Obavijesti

Show

Komentari 11

Otvorio pitanje za 125.000 kuna pa pogriješili i publika i 'džoker zovi'. Znate li vi točan odgovor?

Otvorio pitanje za 125.000 kuna pa pogriješili i publika i 'džoker zovi'. Znate li vi točan odgovor?
5

Nakon što je iskoristio džoker 'pitaj publiku', odlučio je iskoristiti još jedan - 'džoker zovi'. Martin ni nakon toga nije bio siguran, ali nije odustao. Poslušao je publiku i otišao kući s 32.000 kuna

VIDEO

Dobra večer! Nakon gotovo 100 dana ponovno vas pitamo 'Tko želi biti milijunaš?', rekao je voditelj Tarik Filipović (50) s osmjehom na licu. Četvorku koja otvara novu sezonu čine Martin Radelja iz Zagreba, Vlatka Marošević iz Županje, Mate Živković iz Drniša i Srećko Kajić iz sela Đeletovci kraj Vukovara. Da bi sjeli u stolac nasuprot Tarikovu najprije su točno trebali poredati plemenite plinove počevši s onim koji ima najmanji atomski broj. Točan poredak bio je: helij, neon, kripton pa radon, a najbrži prst imao je Martin Radelj. 

Bez problema je prošao prvi prag i osigurao si 1000 kuna. Kad je otvorio 10. pitanje za 32.000 kuna imao je sva tri džokera. Pitanje je glasilo 'Što su bila dvojica od trojice kapetana svjetskih nogometnih prvaka u 2010-ima?', a ponuđeni odgovori bili su: vratari, braniči, vezni igrači, napadači. Martin je odabrao odgovor 'vratari' (Iker Casillas i Hugo Lloris), što je bio točan odgovor. Na 11. pitanju iskoristio je džoker 'pola pola' jer nije bio siguran koliko puta više stanovnika od drugog najmnogoljudnijeg ima najmnogoljudniji europski otok. Kad je ostao na odgovorima oko 7 puta i oko 9 puta, odabrao je ovo potonje, što se ispostavilo točnim odgovorom pa je Martin ušićario 64.000 kuna. Najmnogoljudniji europski otok je Velika Britanija, a druga po redu je Irska.

Na 12. pitanju je zapeo i odlučio pitati publiku (zbog povoljne epidemiološke situacije vraćena je publika u studio pa više na pitanja ne odgovaraju troje znalaca), a pitanje je glasilo: 'Tko je napisao bestselere 'Put naprijed' i 'Poslovanje brzinom misli'?. Ponuđeni su bili Steve Jobs, Bill Gates, Elon Musk i Jeff Bezzos. Publika je mislila da je to Steve Jobs, ali samo 41 posto. Zato je Martin odlučio iskoristiti i svoj treći džoker, džoker zovi, koji mu je ostavio dvojbu između Bezzosa i Muska. Stoga se Martin odlučio za mišljenje publike, koje je bilo krivo jer je točan odgovor bio Bill Gates. Osvojio je 32.000 kuna. 

Vlatka, Mate i Srećko morali su poredati glazbala od najstarijeg do najmlađeg. Da je točan odgovor bubanj, harfa, saksofon pa sintesajzer znali su Vlatko i Srećko, koji je bio brži i postao novi natjecatelj u borbi za milijun kuna. 

Bez problema je došao do 32.000 kuna. Zapeo je na pitanju za 64.000 kuna. 'S kim su Vatreni odigrali prvu natjecateljsku utakmicu?', a ponuđeni odgovori bili su s Estonijom, s Italijom, s Litvom, s Ukrajinom. Iskoristio je džoker zovi, koji nije bio siguran, ali je rekao kako bi točan odgovor mogao biti 's Italijom'. Kada je Srećko uzeo džoker pola pola, ispale su iz igre Italija i Litva, a onda je rekao kako je točan odgovor Estonija i bio je u pravu. Igru nastavlja idućeg četvrtka. 

POGLEDAJTE VIDEO: TARIK FILIPOVIĆ U VELIKOM INTERVJUU

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 11
VIDEO

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...
RASKALAŠEN ŽIVOT SULTANA

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...

Za 50. rođendan 1996. godine potrošio je 40 milijuna dolara jer je slavlje trajalo dva tjedna i Michael Jackson mu je održao tri koncerta. Svako od raskošnih vjenčanja njegovo petoro djece, trajalo je više od tjedan dana

Od ovisnika do zvijezde: Evo tko je Grše, slušaju ga brojni Hrvati
GRGO ŠIPEK

Od ovisnika do zvijezde: Evo tko je Grše, slušaju ga brojni Hrvati

Glazba je triljskom reperu, kako je znao reći, spasila život. Krajem srednje škole s prijateljem je osnovao grupu III. Čin