Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
13 komentara

Otrčala maraton: Ecija je ušla na cilj sa suzama radosnicama

NIJE BILO LAKO Nakon tridesetog kilometra počeli su problemi te se ostvarilo upozorenje profesionalnih trkača koji kažu da svatko može otrčati 32 kilometra

Foto: Instagram
13 komentara

Dan je bio savršen, sunčan, a ne topao, staza idealna, sve u jednom krugu, zanimljiva, užasno puno navijača, polumaratonaca, muž koji hrabri, snima, nosi stvari, i trener svih trenera i najbolji motivator na svijetu Vedran Lozanov koji će trčati sa mnom drugu, težu polovinu staze, napisala je Ecija Ojdanić (43).

 

Dan je bio savršen, sunčan, a ne topao, staza idealna, sve u jednom krugu, zanimljiva, užasno puno navijača, polumaratonaca iz @perpetuum mobile, muž koji hrabri, snima, nosi stvari, i trener svih trenera i najbolji motivator na svijetu Verdran Lozanov koji će trčati sa mnom drugu, težu polovinu staze. Dakle, ako zeznem, ja sam zeznula. Nema opravdanja. Znam da netrkacima zvuci nestvarno, ali prvih 28 km otrčala sam brsprijekorno, ne oznojivši se. Slušala sam muziku, uživala u krajoliku, u energiji ljudi ....kad mi se Vedran pridružio ugodno smo ćaskali. U mislima sam razgovarala sa svojom djecom, govorila im: “Vidite, djeco, ne postoji nemoguce, ne postoje prepreke koje se ne mogu preskočiti, sve želje se ostvaruju!” A onda, nakon 30-og km, počinju problemi. Pravi, teški. I opet sam prenaivno prešla preko upozorenja velikih, iskusnih trkača koji kažu da svatko može otrčati 32 km. Pravi trkači su oni koji uspiju otrčati tih zadnjih 10. Odjednom , od lakoće prvih 32, i prosjeka trčanja 5:20, padam na 6:15. Od grčeva ne mogu podizati nogu. I tu nastupa Vedran veliki motivator. Koji me uspije nekako vratiti u utrku . S Vedranom komuniciram sa znakovima. Vidim svoje andjele na nebu koji me hrabre. Moj brat mi se smije i onako zajebantski, s onimdivmim osmijehom mi govori: “Ajde, Eco, možeš ti to!” Zaboravljam grčeve. Noge postanu opet lagane. Na 40/om uviđam da cu doci do cilja, i to u dobrom vremenu!!!! Ušla sam u cilj sa suzama radosnicama! Plakala sam sa svim mojim predivnim navijacima!!!!!Moja realna očekivanja su bila 4:05, 4:10, san 3:59:59. A po satu je 3:58. Na kraju je gun time 4:0:51, Real time, dakle od kad predjes startnu crtu 3:58!!!! I to je vrijeme u mojoj glavi!! Briga me za gun time! Ja sam otrčala maraton za 3:58. Osjećam se kao da sam se popela na Himalaju!! Kao da sam osvojila Oskara!!! Kao da sam dobila ulogu u Innarritovom filmu! Kao da sam Dobila na europskom jackpotu!!! Kao sa mi je oboje djece doktoriralo na Sorbonni! I sve to odjednom!! Tih zadnjih, najtežih 10 km će mi zauvijek ostati u glavi. Borbe u vantjelesnim prostorima! Ne postoje ograničenja! Ne postoji nemoguce! Strah je naša izmišljotina!!!!! Hvala svima koji su bili uz Mene

A post shared by Ecija Ojdanic (@ecijaojdanic) on

Prvih 28 kilometara maratona u Veroni otrčala je besprijekorno te se uopće nije oznojila. Slušala je glazbu, uživala u krajoliku, u energiji ljudi.

Pričala je sa svojim trenerom i djecom te im poručila: 'Vidite, djeco, ne postoji nemoguće, ne postoje prepreke koje se ne mogu preskočiti, sve želje se ostvaruju'.

 

💪👍...ostalo na @reebokcroatia danas

A post shared by Ecija Ojdanic (@ecijaojdanic) on

Nakon tridesetog kilometra počeli su problemi te se ostvarilo upozorenje profesionalnih trkača koji kažu da svatko može otrčati 32 kilometra, a da su pravi oni koji mogu otrčati zadnjih deset.

- Odjednom , od lakoće prvih 32, i prosjeka trčanja 5:20, padam na 6:15. Od grčeva ne mogu podizati nogu. I tu nastupa Vedran veliki motivator. Koji me uspije nekako vratiti u utrku . S Vedranom komuniciram sa znakovima. Vidim svoje andjele na nebu koji me hrabre - piše glumica.

 

Lako mi se danas praviti turistkinja u Veroni, sutra će se vidjeti junaci!!! @robertseverofficial

A post shared by Ecija Ojdanic (@ecijaojdanic) on

Ubrzo je zaboravila na grčeve, a noge su postale lagane. Na četrdesetom kilometru uvdijela je da će stići do cilja, i to u dobrom vremenu.

- Ušla sam u cilj sa suzama radosnicama!.Plakala sam sa svim mojim predivnim navijačima - kaže Ecija i dodaje da se osjeća kao da je dobila Oscara.

Naši partneri pišu
Message