Obavijesti

Show

Komentari 3

Orka iz 'Gospodara prstenova' radili po uzoru na Weinsteina: 'To mu je bila poruka da odje*e'

Orka iz 'Gospodara prstenova' radili po uzoru na Weinsteina: 'To mu je bila poruka da odje*e'
8

Glumac Elijah Wood nedavno je progovorio o tome što je sve producent Harvey Weinstein radio kako bi onemogućio redatelju Peteru Jacksonu da snimi više od jednog filma za trilogiju 'Gospodar prstenova'

U nedavnom intervju glumac Elijah Wood (40) otkrio je kako je kostimografija za jednog orka iz filmova trilogije 'Gospodar prstenova' napravljena prema ozloglašenom producentu Harveyju Weinsteinu (69), prenosi Guardian.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa ...

Wood, koji je u filmovima glumio hobita Froda, kaže kako je to bila svojevrsna poruka redatelja Petera Jacksona (57) producentu da 'odj**e'. O tome se krenulo pričati nakon što je glumac Sean Astin (50), koji je igrao hobita Samwisea, govorio o svojim prvim utiscima kad je stigao na Novi Zeland.

- Vidio je te maske orka. Jedna od tih maski, toga se jasno sjećam, bila je dizajnirana da izgleda kao Harvey Weinstein. Mislim da je u redu sada govoriti o tome. Tip je u zatvoru. Je*i ga - izjavio je Wood.

2013 TIFF premiere: "Can a Song Save your Life?"

Weinsteina je nekoliko žena optužilo za seksualno zlostavljanje tijekom #MeToo te je početkom 2020. proglašen krivim za silovanje. Osuđen je na 23 godine zatvora, a protiv njega podignute su dodatne optužbe u Kaliforniji.

Angelina Jolie tvrdi da je i nju pokušao napastovati Weinstein, on negirao: To je drska neistina!
Angelina Jolie tvrdi da je i nju pokušao napastovati Weinstein, on negirao: To je drska neistina!

To je samo još jedan dio prepirke između Jacksona i Weinsteina. Jackson je krenuo raditi na filmovima u Weinsteinovom studiju Miramax, ali se nisu slagali oko broja filmova koji bi se trebali napraviti.

Ozloglašeni producent zahtijevao je od Jacksona da sve tri Tolkienove knjige "ugura" u jedan film, dok je Jackson htio snimiti barem dva filma. Weinstein je također prijetio da će mjesto redatelja popuniti Quentin Tarantino (58) ili Johnom Maddenom (72), prije nego je dopustio Jacksonu da pronađe drugog producenta.

Sean Parker and the Parker Foundation Celebrate Milestone in Medical Research

Wood je opisao kako je Jackson imao samo jedan vikend da to učini:

- Vrijeme koje nam je bilo na raspolaganju bilo je ludo. Peter je snimio prilično impresivnu video prezentaciju i ponudio ju na različitim mjestima. Većina ljudi bila je šokirana idejom više od jednog filma. Popularno mišljenje bilo je 'Ne, prvo morate vidjeti koliko će biti uspješan prvi film, a tek onda uložiti ostatak novca'.

Elijah Wood at

Na kraju se Weinstein složio sa snimanjem dva filma, ali Jacksonu prešutio da je ograničio budžet na 75 milijuna dolara. Kako bi privukao interes drugih studija, Jacksonov tim namjerno je otkrio scenarij. Sve je završilo time da je projekt preuzeo Bob Shaye (82), osnivač New Line Cinema, koji je pristao snimiti tri filma.

- Shaye je rekao da 'moramo odraditi tri filma', što je bilo izuzetno riskantno. Miramax je mislio da za to nema nikakve šanse - ispričao je Wood.

Ispostavilo se kako su Weinstein i Miramax bili u krivu, te je trilogija 'Gospodara prstenova' ostvarila 2,92 milijarde dolara u kinima i sada se smatra jednim od najvećih filmskih serijala ikad snimljenih.