Show

Komentari 4

Pažaninu 'nije sjeo' sirovi luk, a natjecatelj mu se opravdao: 'Moja punica to tako radi'

Pažaninu 'nije sjeo' sirovi luk, a natjecatelj mu se opravdao: 'Moja punica to tako radi'

'Ovo je do sada vaše najlošije izdanje i za mene to nije dobro ni po okusu ni po teksturi', objasnio je Pažanin nakon kušanja jela koje su napravili Ivana i Juan

U večerašnjoj epizodi 'Tri, dva, jedan – kuhaj!' natjecatelji su ušli u četvrti ciklus kuhanja 'po Hrvatskoj' te su na 75 minuta otišli u Istru.

POGLEDAJTE VIDEO 

- Radit ćete dva jela – slatko jelo se zove bucolaj, tradicionalna slastica od dizanog tijesta koja se najčešće priprema na Uskrs, a drugo jelo je maneštra s bobićima - otkrio im je Špiček te dodao će se za nečiste radne jedinice oduzimati bod.

- Moraju biti svjesni da danas kuhaju maneštru s graškom iz konzerve te im mora biti jasno da to nije isti okus i da ga moraju poboljšati - zabrinuta je bila Željka.

Danilo nikad nije čuo za bucolaj, Ana je sada prvi put radila dizano tijesto dok su Petra i Dalibor bili napokon na svom terenu.

- Mislim da smo ovog puta Juan i ja ispred svih što se tiče ove maneštre, a mislim da će je Juan skuhati još bolje od mene - rekao je Dalibor.

Za to vrijeme, baka Marija muku je mučila sa slatkim dizanim tijestom jer je slučajno u brašno nasula mljevenu crvenu papriku. No Ante se pokazao kao vrsni spasitelj pa je na kraju uspio izvaditi skoro svu papriku iz brašna.

U šetnji između radnih jedinica Željka i Pažanin zaustavili su se kod Danila i Ante te zaključili da Danilo previše filozofira dok je Ante, svjesniji koliko ne zna, lukaviji. Inače, dečki su ponovno odlučili spremati recepte po svome nahođenju, zanemarivši ono što je na papiru. Nakon Marijaninig odbrojavanja posljednjih 10 sekundi, došlo je vrijeme za kušanje.

Prve su pred žiri izašle Ana i Sandra. Željka je pohvalila maneštru iako joj je bila neutralnog okusa, s čim se složio i Pažanin. Špiček je okrenuo sedmicu, kao i Željka, dok je Pažanin okrenuo šesticu – ukupno 20 bodova.

Marija i Ante sljedeći su došli pred žiri. Složili su se da im je maneštra previše vodena, a luk sirov.

- Luk se mora dobro dinstati jer on daje gustoću maneštri...i nedostaje vam začina - komentirao je Pažanin dodajući da im u bucolaju nedostaje limuna i ruma.

- Marija nije to odradila kako bi mogla - rekao je Špiček na kraju.Sve troje okrenuli su šestice – ukupno 18 bodova.

Svoja jela su donijeli Ivana i Juan.

- Zašto niste dinstali luk? - upitao je Juana Pažanin.

- Zato što tako moja punica radi - rekao je Juan. Željka je rekla da maneštra nije intenzivna, već anemična, kao bolnička hrana, dok je pohvalila tijesto, ali i ovdje je nedostajalo začina.

- Ovo je do sada vaše najlošije izdanje i za mene to nije dobro ni po okusu ni po teksturi - objasnio je Pažanin. Pažanin im je okrenuo nisku četvorku, Špiček šesticu, a Željka pet – ukupno samo 15 bodova.

Pred žiri su hrabro stupili Petra i Dalibor, koji su večeras bili na svom terenu. Svi su se složili da je njihova maneštra najbolja do sada jer ima dovoljno gustoće i začina, a iako je Petra prvi put radila tijesto za bucolaj, pohvalili su im i slasticu za koju su rekli da ima dovoljno ruma i limuna. Špiček im je dao osam, Željka i Pažanin sedam, ukupno: najviša do sada 22 boda.

Posljednji su pred žiri stigli Danilo i Ante.

- Ovo definitivno nije maneštra, ovo jelo treba biti na žlicu - rekla je Željka te dodala da tu nije bilo prostora za improvizaciju, što su oni učinili.

- Tijesto nije loše - kratak je bio Špiček što se tiče bucolaja. Željka je okrenula četiri, Pažanin tri, a Špiček pet – najnižih 12 bodova. Kako se svakog ciklusa bodovna tablica resetira, Petra i Dalibor večeras su završili na prvom mjestu sa 22 boda.

Koje mjesto u Hrvatskoj čeka kandidate sutra te kakve recepte žiri za njih sprema, gledatelji će doznati u 21 sat.

Najčitaniji članci