Obavijesti

Show

Komentari 3

'Otimačica' se izbotoksirala, a 'Esmeralda' navija za Hrvatsku

'Otimačica' se izbotoksirala, a 'Esmeralda' navija za Hrvatsku
13

Iako više nisu tako popularne kao što su bile u 'zlatno vrijeme' meksičkih sapunica, neke glumica i dalje aktivno glume, dok su se druge posvetile obitelji i unucima

VIDEO

I dok danas na malim ekranima dominiraju sapunice turske produkcije, devedesete godine  obilježile su brojne meksičke sapunice, a neke od glavnih protagonistica pamtimo i danas. Gotovo je nemoguće zaboraviti serije 'Marisol', 'Esmeraldu', 'Otimačicu' i teške životne priče glavnih likova koji u svijetu punom nepravdi traže svoju priliku za ljubav i sreću. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

02:33

Evo gdje su nekadašnja najpopularnija lica malih ekrana danas. 

Meksička telenovela 'Marisol' uvjerljivo je bila jedna od najpopularnijih serija, a glavnu ulogu igrala je Erika Buenfil (55). Snimljena je u Meksiku 1996. godine. Priča prati djevojku Marisol koja mora živjeti s velikim ožiljkom, a povrh svega nesretno se zaljubljuje. 

Televisa

Erika je nakon popularne serije snimila još brojne sapunice poput 'Tres mujeres', 'Así son ellas', a posljednja joj je bila uloga Renate u seriji 'La gata' snimljenoj 2014. godine. Također, Erika se u međuvremenu upustila i u glazbene vode - snimila je tri albuma, a povremeno nastupa i u kazalištima. 

Meksička glumica danas je samohrana majka 13-godišnjeg Nicolasa de Jesusa kojeg je dobila nakon kratke romanse sa sinom bivšeg meksičkog predsjednika, Ernestom Zedillom Jr. Erika je prošle godine gostovala u emisiji 'Intrusos' gdje je progovorila koliko joj teško pada uloga samohrane majke. 

- Teško je biti samohrana majka. Moja mama je preminula prije 11 godina, tako da nisam imala ni njezinu pomoć oko sina - rekla je glumica i zaplakala u studiju. Dodala je kako ipak ne bi ništa mijenjala jer sada ima prekrasnog sina koji je njezin veliki zaštitnik. 

- Moj Nicolas je sin za poželjeti. Žao mi je što nije upoznao oca i imao ga kraj sebe kao većina njegovih vršnjaka - rekla je Buenfil. 

Veliki broj gledatelja imala je telenovela 'Esmeralda' s Leticiom Calderon (50) u glavnoj ulozi. Leticia je glumačkoj karijeri snimila je preko 30 sapunica, a posljednjih nekoliko godina uzela je predah kako bi se posvetila svojim sinovima -  Lucianu (15) i Carlosu (14). Također, meksička glumica otkrila je kako sa sinovima obožava putovati. 

- Majčinstvo me u potpunosti promijenilo i dalo mi je jedan neopisivi osjećaj mom životu. U mojoj je karijeri bilo trenutaka koji i nisu bili toliko uspješni, a kad su sinovi došli na svijet naučili su me da svaki trenutak moram cijeniti. Bila sam blagoslovljena gledati ih kako rade prve korake, uče govoriti, gledaju u mene. Imam prijateljski odnos s njima. Volimo puno putovati, pogotovo u Europu. Odvela sam ih u Rim, a posjetili smo i Španjolsku, Francusku i Englesku - otkrila je meksička glumica te naglasila kako je sa sinovima posebno pratila Svjetsko nogometno prvenstvo u Rusiji prošle godine i navijala za Hrvatsku. 

- Zajedno sa sinovima slavila sam svaku hrvatsku pobjedu. Moram sada priznati javno da imate vrlo zgodne nogometaše koji su uz to i jako dobri igrači. Svima šaljem poljupce. Moja dva sina obožavaju Luku Modrića i Ivana Rakitića. Vaša predsjednica mi je bila jako simpatična na ceremoniji dodjele medalja. Ne znam što Hrvati misle o njoj kao predsjednici, meni je jako lijepa - rekla je Leticia za Slobodnu Dalmaciju

Jedna od prvih serija na našim prostorima bila je 'Divlja ruža' ili 'Rosa Salvaje', a zbog glavne junakinje Rose Garcie bili smo prikovani uz televizijske ekrane, a tumačila ju je Veronica Castro (66). 

