Obavijesti

Show

Komentari 9

Otac pokojne Edite iz 'Farme': 'Uvijek je bila spremna pomoći'

Otac pokojne Edite iz 'Farme': 'Uvijek je bila spremna pomoći'
18

Emotivnu ispovijest o odrastanju i željama Edite ispričali su nam otac Tihomir i prijateljica Daria. Bivšoj natjecateljici 'Farme' najveća je želja bila, kako kaže prijateljica, postati majka, a sanjala je i o pjevačkoj karijeri

VIDEO

Oduvijek je bila temperamentna, iskrena, otvorena, vrijedna u školi i odlična učenica, rekao nam je tužnim glasom Tihomir Ptičar koji se prisjetio pokojne kćeri Edite, bivše sudionice showa “Farma”.  

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

01:34

Neutješni otac dodao je da je bivša sudionica showa školske obaveze uvijek rješavala na vrijeme, svima pomagala, a da unatoč što je bila puna života, obitelj ju je jedino znala ‘zezati’ zato što je dugo spavala. Otac nam je otkrio i kako ga je Edita nakon showa nagovarala da kupe ovce jer ih je jako zavoljela još od malena.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Kao djevojčica vodila je stoku na pašu, a obitelj je živjela na selu kod bake i djeda sve do Editine pete godine kada su se preselili u Ivanić-grad. Kako su joj životinje nedostajale ulazak na “Farmu” bila je idealna prilika da dokaže svoju ljubav prema njima.

Voljena kći, sestra, prijateljica nedostaje mnogima, a da je uvijek brinula za druge dokazuju izjave poznanika Matijasa Dovranića (26) koji je bio s njom u automobilu za vrijeme nesreće. Nekoliko minuta prije nego što je izgubila život u prometnoj nesreći Edita je nesebično, po tko zna koji put, odlučila pomoći.

Naime, Matijas je, kako piše Jutarnji, nakon večernjeg izlaska tijekom kojeg je konzumirao alkohol odlučio prespavati u svom Audiju 80 na parkiralištu ispred lokala i tek onda krenuti kući, no Edita mu nije dozvolila te je odlučila uzeti volan u svoje ruke. Matijas se nesreće ne sjeća, ali kako kaže, žao mu je zbog svega što se dogodilo.

Potresna istina, pogodila je Editine najmilije, kao i njezinu dugogodišnja prijateljicu Dariu Kruh-Vuk, koja je trebala biti, kako kaže, njezina vjenčana kuma. Editu je upoznala u vrtiću, no zbližile su se tek u višim razredima osnovne škole, a kako kaže, s godinama je taj odnos postajao čvršći i dublji. S Editom je prošla i suze i smijeh, a kad su bile mlađe, objasnila nam je da su im izlasci bili "glavna stvar".

- Bilo nas je pet,šest u društvu i stvarno smo se nezaboravno provodile - rekla je Daria kojoj je Edita prije nekoliko godina pripremila iznenađenje koje će, kako kaže, pamtiti zauvijek.

- Vratila se sa sezone iz Biograda samo da bi prisustvovala rođendanu moga sina Dominica, te se isti dan vratila natrag. To je bilo prekrasno i nešto što ću svakako pamtiti cijeli život jer je pokazala koliko je velika prijateljica - smatra Kruh-Vuk. Iako je dobro poznavala Editu, njezina prijava u "Farmu" ju je, kako kaže, nasmijala.

- Mislila sam da se šali, ali na kraju sam bila jako uzbuđena i sretna zbog nje, jer sam znala da ona je za takve stvari. Znala je da ima moju podršku - kaže Daria kojoj je Edita priznala da je bila zadovoljna sa svojim predstavljanjem u showu. Dodala je kako joj je emisija pomogla da promijeni mišljenje o nekim stvarima, te ju ojačalo za život izvan "Farme".  Kako nam je Daria priznala, Edita je godinama maštala o jednom snu.

- Zadnjih nekoliko godina imala svakakve ambicije, ali je najviše od svega željela biti majka - objašnjava prijateljica koja je željela da se Edita na "Farmi" zaljubi.

To se i dogodilo  Saša  Vujnovićem (26) i Edita imali su pravu ljubavnu priču u kući. Iako je Edita imala dečka kad je počelo snimanje, s njim nije bila baš u najboljim odnosima jer je otišao u Njemačku zbog posla. S druge strane, Sašu je ostavila supruga s kojom ima sina, a u emisiju se prijavio samo kako bi joj dokazao da nije tako loš kao što ona misli. Edita i Saša 'kliknuli' su odmah prvog dana i svi su u kući vidjeli da između njih postoji kemija. Odnos je, doduše, bio s puno svađa i tenzija, ali uvijek bi brzo izgladili stvari, no na kraju ljubav nije dugo potrajala.

