Show

Komentari 7

Peticiju za metal grupu je potpisalo 123.000 Nijemaca, ali ipak neće u borbu za Eurosong

Peticiju za metal grupu je potpisalo 123.000 Nijemaca, ali ipak neće u borbu za Eurosong

Unatoč pritisku online peticije, njemačka televizija NDR na kraju je odlučila ostati pri svojoj odluci i ne uključiti ''Eskimo Callboy'' u finale ''Germany 12 points''

Idući petak Njemačka bira svog predstavnika za Eurosong. Na njihovu 'Doru' ili 'Germany 12 points' prijavilo se 944 glazbenika. U prvom krugu žiri je odlučio tko prolazi u finale, a na gledateljima je da odluče o pobjedniku. Žiri je izabrao šest natjecatelja, no među njima nije metalcore grupa 'Eskimo Callboy'. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Njihovi obožavatelji su organizirali online peticiju da se grupu pusti u drugi krug. Skupili su 123.000 potpisa. No NDR, njemačka  televizija je rekla da su pravila o sudjelovanju jasna. 

Unatoč pritisku online peticije, njemačka televizija NDR na kraju je odlučila ostati pri svojoj odluci i ne uključiti ''Eskimo Callboy'' u postavu ''Germany 12 point''.

U nizu tvitova, NDR je priznao nezadovoljstvo svojih gledatelja, ali je ustvrdio da su pravila svima jasna od početka: ovo je natjecanje s odlukom žirija.

NDR je također upozorio da će od sada nadalje ukloniti sve komentare koji nisu povezani s ostalim njemačkim natjecateljima za Eurosong, jer žele omogućiti poštenu raspravu i o drugim kandidatima.

Objava je naišla na različite reakcije obožavatelja.

- Ovo je velika sramota od NDR-a - stoji u komentaru jedne obožavateljice.

Nijemci se slažu kako ostali natjecatelji imaju pjesme slične melodije, pa bi bilo super kada bi metal grupa donijela pobjedu (poput Maneskina prošle godine) na Eurosongu ili visoko mjesto na ljestvici. 

 

 

Najčitaniji članci