Obavijesti

Show

Komentari 42

Petra P. prvi put u Izazovu šefa kuhinje: Pala sam na zadnjicu

Petra P. prvi put u Izazovu šefa kuhinje: Pala sam na zadnjicu
2

Pala sam na zadnjicu! Ne znam kako se osjećam: imam sretne čarape i kuhala sam dobro, komentirala je Petra svoju pobjedu: Veseli se Izazovu šefa kuhinje

VIDEO

Petra Plantak prvi put je birala glavnu namirnicu. Ovo joj je prvi put da se našla u toj ulozi. 

- Danas je moj veliki dan - rekla je te dodala da su zadnja dva tjedna neki kandidati pobijedili i u Kutiji iznenađenja i u Testu kreativnosti jer ih je jednostavno dopala namirnica koja im se jako sviđa. Odabir glavne namirnice danas joj nije predstavljo stres.Marko Palfi je počeo pristupati Testu kreativnosti tj. smočnici kao Kutiji iznenađenja. Prvo odabere namirnice u smočnici, pa onda razmišlja što bi mogao s njima. 

- Meni je osobno vremensko ograničenje u smočnici problem, nemam to što skrivati. Teško mi je biti kreativan u stresu - rekao je.

'Kako se ono zove ova riba? Nju biram'

Po dolasku u smočnicu žiri je Petri Plantak dao odabir između ribe kornatske hame koja predstavlja Jadran, svinjskih nožica i ušiju kao predstavnika slavonske kuhinje i mlinaca tipičnih za Zagorje. Radovan je napomenuo da je hama fina riba, slična lubinu. Dino je pitao je li ikad radila s nožicama. Petra se dvoumila između ribe i svinjskih nožica. Dino je rekao da će kandidati prije završavati na galeriji sa svinjskim nožicama nego s hamom. Neposredno prije odabira Petra je pitala

- Kako se ono zove ova riba? Nju biram - odlučila je Petra. 

Nakon toga su za Petrin odabir saznali i ostali kandidati. Radovan je rekao da u dalmatinskoj kuhinji riba mijenja meso, maslinovo ulje sve ostale masnoće i pregršt je voća i povrća. 

- Uvjeren sam da vam je ova kuhinja najviše poznata - nastavio je. Mate je rekao da je s ovom ribom moguće milijun kombinacija, te da se kandidati samo trebaju držati tema. Petra je za smočnicu imala dvije minute i pravo na odabir sedam popratnih namirnica, a ostali kandidati isto toliko vremena, ali pet dodatnih namirnica. 

- Nogice nisam uzela jer mi je žiri savjetovao ribu - komentirala je Petra Plantak svoj odabir. Kandidati su za kuhanje imali sat vremena.

Uspjelo ili neuspjelo flambiranje artičoka: vatra u Masterchef kuhinji?!

Marka Raića je ulazak u smočnicu malo obeshrabrio, uzeo je samo četiri namirnice.  

- Generalno, nisam prezadovoljan svojim jelom - rekao je. Marku Mateiju se Petrin odabir namirnice jako svidio. - Danas ću ljubovati s hamom - rekao je. 

Dino je za vrijeme kuhanja upozorio Ines da joj je riba loše isfiletirana. Bila je i drugima. Petnaest minuta prije kraja je simultano pržila ribu, kapare, luk, pravila pire... Mislila je da neće stići. Završila je s jelom minutu prije kraja. Petra Gerić je kombinirala hamu s artičokom jer to vole jesti njezini roditelji. Artičoku je prvo stavila u limun da ne pocrni jer to njezina majka tako priprema. Artičoke je htjela flambirati da dobiju okus po grillu što joj je, kako kaže, i uspjelo. 

- Ali mislim da ću se držati podalje od flambiranja neko vrijeme - zaključila je sa smiješkom na licu. Marka Palfija kuhanje ne iscrpljuje već nadahnjuje. - Prezentacija mi danas nije baš nešto. Išao sam više na okus nego na prezentaciju - rekao je te dodao da je napravio jelo baš 'po svom'. Marko Matei smatra da treba paziti kako se čisti riba da se ne bi oštetilo meso tj. filet. 

