Obavijesti

Show

Komentari 1

Ostaje s nama: 'Blade Runner' iz kina dolazi na male ekrane

Ostaje s nama: 'Blade Runner' iz kina dolazi na male ekrane
4

Iako su obožavatelji originalnog filma čekali na nastavak 'Blade Runnera' kao što pustinje čekaju kišu, drugi dio je utržio svega 259 milijuna dolara. Hoće li na televiziji bolje proći?

VIDEO

Film koji je ostavio podosta bitan trag na svjetskoj kinematografiji jest sada legendaran uradak iz 1982., 'Blade Runner', ili kako je u našim krajevima prevedeno, 'Istrebljivač'.

Novi uradak Margot Robbie je dobio poprilično čudan naziv
Novi uradak Margot Robbie je dobio poprilično čudan naziv

Premda je film bio hvaljen na sve strane, ipak je financijski bio relativno uspješan, što je napravilo da smo na nastavak čekali punih 35 godina, do prošle godine. Tada je u kina stigao film 'Blade Runner 2049', u kojem pratimo nastavak priče o replikantima i njihovom zlorabljenju na budućoj Zemlji. Premda su obožavatelji originalnog filma čekali na taj film kao što pustinje čekaju kišu, opća publika nije nimalo bila 'zapaljena', pa je film na blagajnama uspio utržiti svega 259 milijuna dolara.

Kako je uradak koštao čak 150 milijuna, plus neotkrivena količina novca za marketing, proglašen je promašajem. No Warner Bros. nije tvrtka koja će samo tako odustati od svojeg vlasništva. Njihov animacijski studio Adult Swim će u suradnji s grupacijom za streaming animea, Crunchyrollom i Alcon Television Groupom snimiti seriju iz Blade Runnerovog svemira, koja će se sastojati od 13 polusatnih epizoda.

Detalji o zapletu ove nadolazeće anime serije nisu objavljeni, ali otkriveno je kako će se serija odvijati 2032. godine te će se u njoj pojavljivati već viđeni likovi iz prvog filma. Samim time će serija predstavljati svojevrsnu poveznicu između dva filmska uratka.

Redatelji u igri su iskusni anime redatelji Shinji Aramaki i Kenji Kamiyama ('Cyborg 009', 'Ghost in the Shell'), kojima će se pridružiti kreativni producent Shinichiro Watanabe ('Cowboy Bebop', 'The Animatrix', 'Space Dandy'). Watanabe je već upoznat s konceptima iz 'Blade Runnera', jer je radio na kratkom filmu iz 'Blade Runnera', kojeg vam donosimo.

Premda prvi nastavak 'Blade Runnera' nije bio uspješan, dobrim dijelom zbog posve besmislene priče koja nije uspjela kvalitetno prenijeti ideje iz originalnog filma, posve je moguće da će ovakav format privući ciljanu publiku te da ćemo s vremenom možda dobiti još jedan film iz tog svemira. Ova put, po mogućnosti, s redateljem i scenaristima koji razumiju što rade.

VIDI OVO! Meghan opet postavlja trendove: Ovo su njezine najbolje modne kombinacije 2018. godine.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Lord of the Ringos? Jackson će režirati film o Beatlesima
NOVA SURADNJA

Lord of the Ringos? Jackson će režirati film o Beatlesima

Taj će oskarovac oživjeti napeto snimanje posljednjeg albuma slavnog britanskog banda 'Let It Be', koristeći se sa 55 sati dosad nepoznatih videosnimki kultnog benda iz 1969. godine

Hathaway otkrila: Snima se 3. dio filma 'Princezini dnevnici'
FANOVI ODUŠEVLJENI

Hathaway otkrila: Snima se 3. dio filma 'Princezini dnevnici'

Brojni obožavatelji godinama su se pitali zbog čega su snimljena samo dva nastavka, a američka glumica ovih je dana otkrila vijest koja je oduševila brojne fanove filma
Kultni 'Simpsoni' se ukidaju? Ne donose nikakav prihod Foxu
NAKON 30 GODINA

Kultni 'Simpsoni' se ukidaju? Ne donose nikakav prihod Foxu

Zbog spajanja TV mreže Fox s Disneyjem, ugovori o licenciranju bit će drugačiji. Fox ne zna hoće im se isplatiti održati Simpsone na životu, budući da godinama ne ostvaruju prihode