Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
4 komentara

'Pakao na horizontu': Najveća ekološka katastrofa u SAD-u

Tog dana krajem travnja, nezamislivo se dogodilo. Ono čega su se bojali svi se i ostvarilo - eksplozija naftne bušotine u Meksičkom zaljevu. Ovo je priča o ljudima koji su preživjeli

Foto: David Lee
4 komentara

Nevjerojatan prikaz najveće ekološke katastrofe u povijesti SAD-a prati događaje iz travnja 2010. godine, kada se odvijala najveća katastrofa za koju je zaslužan ljudski faktor. Naftna platforma 'Deepwater Horizon' u Meksičkom zaljevu nije vođena po propisima te je došlo do eksplozije platforme i velikog zagađenja uslijed curenja nafte.

Foto: Twitter/Screenshot2

'Pakao na horizontu' donosi nam na velike ekrane priču koja pokazuje što se sve zbivalo u pozadini užasne nesreće koja je odnijela živote jedanaestero radnika. Mark Wahlberg preuzeo je ulogu prave osobe, glavnog električara Mikea Williamsa, predanog obiteljskog čovjeka i stručnjaka koji je nadgledao električne sustave na platformi kada je sve što je moglo krenuti po zlu i krenulo po zlu.

Pogledajte foršpan

Osim Marka Wahlberga, u filmu se pojavljuju Kurt Russell, John Malkovich, dobitnica Zlatnog globusa Gina Rodriguez te Kate Hudson.  Scenarij je temeljen na članku 'Deepwater Horizon’s Final Hours' New York Timesa iz 2010, a film je režirao Peter Berg.

Film 'Pakao na horizontu' u sva bolja kina dolazi 13. listopada, u distribuciji Blitz filma.

 

Tema: FILM

Message