Kao i mnoge njene kolegice, niti ona nije odoljela estetskim korekcijama kako bi produljila mladenački izgled. Ipak, čini se da je Veronica ipak malo pretjerala. Veronica Castro u 'Divljoj ruži' ostvarila je najznačajniju ulogu u karijeri, a u sapunicama je glumila do 2010. godine.

Popularnu 'otimačicu' je utjelovila glumica Gabriela Spanic (45).

- Snimali smo punih deset mjeseci, i to po 17-18 sati dnevno. Bilo je teško glumiti blizanke zato što u to vrijeme televizijska produkcija nije bila toliko napredna. Mnogi misle kako je moja stvarna sestra blizanka Daniela, s kojom sam jako bliska, snimala neke scene, ali sve sam sama odradila. Moram priznati da nismo očekivali toliki uspjeh i zaista sam blagoslovljena što je vole ljudi diljem svijeta - rekla je Spanic za Slobodnu Dalmaciju. Meksička telenovela snimala se prije više od 20 godina, a Gabriela je u tom trenutku imala 24 godine. 

Posljednje četiri godine se nije pojavljivala na televiziji, a poput Veronice Castro, njeni fanovi je kritiziraju zbog pretjerivanja s plastičnim operacijama. Gabrieli je, kako kaže, velik san režirati filmove i pisati scenarije, pa planira povratak u televizijski biznis, ali ovaj put 'iza malih ekrana'.

Urugvajsko-meksičku glumicu Barbaru Mori (41) gledatelji su upoznali tijekom emitiranja sapunice 'Rubi'. Od tada je prošlo petnaest godina, Mori se u međuvremenu posvetila isključivo filmskoj karijeri, a posljednje tri godine ima još jednu bitnu ulogu - postala je baka. 

Inače, glumica je prije nekoliko godina pobijedila rak dojke i sudjelovala u dokumentarcu koji je o toj bolesti snimila indijska redateljica Namrata Singh Gujral. Cilj je bio prikupiti novac da se pomogne oboljelima. 

- Jako je teško izgovoriti: 'Da, imala sam rak'. Bog me je iz nekog razloga stavio na test i ja sam ga uspješno položila. Izborila sam se s bolešću, pobijedila sam rak i idem dalje – rekla je Mori. 

 

PRINC HARRY PONOVNO ŠOKIRAO JAVNOST: Jedan njegov zahtjev iznenadio je mnoge

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Baby Lasagnu kritizirali su zbog znakovnog pozdrava: Evo što on zapravo znači i predstavlja...
NAKON POLUFINALA EUROSONGA

Baby Lasagnu kritizirali su zbog znakovnog pozdrava: Evo što on zapravo znači i predstavlja...

Mnoge je to zaintrigiralo, pa su odgovor na to pitanje potražili kod gospođe Ružice Višnjić, predsjednice Udruge osoba oštećenog sluha iz Vinkovaca

Nizozemac Joost pod istragom EBU-a: 'Do daljnjeg neće imati probe, istražujemo incident'
AFERA NA EUROSONGU

Nizozemac Joost pod istragom EBU-a: 'Do daljnjeg neće imati probe, istražujemo incident'

Nizozemski predstavnik na Eurosongu, Joost Klein, danas je trebao peti po redu nastupiti na probi
Numerologinja o Lasagni i finalu: 'Bit će maestralan, ali to što nastupa 23. je jedna igra...'
SMIJEŠI LI NAM SE POBJEDA?

Numerologinja o Lasagni i finalu: 'Bit će maestralan, ali to što nastupa 23. je jedna igra...'

Olga Hadjić nam otkriva što bi Marku Purišiću moglo stvoriti problem u finalu Eurovizije u subotu