Obavijesti

Show

Komentari 9

Oskarovka na Lopudu: 'Uživa u dalmatinskoj kuhinji, skroz je opuštena i oduševljena obalom'

Oskarovka na Lopudu: 'Uživa u dalmatinskoj kuhinji, skroz je opuštena i oduševljena obalom'
8

Glumica na otoku ostaje do utorka, gdje će s mužem voditi glumačku radionicu na kojoj će biti naš glumac Goran Bogdan s djevojkom, glumicom Jovanom Stojiljković

Frances i Joel nemaju nikakvih zahtjeva, rekli su nam iz organizacije Ponta Lopud Film Festivala, na kojoj će ovaj tjedan mastercclas radionicu voditi oskarovski par, glumica Frances McDormand (65) i redatelj Joel Coen (58).

- Oni su normalni ljudi, koji su oduševljeni našom prirodom na otoku i ovim načinom života. Uživaju u dalmatinskoj kuhinji. Dosta su relaksirani tu - rekli su nam organizatori.

Joel je stigao u utorak, a Frances u četvrtak ujutro. Sina Pedru nisu poveli sa sobom, a par ostaje do utorka.

- Dio dana će voditi radionicu, a kasnije će se družiti. Skroz su opušteni - rekli su nam.

Frances McDormand, jedna od najznačajnijih živućih glumica, svojim karakternim ulogama i brojnim izvanrednim glumačkim ostvarenjima više od tri desetljeća oduševljava i kritiku i publiku.

Uloge u filmovima kao što su ''Fargo'', ''Tri plakata izvan grada'', ''Zemlja nomada'', ''Spaliti nakon čitanja'' i brojne druge podižu standarde onoga što smatramo glumačkom vještinom.

Oskarovka na filmskom setu slomila zub i progutala piercing: 'Pljuvala sam pred DiCapriom!'
Oskarovka na filmskom setu slomila zub i progutala piercing: 'Pljuvala sam pred DiCapriom!'

Ova glumica i producentica impresivne karijere četiri je puta osvojila nagradu Oscar. McDormand je prošle godine postala prva glumica koja je osvojila nagradu i za glumu i za produkciju u istoj godini za film "Zemlja nomada", a članica je prestižnog Triple Crown of Acting kluba, titule koja se dodjeljuje umjetnicima koji su osvojili nagrade Oscar, Emmy i Tony u kategorijama glume.

Na radionici će govoriti o karijeri, iskustvu rada te o suradnji s brojnim filmskim profesionalcima. Nedavno se, gostujući na jednoj lokalnoj postaji, predstavila:

- Pozdrav. Moje ime je Frances Louise McDormand, a nekoć kao Cynthia Ann Smith. Rođena sam u Gibson Cityju, Illinois, 1957. godine. Identificiram se kao rodno normativna, heteroseksualna i kao bijelo američko smeće. Ne, moji roditelji nisu bili bijelo smeće. To je bila moja biološka majka.

McDormand je bila posljednje, deveto dijete koje su usvojili Noreen i Vernon McDormand, pastor Kristovih učenika. 

POGLEDAJTE VIDEO: PUNAC U SVAĐI SA ZETOM U ’TKO MI BOLJE KUHA’