Show

Komentari 70

Opraštaju se plišanim zečevima, cvijećem i svijećama od Đoleta

Opraštaju se plišanim zečevima, cvijećem i svijećama od Đoleta

Izgubili smo velikog pjesnika i prije svega - čovjeka, danima već pišu fanovi 'Panonskog mornara', Đorđe Balaševića na društvenim mrežama. U Zagrebu su na više mjesta ostavljali cvijeće njemu u čast

Vijest da je u 68. godini u Novom Sadu preminuo kantautor Đorđe Balašević u petak je rastužila njegove obožavatelje. Pokopan je u nedjelju nešto prije 13 sati u Novom Sadu, a ispraćaj je bio u najužem krugu obitelji.

POGLEDAJTE VIDEO: 

Kako pišu srpski mediji, imao je korona virus i bio je u lošem stanju, a liječnici su davali sve od sebe da preživi. Proteklog vikenda vidjeli smo da su se u mnogim gradovima diljem regije ljudi okupljali, palili svijeće i ostavljali cvijeće i pisma te odavali počast 'Panonskom mornaru'.

Ista situacija bila je i u Zagrebu. Prvo su u Ilici u Zagrebu zapalili svijeće i ispisali riječ 'bećarac' na ćirilici, aludirajući na njegovu pjesmu 'Stih na asfaltu' ('Da mi je još jedared proći Ilicom, pa da bećarac našvrljam ćirilicom'), a onda su svijeće ostavljale i u drugim dijelovima grada. 

U Petrićevoj ulici još uvijek se pale svijeće povodom njegove smrti. Centralno mjesto među cvijećem i plišanim zečevima zauzima i naslovnica 24sata. 

- Izgubili smo velikog pjesnika i prije svega - čovjeka - pišu fanovi na društvenim mrežama. 

 

Najčitaniji članci