Obavijesti

Show

Komentari 26

Osuđen bivši BB stanar: Napao starca puškom pa ukrao novac

Osuđen bivši BB stanar: Napao starca puškom pa ukrao novac
6

Okrivljenika se teretilo da je iz oštećenikove spavaće sobe uzeo novac u iznosu od 1.000,00 eura i 1.000,00 kuna, kao i zračnu pušku koja je bila u spavaćoj sobi, čime ga je oštetio za iznos od 10.000,00 kuna

VIDEO

Ante Biuk (42), bivši stanar Big Brothera iz 2018., osuđen je jučer na splitskom Županijskom sudu nepravomoćno na godinu i devet mjeseci zatvora zbog razbojstva nad svojim susjedom Mijom Rađom (84) sredinom ožujka prošle godine, piše Slobodna Dalmacija.

Biuk optužen za razbojništvo, a Neradina čeka još suđenja...
Biuk optužen za razbojništvo, a Neradina čeka još suđenja...

Restauratora iz Donjeg Ogorja kod Splita optužnica je teretila da je te večeri oko 3.30 sati došao do obiteljske kuće oštećenika držeći pušku M-48 te je počeo udarati po vratima. Kada mu je starac otvorio, Biuk je usmjerio pušku prema njegovom tijelu te je on u strahu za vlastiti život pobjegao iz kuće. 'Pi... ti materina, živiš ka lord', rekao mu je bivši sudionik Big Brothera. 

Okrivljenika se teretilo da je iz oštećenikove spavaće sobe uzeo novac u iznosu od 1.000,00 eura i 1.000,00 kuna, kao i zračnu pušku koja je bila u spavaćoj sobi, čime ga je oštetio za iznos od 10.000,00 kuna. 

Biuk je i na raspravi i na Državnom odvjetništvu negirao da je počinio razbojstvo, tvrdio je da nema govora o tome da je prijetio svom susjedu i ukrao mu novac. Kazao je da mu je namješteno jer je on pušku i streljivo noć prije sasvim slučajno našao na zidiću ispred svoje kuće te ju je stavio ispod kreveta u spavaćoj sobi gdje ju je, pri potrazi, policija pronašla, piše Slobodna Dalmacija. 

Susjed je na sudu detaljno opisao što se te večeri dogodilo i rekao, između ostalog, da je pobjegao iskoristivši trenutak kada je naoružani Ante posegnuo za bocom rakije koju je ugledao na njegovom stolu. 

- Okrivljenik se obvezuje u roku od 15 dana od pravomoćnosti presude uplatiti u državni proračun 10 tisuća kuna koliko iznosi imovinska korist te 2800 kuna troškova postupka. Nismo prihvatili okrivljenikovu obranu, a iskaz žrtve je vrlo detaljan i nema razloga da ga se lažno tereti. Kazna je ispod minimuma jer je okrivljenik neosuđivan, a oštećenik nije zainteresiran za kazneni progon. Budući da je koristio oružje, a žrtva je stara i nemoćna, nije se mogla primijeniti uvjetna kazna ili dobrotvorni rad - rekla je sutkinja Višnja Strinić, piše Slobodna Dalmacija. 

Biuka je iz Big Brothera izbacila produkcija zbog izjava o fizičkom nasilju. Na ulasku u reality show je rekao kako ga prijatelji smatraju zabavnom osobom, a kaže da ga u životu najviše živcira nepravda te da mrzi škrtce i one koji vole ogovarati. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

zenzacija američki ambasador 20:07
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 26
VIDEO

Ella Dvornik: 'Ono kad imaš sve dokaze da te netko prevario...'
ZBUNILA PRATITELJE

Ella Dvornik: 'Ono kad imaš sve dokaze da te netko prevario...'

Poznata hrvatska influencerica je objavila par fotografija, a zatim se raspisala o svojem omiljenom 'emojiju' te iznenadila...

Aleksandra Prijović ima i drugi posao, a nema veze s glazbom: 'Uložila u njega 200.000 eura'
MEKA ZA CELEBRITYJE

Aleksandra Prijović ima i drugi posao, a nema veze s glazbom: 'Uložila u njega 200.000 eura'

Podržali su je brojni kolege s estrade, među kojima Rade Šerbedžija, Lepa Brena, Jelena Rozga, Aco Pejović, Andrija Milošević...
Ma što to Filip iz 'Braka na prvu' radi u 4 ujutro? Ne, ne vježba...
NOĆNA PTICA

Ma što to Filip iz 'Braka na prvu' radi u 4 ujutro? Ne, ne vježba...

Filipa Belića su eksperti 'Braka na prvu' spojili s Tamarom Razum. Kad ju je prvi put vidio, tvrdio je da ju nikad ne bi mogao odvesti baki, koja je važna figura u njegovu životu. Ipak, nedavno je promijenio mišljenje