Obavijesti

Show

Komentari 36

Petra Gerić pobijedila u kutiji iznenađenja: Super, konačno

Petra Gerić pobijedila u kutiji iznenađenja: Super, konačno
23

Ovo je moja prva pobjeda u Kutiji iznenađenja. Super, sad mogu reći da sam sve prošla. Sretna sam, rekla je Petra i dodala da se u showu osjeća natjecateljski duh

VIDEO

Bliži se kraj i sve brže ljudi ispadaju, ali daleko smo došli i svi možemo biti zadovoljni što smo dovdje dogurali, rekao je Nikola, jedan od devet preostalih natjecatelja 'Masterchefa'. 

- Ne osjeti se kao ostali kad su otišli. Drugi su bili glasniji i društveniji, a s Markom nije baš tako, ali žao mi je kao što mi je svaki put žao kad netko ispadne - rekla je Ivona Kristina o ispadanju Marka Raića. Marko Matei rekao je da je otišao Raić svojim putem. - Bio je izoliran s Ines u svom svijetu, šalama, pošalicama - rekao je Matei. 

- Danas mi je rođendan, pa očekujem  da bi mi za poklon u Kutiju iznenađenja mogli staviti nešto za slastice - priželjkivala je Ivana. Marko Matei nadao se da će u Kutiji biti losos i dobro je pogodio. Osim lososa i kopra u kutiji je bilo vrhnje za kuhanje, vlasac, limun, limeta, klice poriluka, grašak, mladi krumpir, mladi luk, crveni kupus, džem od borovnice, cimet, klinčić, crveno vino, vinjak, gorušica, zelena jabuka i jaja. 

Skandinavska kuhinja za početak tjedna europske kuhinje

- Kako je tu losos, sasvim je sigurno da smo na skandinavskom prostoru - rekao je kandidatima Radovan. Članovi žirija kadidatima su pričali o skandinavskoj kuhinji koju karakterizira sol, no upozorili ih da ne presole jela. Za pripremanje skandinavskih specijaliteta imali su točno 30 minuta. 

- Dobro ljudi, jeste li vi normalni - šokirao se Marko Matei kad je čuo koliko vremena će imati za kuhanje. Nikola je rekao da će eksperimentirati maksimalno koliko bude mogao. 

- Znam za delikatnu francusku, jaču njemačku i bljutavu englesku kuhinju i to je to s mojim znanjima - rekla je Ines. Petra Gerić također je lososa pripremala prvi put. 

Ivana je spremala tartar koji su radili na Gastroakademiji. Uz to je ljubitelj sirove ribe. Na njezin izbor utjecalo je i vrijeme.

- Imali smo 30 minuta pa mi se nije dalo izmišljati - objasnila je Ivana.

Marko Matei nije bio zadovoljan svojim jelom jer se refleksija njega nije mogla vidjeti na tanjuru. Petra Gerić rekla je kako bi voljela biti u top tri danas. Nikoli je vrijeme za kuhanje jako brzo prošlo. Radio je sirovi umak od kupusa. Onako kako je to zamislio mu je i ispalo, ali ga je ipak bio strah Radovanove reakcije jer ne voli moderne interpretacije. 

Ines je kuhanje danas bilo poput vožnje u lunaparku. Kuhala je po svojoj inspiraciji i do izlaska pred žiri nije znala je li pogodila temu i skuhala skandinavsko. 

'Prijavljujete na kulinarski show, a niste nikad lososa radili?!'

- Taj koncept nije juha, nije pire ne shvaćam baš najbolje. Nisam baš oduševljen - komentirao je Dino jelo koje je napravila Ines. Mati se svidjela kombinacija Petre Plantak koja je u jelo ukomponirala jabuku. 

- Sve je tu skandinavsko, a nije ništa skandinavsko - rekao je Radovan Časlavu. Palfijevo jelo je okarakterizirao kao dosta dobro, na pragu njegovih najboljih tanjura, ali ih još nije dostigao. Mate je rekao da je to uspješan tanjur. 

- Ti danas imaš loš dan ili što - rekao je Dino Kiki koja je napravila dva tanjura. Radovan joj je zamjerio što se u jelu osjećalo  sve više nego losos i što je bilo bez karaktera.

Dinu je losos Petre Gerić malo neslan i debeli komad ribe. Pitao ju je da li joj je prvi put da radi lososa i kad mu je rekla da je, 'poludio je'

- Vi se prijavljujete na kulinarski show, a niste nikad lososa radili - čudio se. Mate je za njezino jelo rekao da je fino.

'Bilo je ukusno, iako nisam neki veliki ljubitelj lososa'

Dino je rezimirao izazov kazavši da nije bilo loše i da su se neki iskazali, a neki skroz pogoršali. 

- Bilo je ukusno, iako nisam neki veliki ljubitelj lososa - zaključio je Mate. Kao top tri žiri je izdvojio Marka Palfija, Petru Gerić i Ivonu Kristinu. Mate je podsjetio kandidate da su za kuhanje na audiciji također imali pola sata i da se ne čude kad im netko kaže da imaju toliko. Danas je lososa najbolje pripremila Petra Gerić koja sutra bira glavnu namirnicu. 

- Ne događa se često da nas žiri sve pohvali - zadovoljna je bila Kike. Pretpostavljala je da će žiri prozvati Palfija, kao i nju i Petru. Misli da će Petra odabrati ono što njoj odgovara i ono što se njoj bude kuhalo. 

- Ovo je moja prva pobjeda u Kutiji iznenađenja, napokon. Super, sad mogu reći da sam sve prošla. Sretna sam - rekla je Petra Gerić. Dodala je da se natjecateljski duh već lagano osjeća među svim kandidatima i rekla da će izabrati namirnicu koja će njoj najviše odgovarati i tražiti najbrži i najbolji put do Izazova šefa kuhinje. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 36
VIDEO

U novom stanu: Ella Dvornik se preselila, pokazala i pogled...
PROMJENE

U novom stanu: Ella Dvornik se preselila, pokazala i pogled...

Influencerica se preselila u novi stan nakon što je ranije otkrila kako se seli jer joj treba veći dom

Vlatka Pokos pozirala u košulji i priznala: 'Zaljubljena sam...'
ODUŠEVILA VIDEOM

Vlatka Pokos pozirala u košulji i priznala: 'Zaljubljena sam...'

Vlatka Pokos pozirala je na stolu za masažu samo u košulji, a onda poručila: 'Ljubav je najmoćniji, najljepši osjećaj na svijetu'
Znaš li tko sam? Patila je od anoreksije, a kasnije je vodila bitke s dvije teške bolesti...
OMILJENO TV LICE

Znaš li tko sam? Patila je od anoreksije, a kasnije je vodila bitke s dvije teške bolesti...

Rođena je u Sloveniji, a srednju školu i fakultet novinarstva završila je u Zagrebu. Srednja škola bila joj je traumatično iskustvo i tada je upala u probleme s prehranom. Borila se i s dva raka koji je nisu uništili...