Show

Komentari 1

Ostao je bez uloge u 'Prljavom plesu', zbog 'Titanica' su ga mrzili, a spetljao se s Hrvaticom

Ostao je bez uloge u 'Prljavom plesu', zbog 'Titanica' su ga mrzili, a spetljao se s Hrvaticom

Mnogi ga i danas pamte kao zgodnog negativca Cala iz 'Titanica', a nekoć je ljubio je poznate glumice i modele. Sada ima dvoje djece, posvetio se obiteljskom životu i izgleda potpuno neprepoznatljivo

Holivudski glumac Billy Zane najpoznatiji je po ulozi pokvarenog tajkuna Caledona Hockleyja iz 'Titanica', zaručnika glavne junakinje Rose, koju je utjelovila Kate Winslet (46). Nije bio omiljen nakon te uloge iako je fizičkim izgledom zaludio mnoge žene. Nakon toga je snimio niz filmova, ali ni s jednim nije ostvario takav uspjeh. Danas je navršio 56 godina. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Billy je grčkog porijekla, a izvorno prezime njegove obitelji bilo je Zanetakos. Također, mlađi je brat glumice Lise Zane.

Zanimljivo je i da je Billy izvorno je dobio ulogu Johnnyja Castlea u kultnoj ljubavnoj drami 'Prljavi ples' iz 1987. godine. Međutim, tijekom audicija je koreograf shvatio je da Zane ne zna plesati, pa je uloga pripala Patricku Swayzeju.

U filmu 'Dead Calm' glumio je s Nicole Kidman (54), a 1997. je tumačio glavnu ulogu u filmu 'The Phantom'. Dvije godine nakon se proslavio u 'Titanicu' te se na snimanju sprijateljio s brojnim članovima glumačke ekipe.

- Svakom glumcu san je da bude dio tako divnog filma, bio je to blagoslov, ali u isto vrijeme poznato je da u Hollywoodu rijetko tko riskira. Svi idu na sigurno jer je u pitanju velik novac. Stoga, kada dođete na audiciju, znate kakav tip glumca producent traži. Ja sam od tada postao sinonim za zločestog dečka, negativca. Takva situacija na kraju vas natjera da postanete inovativniji, snimate nezavisne, ali i vlastite filmove - rekao je Billy jednom prilikom. 

S prvom suprugom, glumicom Lisom Collins (54) vjenčao se 1989. godine, zajedno su proveli šest godina. Zane se potom zaručio s glumicom Leonor Varela (50), a nakon raskida tih zaruka upustio se u vezu s britanskom glumicom i manekenom Kelly Brook (43). S njom je bio tri godine. S hrvatskom manekenkom Jasminom Hdaghom (38) bio je u vezi godinu dana. 

Zane je od 2010. godine u vezi s manekenkom Candice Neill (36) s kojom ima dvije kćeri. Za vrijeme pandemije, glumac se posvetio slikanju koje mu je oduvijek bilo velika strast, a imao je i nekoliko izložbi.

Mnogi ga i dalje pamte kao holivudskog zavodnika, a obožavateljice su devedesetih ludile za njim zbog markantnog izgleda, zavodničkog pogleda i guste tamne kose.

Međutim, Billy danas izgleda potpuno drugačije. Strastveni je plivač, te je nakon uloge u 'Titanicu' počeo brijati glavu zbog hidrodinamike. 

Također, iako je bio u odličnoj fizičkoj spremi, za ulogu Marca Anthonyja u  u televizijskom filmu Kleopatra iz 1999. morao je dodatno povećati mišićnu masu. S godinama je dobio nekoliko kilograma viška, te na novijim fotografija izgleda gotovo neprepoznatljivo.


 

Najčitaniji članci