto osvojio je Azerbajdžan, čiji je predstavnik Farid Mamadov izveo pjesmu “Hold Me”. Četvrta je bila Norveška, a peta Rusija. Rezultate su dobro predvidjele kladionice. Svi su opet glasali za susjede, a balkanske države, od kojih nijedna nije imala predstavnika u finalu, najviše su bodova dale Danskoj.

Kad Drakula stavi križ

Eurovizijsko natjecanje već dugo je sinonim za paradu kiča i ekstravagantnih scenskih rješenja, a ove godine najosebujniji je bio rumunjski predstavnik Cezar.

Zbog imena bi netko možda očekivao da će se pojaviti s lovorovim vijencem i u togi, no Cezar se odlučio za dugi svjetlucavi crni kaput dignutog ovratnika i zalizanu frizuru. Imidž Drakule pojačala je scenografija, koja je asocirala na krv i paklene vatre.

Ostaje nejasno zašto (i kako) bi vampir imao veliki križ oko vrata, a pjevanjem je zbunjivao još više jer je njegov kontratenor izrazito varirao. Predstavnica Finske Krista Siegfrids pjevala je u vjenčanici, a voditelj Duško Ćurlić otkrio je kako je prije nastupa danima hodala u njoj po Malmöu. Aljona Lanskaja iz Bjelorusije na početku nastupa izašla je iz srebrne kugle, a predstavnica Moldavije Aliona Moon imala je haljinu koja je izgledala kao da gori.

Najviše se pričalo o Natalie Horler, pjevačici njemačke Cascade, zbog golišavih fotografija koje je snimila za Playboy. Najveća zvijezda, predstavnica Velike Britanije Bonnie Tyler, prošla je nezamijećeno i završila na 19. mjestu. Bugarska pjesma “Samo šampioni” podsjećala je na “Moju štiklu”, a pjevačica Elitsa Todorova na Severinu.     

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 70
VIDEO

Najmanje bodova: Znate li koja naša pjesma je ostvarila najgori plasman dosad na Eurosongu?
EVO KAKO SU OSTALI PROŠLI

Najmanje bodova: Znate li koja naša pjesma je ostvarila najgori plasman dosad na Eurosongu?

Hrvatski predstavnici na Eurosongu nisu postigli velike uspjehe u posljednjih nekoliko godina. Posljednji veliki uspjeh za Hrvatsku bio je 1999. godine. Velika su očekivanja od ovogodišnjeg predstavnika Baby Lasagne...

Severina o 'filmiću': Prvo sam pomislila 'O Bože, kako će moj razrednik iz srednje reagirati...'
OTVORENO I ISKRENO

Severina o 'filmiću': Prvo sam pomislila 'O Bože, kako će moj razrednik iz srednje reagirati...'

U opuštenom izdanju na krevetu s voditeljicom, Severina je odgovarala na mnoga pitanja, a između ostalog i na pitanje o filmu koji joj je obilježio početak tridesetih i kako joj je teško bilo
Budući punac Baby Lasagne za 24sata:  'Marko najviše voli kad Elizabeta kuha, ali ne lazanje...'
SNIMAO S NJIMA I SPOT

Budući punac Baby Lasagne za 24sata: 'Marko najviše voli kad Elizabeta kuha, ali ne lazanje...'

Njegov budući punac Josip Pino Ružić, koji u Istri već tridesetak godina ima tvrtku za montažu, snimanje i promotivne filmove, sa suprugom i kćerkom dat će podršku Baby Lasagni