- Sa Sašom joj je bilo lijepo dok je trajalo, i sada ne bi trebali žaliti zbog ničega. Meni nije nimalo žao što se ljubav ugasila. Ona je trebala stabilnu osobu, koja će joj imati što pružiti u životu, a Saša, nažalost, to nije bio, bar ne za nju - kaže Daria koja će se Edite sjećati po tome što je Ptičar uvijek više brinula o drugima, nego sama o sebi. 

- Bila je divna osoba, puna sreće, topline i ljubavi koju je stvarno znala prenijeti na čovjeka, svakome je bila spremna pomoći i svakome oprostiti. Ja ću je najviše pamtiti po tome što znam da je mene i moju djecu obožavala, kao što smo i mi nju, bila je moja najveća podrška, te moja najbolja i najdivnija prijateljica... nemam riječi kojima bih ju u potpunosti opisala jer je bila stvarno prekrasna i prevelika osoba - smatra Daria.

Kao djevojčica Edita je slobodno vrijeme posvetila rukometu u Osnovnoj školi Đure Deželića u Ivanić Gradu, koju je i sama pohađala. U osmom razredu nastupila je na županijskom natjecanju iz rukometa i s ekipom je osvojila prvo mjesto, no kako Daria kaže zbog ozljede morala je odustati od omiljenog sporta.

- Rukomet je definitivno u mladosti bio njezina druga ljubav. Da nije imala ozljedu, vjerojatno bi se i dalje bavila rukometom. Veliki idol bio joj je Jakov Gojun, bila je totalno luda za njim. Sigurna sam da bi i sad s velikim nestrpljenjem čekala svaku utakmicu Svjetskog prvenstva, to je uvijek bilo nešto što nismo propuštale - kaže jedna od njezinih najboljih prijateljica.

U slobodno vrijeme plesala je folklor i volontirala u dobrovoljnom vatrogasnom društvu. Edita je na dan sprovoda trebala položiti vatrogasni ispit, rekao je sa suzama u očima njezin kolega iz dobrovoljnog vatrogasnog društva. No sudbina je htjela drugačije.

- Umjesto čestitke na ispitu držim ti oproštajni govor. Od prvog dana kad je pristupila našem društvu, Edita nas je osvojila svojom pozitivnom energijom i zaraznim osmijehom - prisjetio je prijatelj.

No, osim hobijima kojima je bila predana Daria nam je otkrila kako je više od svega ipak voljela pjevati.

- Oduvijek je željela biti poznata pjevačica, imala je divan glas. Uvijek bi pjevala i zabavljala nas - rekla je. Kako je istaknula prije showa, voljela je prirodu, rolanje i spontane izlaske. Sebe je opisivala kao romantičnu dušu koja nije nimalo sramežljiva, s čime se Daria i slaže. Bila je pristupačna i vedra, zato joj je, kako Daria kaže, i konobarski posao išao lako.

- Iako to nije baš govorila, ali bila je sretna radeći to, jer je voljela biti okružena ljudima, a to je takav posao - smatra prijateljica.  Razrednik viših razreda osnovne škole, Ivica Gregurec, također je imao samo riječi hvale za svoju bivšu učenicu.

- Bila je jako dobra učenica, uvijek na vrijeme izvršavala obaveze. Uvijek vedra, nasmijana i marljiva, rekao bih da je bila baš onakva učenica kakvu svaki profesor priželjkuje - objašnjava Gregurec i dodaje kako se sjeća da je Edita bila vrlo dobra u matematici i fizici, koje on predaje.

Iako ju obitelj, prijatelji, ali i gledatelji "Farme" pamte kao vedru, nasmijanu i radišnu osobu, kako Daria kaže, osmijeh s lica tek su joj mogli maknuti ljudi koji su se pretvarali.

- To joj je najviše smetalo iako je bila spremna prihvatiti svakoga i biti dobra sa svakome, jer nije gledala tuđe mane, bila je svjesna da ih svi imamo, pa tako i ona sama - objasnila je prijateljica. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 9
VIDEO

Tamara istjerala Filipa iz stana? 'Sve je onako kako si napraviš'
REALITY SUPRUŽNICI

Tamara istjerala Filipa iz stana? 'Sve je onako kako si napraviš'

Tamara i Filip iz showa 'Brak na prvu' tvrde da su se između njih rodile samo prijateljske emocije

Aleksandra Prijović ima i drugi posao, a nema veze s glazbom: 'Uložila u njega 200.000 eura'
MEKA ZA CELEBRITYJE

Aleksandra Prijović ima i drugi posao, a nema veze s glazbom: 'Uložila u njega 200.000 eura'

Podržali su je brojni kolege s estrade, među kojima Rade Šerbedžija, Lepa Brena, Jelena Rozga, Aco Pejović, Andrija Milošević...
Ella Dvornik: 'Ono kad imaš sve dokaze da te netko prevario...'
ZBUNILA PRATITELJE

Ella Dvornik: 'Ono kad imaš sve dokaze da te netko prevario...'

Poznata hrvatska influencerica je objavila par fotografija, a zatim se raspisala o svojem omiljenom 'emojiju' te iznenadila...