Obavijesti

Show

Komentari 60

Parada kiča: Predstavnik Crne Gore od bijesa se rasplakao

Parada kiča: Predstavnik Crne Gore od bijesa se rasplakao
2

Eurovizija, osim obilne doze neobičnog i šokantnog, redovito nudi galeriju, u najmanju ruku, osebujnih likova koji svojim izgledom i/ili pjesmama redovito 'uzburkaju duhove'

VIDEO

Svega nekoliko dana dijeli nas od finala Eurosonga koje će se ove godine održati u Kijevu. Hrvatsku predstavlja Jacques Houdek o kojem su se već naveliko raspisali europski mediji, a ni ostali kandidati nisu ostali nezamijećeni.

Slavko Kalezić, Crna gora

Nisam uzbuđen, nego sam najsretniji čovjek na svijetu. Ostvario sam jedan od svojih najvećih snova, rekao je prije svog nastupa na prvoj polufinalnoj večeri ovogodišnjeg Eurosonga Slavko Kalezić (31).

Iza njega je deset godina prvenstveno glumačke karijere. Završio je osnovne, specijalističke i magistarske studije na Fakultetu dramskih umjetnosti u Cetinju te je stalni član ansambla Crnogorskog narodnog Pozorišta.

Umjetnik je poznat po ekscentričnom modnom izričaju kojim voli probijati granice. Tako je, primjerice, na nastupu u 'X Factoru Adria' prije dvije godine obukao štikle i zavodljivo plesao na stolu žirija.

Mnogi ga zbog spota za pjesmu 'Space' usporedili s Conchitom Wurst, pobjednicom Eurosonga iz 2014., a podršku mu je a društvenim mrežama pružio i popularni pjevač Enrique Iglesias.

Ipak, to mu nije donijelo sreću. Crnogorac se nije uspio plasirati u finale te je nakon 'deblakla' napravio pravu scenu.

Eurovision Song Contest 2017

Naime, mnogi su komentirali kako njegov engleski nije bio na zavidnom nivou, a on je u suzama napustio dvoranu.

- Nakon što su pročitali rezultate i kada je saznao da nije ušao u finale, počeo je vikati na tehničare. Derao se na svoj tim pa je od siline bijesa počeo plakati - pričaju svjedoci. Kalezića je kolega iz tima navodno tješio cijelu noć.

Imri Ziv, Izrael

Imri je pobijedio u četvrtoj sezoni jednog izraelskog talent showa. Eurovizijskog iskustvo već je skupio kao prateći vokal, a svoju domovinu u Ukrajini predstavio je pjesmom naziva 'I Feel Alive' te je osigurao prolazak u finale.

Robin Bengetsson, Švedska

Sa 17 godina proslavio se u švedskom talent showu, a s pjesmom 'I Can't Go On' odnio je pobjedu na njihovom glazbenom festivalu Melodiafestivalen. Robin je uspio izboriti finale Eurosonga.

Francesco Gabbani, Italija

 

Ora in diretta su @rai1official a "Parliamone... Sabato"! #GabbaSanremo #Sanremo2017 #OccidentalisKarma

A post shared by Francesco Gabbani (@francescogabbani) on

Francesco je ovogodišnji pobjednik San Rema. Istakao se kao jedan od rijetkih koji su dvije godine za redom pobijedili u tom natjecanju. Na Eurosongu će izvesti pjesmu 'Occidentali’s Karma'.

Hovig, Cipar

 

Getting ready to attend to a #wedding! Have a great #Saturday afternoon!xx

A post shared by Hovig (@hovigmusic) on

Ciparski pjevač armenskih korijena, Hovig Demirjan javnosti se predstavio u prvoj sezoni grčko ciparske verzije 'X Factora'. Na Eurosong je dospio iz trećeg pokušaja. S pjesmom 'Gravity' uspio je za svoju zemlju izboriti finale.