- Ja sam kralj čišćenja ribe, ovisi kakav alat imam - rekao je u šali. Danas priprema tartar od hame s tikvicama sa salatom od rukole, grejpa i mladog luka. Petri Plantak ovaj put žiri nije smetao kad je radila dekoraciju jer je točno znala što želi i kako to napraviti. 

- Uzela sam si pet minuta za dekoraciju. Zadovoljna sam kako je jelo ispalo - rekla je.

'Ovo možeš nazvati i njemačkim jelom, kao da su ga oni radili'

- Definitivno nisi falio temu. Ne bih rekao da je tanjur dosadan, samo fali uzbuđenja. Riba lijepo pečena, baš onakva kakva treba biti - poručio je Mate Marku Raiću kušajući njegovo jelo. 

- Grejp nije mediteranska kuhinja -  Radovan se obratio Marku Mateiju. Dino je rekao Nikoli da je promašio temu. 

- Ovo možeš nazvati i njemačkim jelom, kao da su ga oni radili - nastavio je Mate. Dinu je u jelu Petre Gerić dobro sve osim artičoke.

- Konačno neko normalno jelo. Jako fino! To je popara - komentirao je Radovan Kikino jelo. 

- Jako fino! Sjedi 5! - rekao joj je Mate. 

- Pire od blitve ružno izgleda. Još malo vrhnja i kao da smo u dječjem vrtiću opet. Ovo sigurno danas nije najbolji tanjur´, komentirao je Dino jelo koje je napravila Ines. Mate je Petri Plantak čestitao na prezentaciji. 

- Drago mi je da si nadišla svoju barikadu serviranja tanjura - rekao joj je Dino. Radovan je zaključio da to jest Mediteran, ali bi radije da sve bude intenzivnije.  Radovan je rekao Marku Palfiju rekao da ga je razočarao.

Petra P. prvi put u Izazovu šefa kuhinje

Dino je rekao kandidatima da je današnji izazov bio u redu i zahvalio se, ali želi da se potrude da naprave napredak. 

- U Lijepoj našoj se čak dobro snalazimo - nastavio je Mate, dok Radovan misli da je bilo prosječno, što je nezanimljivo i dosadno.  S hamom su se najbolje snašle tri žene: Kike, Petra Plantak i Petra Gerić. U Izazov šefa kuhinje ide Petra Plantak.

- Pala sam na zadnjicu! Ne znam kako se osjećam: imam sretne čarape i kuhala sam dobro - komentirala je svoju pobjedu P.P. U sutrašnjem Izazovu se želi svidjeti Chefu i pokazati da zna dobro kuhati.

- Strašno mi je drago da je Petra Plantak pobijedila danas - kazala je Kike. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 42
VIDEO

Evo zašto Filip i Tamara  nisu bili na zajedničkom izletu u 'Braku'
MISTERIJ RIJEŠEN

Evo zašto Filip i Tamara nisu bili na zajedničkom izletu u 'Braku'

Kada je pozivu došao kraj ostali kandidati u showu 'Brak na prvu' odmah su komentirali da se između Filipa i Tamare osjeti kemija

Australac Simon koji tvrdi da je sin kralja Charlesa objavio nove 'dokaze': 'Što više gledam...'
'IMA DOSTA SLIČNOSTI'

Australac Simon koji tvrdi da je sin kralja Charlesa objavio nove 'dokaze': 'Što više gledam...'

Simon Charles Dorante-Day je uvjeren da je plod prve afere slavnog kraljevskog para, a rodio se kada je Charlesu bilo 17, a Camilli 18 godina
Igor i Ivana su pobjednici 13. sezone showa Zvijezde pjevaju: 'Ovo je bilo predivno iskustvo!'
ŠESTA EPIZODA

Igor i Ivana su pobjednici 13. sezone showa Zvijezde pjevaju: 'Ovo je bilo predivno iskustvo!'

Završila je još jedna sezona glazbenog showa, a titulu najboljih ponijeli su Igor Barberić i Ivana Kindl