Obavijesti

Show

Komentari 60

Padali su, bježali preko ograde i čak piškili jedni po drugima

Padali su, bježali preko ograde i čak piškili jedni po drugima
8

Pobjednik prve sezone Big Brothera, Saša Tkalčević, od milijuna koji je osvojio 2004. riješio je dugove, izgradio kuću, kupio stan u Bjelovaru i uložio u salon za tetoviranje

VIDEO

U subotu 27. siječnja počinje nova, deveta sezona reality showa Big Brother. Natjecatelji će u kuću smještenu u zagrebačkoj Dubravi ući u 20 sati, a borit će se za nagradu od 500 tisuća kuna. Novi stanari uživat će u prostoru od 1150 kvadrata, a na raspolaganju će, između ostalog, imati i jacuzzi usred dnevnog boravka.

U novom Big Brotheru neće nedostajati seksa ni silikona
U novom Big Brotheru neće nedostajati seksa ni silikona

Najveći fanovi tog realityja i danas se sjećaju prve sezone iz 2004. kada je taj show krenuo u Hrvatskoj. Prvog dana u kuću je ušlo dvanaest stanara da bi im se kasnije pridružila još dva. 

Stanari Big Brother kuće bili su prave zvijezde tijekom trajanja showa, a zanimanje za njih trajalo je i nakon izlaska iz kuće. No većina njih je, kao što to uvijek biva, stekla slavu kratkog vijeka. Neki su ipak uspjeli pozitivno i dugoročno iskoristiti boravak pred kamerama.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Pobjednik koji se stalno lomio

Pobjednik Saša Tkalčević nametnuo se kao najveći pozitivac i vođa cijele ekipe, a pobrao je velike simpatije kod gledatelja. Osim toga, publiku je nasmijavao čestim padovima i lomovima. Od milijuna koji je tada osvojio Saša je riješio dugove, izgradio kuću, kupio stan u Bjelovaru i uložio u salon za tetoviranje.

Lako su ga prepoznavali na ulici no stečena slava nije ga promijenila. Nakon izlaska iz Big Brother kuće u medijima se uglavnom pisalo o detaljima iz njegovog privatnog života. 

Danas živi i radi u Stockholmu sa suprugom Mirelom i sinovima. Aktivan je na društvenim mrežama, gdje je otkrio da se bavi tetoviranjem, baš kao i u Bjelovaru, gdje je imao vlastiti salon.

Antonija se popiškila po Alenu

Najveću korist od sudjelovanja u showu imala je Šibenčanka Antonija Blaće (38) koja je nakon kraja realityja postala uspješna voditeljica istog. Mnogi i danas pamte scenu u kojoj se popiškila po sustanaru Alenu Maciniću.

Naime, Veliki brat je ukućanima počeo puštati glazbu koja je podignula atmosferu. Alen iz Pazina tako je u jednom trenutku plešući ponio Antoniju na leđima, koja ga je kroz smijeh upozorila da ju odmah spusti inače će se popišati po njemu što se na kraju i dogodilo.

- Teško je to sve pospajati. Dobra je bila naša generacija. Dobro smo se zabavljali, veseli smo bili - zaključila je Antonija koja se 2015. udala za vaterpolistu Hrvoja Brlečića.

Osim njih, u prvoj hrvatskoj reality rezidenciji boravila je i Ana Gotovac.

- Nikad nisam požalila što sam se prijavila u Big Brother show. To je iskustvo i prilika koji se ne propuštaju i događaju se, ako se uopće dogode, jednom u životu. Ne mogu reći da me to iskustvo nešto drastično promijenilo, ali mogu reći da me nadogradilo - rekla je Ana.

Zdravko Lamot također je sudjelovao u prvoj sezoni ovog reality showa. Rado se prisjetio tog razdoblja.

- Kad se sjetim da je prošlo preko deset godina od mog sudjelovanja u Big Brotheru, prođu me vrlo pozitivne emocije. Žao mi je što smo svi toliko lijeni pa nismo organizirali nekakvu zajedničku 'maturalnu BB večeru' - započeo je Zdravko koji se danas bavi web marketingom. Suvlasnik je dva portala, a voli istaknuti i da je jedan od začetnika projekta 'Fantasy Land Pool Party' - Ljeto na kontinentu počinje u Samoboru'. 

Krešo je htio pobjeći

Krešo Jengić, koji je ostao zapamćen po bijegu iz kuće skokom preko ograde, u Španjolskoj se pokušavao izliječiti od dugogodišnje ovisnosti o opijatima.

Kaže da se na sudjelovanje u showu nije odlučio zbog slave ili novca nego zbog jednog novog iskustva. Smiješno mu je kad mu netko spomene slavu jer, kako kaže, ni mjesec dana nije proveo u kući. No nikad nije požalio zbog te avanture.

Ljubavna 'drama' Alena i Marine

Alen Macinić, kojeg je publika upamtila po nadimku Svizac, nije mogao odoljeti zovu realityja pa se prije dvije godine opet pojavio u Big Brother kući.

Nakon izlaska iz showa u Istri je 2016. oženio svoju ljubav Liviju Filipčić, a nedugo nakon vjenčanja, u showu 'Mijenjam ženu' 'posudio' je suprugu kolegi po reality showu, Radi Vasiću, a on je na nekoliko dana udomio njegovu Radu.

Svizac i Livija nedavno su dobili prvo dijete, sina Vina.

Marina Bajlo u kući je izdržala čak sto dana i bila je jedna od četiri stanara koji su bili u finalu. Poslije završetka showa iz Pule se preselila u Zagreb gdje je na lokalnoj televiziji vodila 45-minutnu emisiju. Kad se emisija ukinula, vratila se u rodni grad i radila u obiteljskom kafiću. 

U međuvremenu je diplomirala te 'uplovila' u bračnu luku.

Inače, između Alena i Marine u više je navrata u Big Brother kući došlo do 'bliskih kontakata', a iako je Alen vjerojatno želio vezu s Marinom, od toga na kraju nije bilo ništa.

Ostatak ekipe činili su Valentina Tasić, Željko Mađarić, Sanja Kvastek, Filip Voloder i Ozren Petrić.

Kontroverzni reality kroz pet sezona pratilo je u prosjeku oko milijun i pol ljudi. Prvi Big Brother prikazan je 1999., a njegov idejni začetnik bio je Jon de Mol. Komercijalni uspjeh Big Brothera u njegovim počecima bio je neosporan. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 60
VIDEO

Ella Dvornik: 'Ono kad imaš sve dokaze da te netko prevario...'
ZBUNILA PRATITELJE

Ella Dvornik: 'Ono kad imaš sve dokaze da te netko prevario...'

Poznata hrvatska influencerica je objavila par fotografija, a zatim se raspisala o svojem omiljenom 'emojiju' te iznenadila...

Aleksandra Prijović ima i drugi posao, a nema veze s glazbom: 'Uložila u njega 200.000 eura'
MEKA ZA CELEBRITYJE

Aleksandra Prijović ima i drugi posao, a nema veze s glazbom: 'Uložila u njega 200.000 eura'

Podržali su je brojni kolege s estrade, među kojima Rade Šerbedžija, Lepa Brena, Jelena Rozga, Aco Pejović, Andrija Milošević...
Tamara istjerala Filipa iz stana? 'Sve je onako kako si napraviš'
REALITY SUPRUŽNICI

Tamara istjerala Filipa iz stana? 'Sve je onako kako si napraviš'

Tamara i Filip iz showa 'Brak na prvu' tvrde da su se između njih rodile samo prijateljske emocije