Obavijesti

Show

Komentari 42

Pet knjiga koje će vam sigurno pomoći da 'zbarite' na plaži

Pet knjiga koje će vam sigurno pomoći da 'zbarite' na plaži
1

Sezona kupanja i plaže je na vrhuncu, a žene i muškarci koji vas zanimaju mahom se sunčaju kraj mora, sa svojim najdražim štivom u rukama

VIDEO

Ako sve ostalo propadne, dobra knjiga je uvijek najbolji ulet, a s ovim popisom ne možete podbaciti.

1. 'Do kraja - oslobađanje, Marija Horvat, 24sata

Na tragu svevremenskog hita "Pedeset nijansi sive" i ovaj roman propitkuje mračne želje i pomicanje granica. Razvod može biti sretniji od svadbe, no sanjate li slobodu kao nagradu može se vratiti i kao kazna, smatra Marija Horvat, autorica romana koji počinje riječima: 'Ova žena koja me gleda iz velikog zidnog zrcala nisam ja. Crne čizmice s tankim potpeticama uzdižu se do njezinih bedara. Podigla je pogled i gleda me ravno u oči. Negdje duboko u njima vidim iskricu strasti, mržnje, ljubavi. Pod njezinim čizmama kleči muškarac, a ja se pitam kako sam dospjela ovdje'. Priča je to o nedavno razvedenoj ženi koja ulazi u 'kuću uižitaka' a što se tamo događa zaintrigirati će ne samo vas, već i osobu na ručniku do vas.

2. 'Otkrivanje vještica', Deborah Harkness, Fraktura

Ljubav vještice i vampira strogo je zabranjena, a upravo je to u centru zbivanja ovog romana, inače prvog u trilogiji.Otkriće tajanstvenoga alkemičarskog rukopisa u oxfordskoj knjižnici Bodleiani povjesničarku Dianu Bishop, jedinu osobu na svijetu koja ga može otvoriti, odvest će u neslućenu potragu za porijeklom. Diana Bishop moćna je vještica iz slavne američke vještičje obitelji, ali od najranijeg djetinjstva i nasilne smrti roditelja ne želi upotrebljavati ni razvijati svoje moći. Snažna magija oslobođena iz izgubljene knjige u Oxford privlači stvorenja koja uz ljude nastanjuju svijet – vještice, vampire i demone. Svi oni žele se dočepati moćne knjige koja krije tajnu o postanku vrsta. Diana Bishop u životnoj je opasnosti, a pomoći će joj genetičar Matthew Clairmont, vampir star više od 1500 godina. Miks najboljih elemenata 'Harryja Pottera', 'Sumraka' i 'Underworlda' hit je za koji će djevojke stati u red kako bi posudile knjigu.

3. 'Sobaričina kći', Barbara Mutch, Znanje

Godine 1919. Cathleen Harrington napušta Irsku i odlazi u Južnu Afriku kako bi se udala za zaručnika kojega nije vidjela već pet godina. Usamljena u nesmiljenu krajoliku utjehu nalazi u prijateljstvu s Adom, sobaricom svoje kćeri. Nakon što bude osramoćena Ada bježi od kuće budući da čeka dijete miješane rase. Cathleen i dalje vjeruje u Adu, pa će, tražeći je, riskirati život suprotstavljajući se represiji aparthejda. Povijest i prekrasni krajolici sa dodatkom topline emocija i jedinstvenih sudbina. Ako ste voljeli 'Moju Afriku' onda će vas i ova suvremenija varijanta oduševiti, i pokazati da znate izabrati dobar roman.

4. 'Grey', E.L. James, Fokus komunikacije

Poslije 'Pedeset nijansi sive' izašao je svojevrsni četvrti nastavak pod naslovom 'Grey', ispričana iz perspektive mladog bogataša opsjednutog seksom i sadomazohizmom. Christian Gray apsolutni je gospodar svog života; njegov svijet je uredan, discipliniran, ali i potpuno prazan, sve do trenutka dok mu u ured, i život, doslovce ne upadne mlada Anastasia Steele. Iako se trudi kontrolirati i tom događaju ne pridavati puno pažnje, Christian se zatekne uvučen u vrtlog emocija koje ni sam nije u stanju razumjeti. Za razliku od svih prijašnjih žena u njegovom životu, stidljiva i povučena Anastasia uspijeva prodrijeti do njegovog ledenog i napaćenog srca. Majka svih erotskih romana obilježila je 21. stoljeće a gotovo da nema ljubitelja beletristike koji ju nije čitao, pokažite da pratite trendove i zgrabite 'Grey'.

5. 'Slatke laži, prljavo rublje i život na visokoj nozi', Nataša Seh, 24sata

Za kraj ostaje najbolje i najnovije. Insajderica iz svijeta visoke politike u zapanjujućoj ispovijesti otkriva nam kako uistinu izgleda seksualni život vrhunskih političara u Hrvatskoj. Slatke laži, prljavo rublje i život na visokoj nozi vode vas u samo srce tajni. Likovi Mentora, koji zahvaljujući velikoj gipkosti preživljava sve političke prevrate, Mecene, koji financira sve političare pa opstaje na vrhu kako god se okretala naša politička vrteška, i Nataše, pratiteljice Čovjeka u usponu, otkrivaju nam drugu, manje blještavu stranu hrvatske demokracije od 1991., do danas. Ovdje je prava, gola istina o tom svijetu. Seks i politiku na toj pozornici povezuje samo jedna sličnost, ključno pitane - tko će kome... O ovoj knjizi se govori, šapće i piše, a ona je uzdrmala sve ono što smo mislili da znamo. Nakon čitanja, morati ćete se otići ohladiti u moru.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 42
VIDEO

U novom stanu: Ella Dvornik se preselila, pokazala i pogled...
PROMJENE

U novom stanu: Ella Dvornik se preselila, pokazala i pogled...

Influencerica se preselila u novi stan nakon što je ranije otkrila kako se seli jer joj treba veći dom

Vlatka Pokos pozirala u košulji i priznala: 'Zaljubljena sam...'
ODUŠEVILA VIDEOM

Vlatka Pokos pozirala u košulji i priznala: 'Zaljubljena sam...'

Vlatka Pokos pozirala je na stolu za masažu samo u košulji, a onda poručila: 'Ljubav je najmoćniji, najljepši osjećaj na svijetu'
Znaš li tko sam? Patila je od anoreksije, a kasnije je vodila bitke s dvije teške bolesti...
OMILJENO TV LICE

Znaš li tko sam? Patila je od anoreksije, a kasnije je vodila bitke s dvije teške bolesti...

Rođena je u Sloveniji, a srednju školu i fakultet novinarstva završila je u Zagrebu. Srednja škola bila joj je traumatično iskustvo i tada je upala u probleme s prehranom. Borila se i s dva raka koji je nisu uništili...