Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
1 komentara

Ostaje s nama: 'Blade Runner' iz kina dolazi na male ekrane

Iako su obožavatelji originalnog filma čekali na nastavak 'Blade Runnera' kao što pustinje čekaju kišu, drugi dio je utržio svega 259 milijuna dolara. Hoće li na televiziji bolje proći?

Foto: Twitter/Screenshot
1 komentara

Film koji je ostavio podosta bitan trag na svjetskoj kinematografiji jest sada legendaran uradak iz 1982., 'Blade Runner', ili kako je u našim krajevima prevedeno, 'Istrebljivač'.

TKO SE OVOG SJETIO? Novi uradak Margot Robbie je dobio poprilično čudan naziv

Premda je film bio hvaljen na sve strane, ipak je financijski bio relativno uspješan, što je napravilo da smo na nastavak čekali punih 35 godina, do prošle godine. Tada je u kina stigao film 'Blade Runner 2049', u kojem pratimo nastavak priče o replikantima i njihovom zlorabljenju na budućoj Zemlji. Premda su obožavatelji originalnog filma čekali na taj film kao što pustinje čekaju kišu, opća publika nije nimalo bila 'zapaljena', pa je film na blagajnama uspio utržiti svega 259 milijuna dolara.

Foto: Twitter/Screenshot

Kako je uradak koštao čak 150 milijuna, plus neotkrivena količina novca za marketing, proglašen je promašajem. No Warner Bros. nije tvrtka koja će samo tako odustati od svojeg vlasništva. Njihov animacijski studio Adult Swim će u suradnji s grupacijom za streaming animea, Crunchyrollom i Alcon Television Groupom snimiti seriju iz Blade Runnerovog svemira, koja će se sastojati od 13 polusatnih epizoda.

Foto: Facebook/Screenshot

Detalji o zapletu ove nadolazeće anime serije nisu objavljeni, ali otkriveno je kako će se serija odvijati 2032. godine te će se u njoj pojavljivati već viđeni likovi iz prvog filma. Samim time će serija predstavljati svojevrsnu poveznicu između dva filmska uratka.

Redatelji u igri su iskusni anime redatelji Shinji Aramaki i Kenji Kamiyama ('Cyborg 009', 'Ghost in the Shell'), kojima će se pridružiti kreativni producent Shinichiro Watanabe ('Cowboy Bebop', 'The Animatrix', 'Space Dandy'). Watanabe je već upoznat s konceptima iz 'Blade Runnera', jer je radio na kratkom filmu iz 'Blade Runnera', kojeg vam donosimo.

Premda prvi nastavak 'Blade Runnera' nije bio uspješan, dobrim dijelom zbog posve besmislene priče koja nije uspjela kvalitetno prenijeti ideje iz originalnog filma, posve je moguće da će ovakav format privući ciljanu publiku te da ćemo s vremenom možda dobiti još jedan film iz tog svemira. Ova put, po mogućnosti, s redateljem i scenaristima koji razumiju što rade.

VIDI OVO! Meghan opet postavlja trendove: Ovo su njezine najbolje modne kombinacije 2018. godine.

Tema: FILM

Message