Show

Komentari 19

Phoenix glumac godine, dok je 'Parazit' najbolji strani film...

Phoenix glumac godine, dok je 'Parazit' najbolji strani film...

U nedjelju navečer u Los Angelesu održana je 77. dodjela Zlatnog globusa, a krema Hollywooda znatiželjno je promatrala tko će se pohvaliti titulom najboljih u novoj godini

Ovogodišnja dodjela 77. Zlatnog globusa prošla je neočekivano za brojne nominirane glumce, ali i filmove koje smo u 2019. imali prilike gledati na malim ekranima. Nagradu za najbolji film u kategoriji drame dobio je ratni film redatelja Sam Mendesa, '1917.', dok je u kategoriji komedije/mjuzikla pobjednu odnio deveti film Quentina Tarantina (56) 'Bilo jednom u Hollywoodu'. 

Ovaj film donio je nagradu i glumcu Brad Pittu (56) koji je proglašen najboljom sporednom ulogom. 

Titula najbolje glumice u kategoriji drame pripala je Renée Zellweger (50) za ulogu posrnule Judy Garland u filmu 'Judy', dok je u istoj kategoriji titula najboljeg glumca pripala Joaquinu Phoenixu (45) za kontroverznog 'Jokera'. Phoenix je do sad tri puta bio nominiran za prestižnu nagradu, no nikad je nije osvojio. Dok je preuzimao nagradu Phoenix je naglasio važnost klimatskih promjena te kako bi brojne zvijezde trebale puno manje koristiti privatne avione. 

Joker, koji je do sada zaradio megalomanskih 950 milijuna dolara te je proglašen najprofitabilnijim filmom nastalim po stripu, također je osvojio i nagradu za najbolju originalnu glazbu. 

Američka glumica Awkwafina (31) prva je azijatkinja koja je u povijesti osvojila nagradu za najbolju glumicu u komediji 'The Farewell', a velški glumac Taron Egerton (30) pobrao je nagradu u istoj kategoriji za ulogu velikog Eltona Johna (72) u filmu 'Rocketman'. 

Netflix je imao čak 17 nominacija, a mini drama 'Chernobyl' osvojila je nagradu u kategoriji najboljih limitiranih televizijskih serija.

Najboljom glumicom koju smo u 2019. imale prilike gledati na malim ekranima proglašena je britanska glumica Olivia Colman (45) za seriju 'Kruna'. 

Najboljim redateljem proglašen je Mendes za gore navedeni film, dok je serija 'Fleabag' proglašena najboljom serijom u kategoriji komedije/mjuzikla. Glumac Russell Crowe (45) osvojio je nagradu za najbolju izvedbu u kategoriji limitirane serije, a korejski triler 'Parazit' očekivano je osvojio nagradu za najbolji flim u kategoriji najboljeg stranog filma. 

Ovogodišnji Zlatni globus za životno djelo dobio je Tom Hanks (63) za velika dostignuća u filmskome svijetu u kojemu je poznat i kao filmski producent, a ne samo kao glumac, odlučilo je 90 članova Holivudske udruge stranih medija. Američki glumac već je dobitnik dvaju Oscara te četiriju Zlatnih globusa. 

Najčitaniji članci