O.Torvald, Ukrajina

O. Torvald je jedan od najpoznatijih ukrajinskih rock bendova. Svirali su na raznim festivalima diljem svijeta, rame uz rame s nekima od najslavnijih izvođača poput Linkin Parka, The Rasmusa i Evanescencea. Na Euroviziji će nastupiti s pjesmom 'Time'.

Ipak, kada usporedimo ovogodišnje kandidate s onima od prošlih godina, ispada da su Slavko i ekipa za njih 'male bebe'.

Lordi, 2006.

'Hard Rock Hallelujah' je pjesma kojom su svojim kontroverznim nastupom, zastrašujućim izgledom, glasom i riječima pjevača Lordija pobijedila 2006. godine. 

Guildo Horn, 1998.

Ova pjesma zauzela je čak 7.mjesto. Stihovi iste glase: 'Piep, piep, piep, ich hab' Dich lieb', a svaki daljnji komentar je suvišan.

Conchita Wurst, 2014. 

Tom Neuwirth šokirao je, ali i osvojio svijet kada je kao bradata žena Conchita Wurst otpjevao pjesmu 'Rise Like a Phoenix' na Eurosongu 2014. te odnio pobjedu. 

On će kao Conchita snimiti još jedan album, no nakon toga misli se riješiti svog ženskog alter ega. 

- Imam osjećaj kako želim stvoriti jednu drugu osobu. S Conchitom sam nakon Eurosonga ostavio sve što sam htio. Više mi nije potrebna. Moram je ubiti - otkrio je  nedavno.

Stefan Raab, 2000.

Popularni njemački TV voditelj pjesmu kreativnog naziva 'Wadde hadde dudde da?' otpjevao je u jednako upečatljivom 'outfitu'. Na kraju je završio na petom mjestu.

Verka Serduchka, 2007

Jedan od najbizarnijih ili, za neke, najzabavnijih natjecatelja definitivno je bio Ukrajinski komičar Verska Serduchka. Njegov kontroverzan nastup uključivao je jaknu s brojem '69' te izmišljen izraz 'Lasha Tumbai' za kojeg je pjevač rekao da na mongolskom znači 'šlag'. To, naravno, nije istina, nego je izraz fonetski trebao sličiti riječima 'Russia goodbye', odnosno 'Zbogom, Rusijo'. 

- Plesanje je dobro, hajmo, hajmo, hajmo. Bravo. Želim vidjeti Lashu tumbai. Želim vidjeti, volim te - samo su neki od stihova ove pjesme koja je 2007. godine završila na 2. mjestu, iza srpske pjesme 'Molitva'. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 60
VIDEO

Glumci i pjevači predvođeni legendarnom Tajči ove subote rasplesat će Bjelovar!
PROMO

Glumci i pjevači predvođeni legendarnom Tajči ove subote rasplesat će Bjelovar!

BOK Fest održava se u Bjelovaru se od 26. travnja do 9. svibnja. Uz desetak vrhunskih predstava domaćih i stranih kazališta, Bjelovarčani će tijekom festivala imati priliku uživati i u brojnim popratnim događanjima

Najveća imena nove techno scene dolaze na Zrće
PROMO

Najveća imena nove techno scene dolaze na Zrće

Nizozemski Verknipt na svoje premijerno izdanje Verknipt Croatia Holiday Festivala ovog ljeta dovodi zvijezde hard techno scene te najavljuje svoj najveći line-up dosad
Debitantski album grupe Donkey Hot zove se ''MAMA'' zato što je mama car
PROMO

Debitantski album grupe Donkey Hot zove se ''MAMA'' zato što je mama car

Tokom slušanja albuma jasno je o kakvom se bendu radi - pjesme su duhovite, upečatljive i neke od njih uvijek će vam izmamiti osmijeh na lice, ali daleko je to od površne duhovitosti, svirka je čvrsta i rifovi osvajaju.