Show

Komentari 2

Organizator 'Vax Livea' otkrio kako je pridobio princa Harryja i Meghan: 'Nisam ih nagovarao'

Organizator 'Vax Livea' otkrio kako je pridobio princa Harryja i Meghan: 'Nisam ih nagovarao'

Pristupili su tome tako iskreno i s lakoćom preuzeli odgovornost. Bio sam impresioniran njihovom predanošću i vjerom u taj cilj, istaknuo je Hugh Evans

Javnost je dugo nagađala o tome kako su se princ Harry (36) i Meghan Markle (39) našli u organizaciji kalifornijskog koncerta Vax Live, no organizatori su vješto skrivali detalje. Hugh Evans, direktor koncerta, otkrio je napokon kako je došlo do suradnje s kraljevskim parom, piše Mirror.

POGLEDAJTE VIDEO:

Podsjetimo, princ Harry (36) na koncertu je održao zapažen govor. 

- Večeras je slavlje svih vas ovdje, cijepljenih medicinskih radnika u publici i milijuna njih širom svijeta. Proteklu godinu hrabro ste se i nesebično borili kako biste nas zaštitili. Služili ste nam i žrtvovali se, doveli sebe u opasnost i bili ste svjesni rizika. Dugujemo vam nevjerojatnu zahvalnost. Hvala vam. Okupili smo se jer ova pandemija ne može prestati ako ne djelujemo kolektivno s neviđenom predanošću našoj zajedničkoj budućnosti. Cjepivo se mora dostaviti svima i svugdje -  rekao je Harry.

POGLEDAJTE VIDEO:

- Nisam ih trebao nagovarati, bio je to samo razgovor i odmah su pristali - rekao je Evans. 

Princ Harry i Meghan Markle otprije su gorljivi zagovaratelji cijepljenja, stoga im nije bilo teško učiniti 'ispravnu stvar', kaže Hugh. 

- Oduševili su se i odmah se bacili na posao. Rekli su mi: 'Vjerujemo u to da cjepivo mora biti dostupno svima' - ispričao je organizator. 

Podsjetimo, Vax Live organizira međunarodna humanitarna organizacija Global Citizen. Cilj koncerta bio je potaknuti gledatelje prijenosa da novčano podupru Covax, međunarodni program za distribuciju cjepiva protiv covida u siromašnim zemljama.

Najzapaženiji nastup na koncertu imala je Jennifer Lopez (51) koja je otpjevala 'Sweet Caroline', pjesmu Neila Diamonda koju joj mama je pjevala kad je bila mala.

- Kad sam razmišljala o tome što bih mogla pjevati večeras sjetila sam se ove pjesme koju mi je pjevala kad sam bila beba - rekla je J. Lo, na kraju pjesme pozvala je mamu na pozornicu, a ona je otkrila da je pjesmu za potrebe uspavanke prekrstila u 'Sweet Jennifer'. Jenniferina majka otpjevala je stih, za što je dobila gromoglasan pljesak publike.

POGLEDAJTE VIDEO: 

Na koncertu je, podsjetimo, puštena i video poruka premijera Andreja Plenkovića (51).

- Nažalost, svi već 16 mjeseci živimo s pandemijom koja je u potpunosti promijenila naš način funkcioniranja, način života, utjecala je i na naše zdravlje, ekonomiju i financijsku stabilnost. Utjecala je na način na koji svijet danas funkcionira. Hrvatska je u početku pandemije bila predsjedavajuća u Vijeću Europske unije te smo pokrenuli nekoliko inicijativa koje su konačno dovele do Covaxa i trebamo nastaviti biti solidarni u borbi protiv COVID-19 – rekao je Plenković.

POGLEDAJTE VIDEO: 

S Vax Livea ćemo pamtiti i nastup pjevačice Sweetie koja se na pozornici pojavila u grudnjaku s hrvatskom šahovnicom. 

Koncert se održao pred tisućama cijepljenih ljudi, a na njemu su nastupile i brojne druge zvijezde, poput Eddieja Veddera (56) iz Pearl Jama i Foo Fightersa. Vodila ga je bila pjevačica Selena Gomez (28). Uz svjetske zvijezde i našeg premijera, svoj doprinos su dali kanadski premijer Justin Trudeau (49), francuski predsjednik Emmanuel Macron (43) i papa Franjo.

- Uz duh pravednosti i zajedništva možemo pobijediti naše individualizme i promicati opće dobro – istaknuo je papa Franjo u videoporuci.

POGLEDAJTE VIDEO: 

 

Najčitaniji članci