Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
5 komentara

Opkoljeni, lovljeni, zarobljeni: Samo neki su se uspjeli spasiti

Nezadrživa njemačka vojna sila opkolila je 400 tisuća vojnika zatočenih na jednoj malenoj plaži. Sudbine svi bile su u rukama šake ribara i turista koji su pohrlili u pomoć

Foto: Blitz Film i Video distribucija
5 komentara

Novo Nolanovo remek-djelo vjerno prikazuje događaje tijekom nevjerojatne bitke kod Dunkirka te evakuacije savezničkih vojnika iz Belgije, Britanije i Francuske koji su bili odsječeni i opkoljeni njemačkom vojskom u Francuskoj između svibnja 27. do 4. lipnja 1940. godine. Evakuacijom je tada spašeno preko 300.000 vojnika.

Pogledajte video

U filmu je okupljen značajan broj bitnih glumaca današnjice, kao što su Tom Hardy, Mark Rylance i Cillian Murphy, a pridružili su im se i Fionn Whitehead, Tom Glynn-Carneyj, Jack Lowden, Harryj Styles, Aneurin Barnard, James D’Arcyj i Barryj Keoghan te Kenneth Branagh.

Redatelj Christopher Nolan i ovaj put se okružio kvalitetnom filmskom ekipom, pa je tako Hoyte van Hoytema, s kojim je radio na 'Interstellaru' ovdje još jednom odgovoran za filmografiju, dok su hvaljeni filmski djelatnici, Nathan Crowley, Lee Smith, Jeffrey Kurland i Andrew Jackson popunili produkcijske te druge tehničke funkcije. Za muziku je odgovoran veliki Hans Zimmer.

Film 'Dunkirk', u distribuciji Blitza, pogledajte od 20.7. u svim kinima i to u najboljim formatima: IMAX i 4DX-u.

Naši partneri pišu
Message