Obavijesti

Show

Komentari 0

Pjesma 'Pusti Da Se Dogodi' Ivane Kindl dobila je i spot

Pjesma 'Pusti Da Se Dogodi' Ivane Kindl dobila je i spot
8

Inspiraciju za pjesmu intrigantnog naslova i poruke glazbenica je pronašla u osobnom iskustvu koje je, otvorivši srce kroz stihove i glazbu, podijelila sa slušateljima

VIDEO

Nakon što se najnoviji singl Ivane Kindl (43) 'Pusti Da Se Dogodi' odmah nakon objave smjestio u prvih deset najemitiranijih pjesmama u domaćem eteru, vokalistica je predstavila i prateći spot u kojemu se isprepliću mašta i zbilja.

POGLEDAJTE VIDEO:

Prilikom 'Pusti Da Se Dogodi', Ivana Kindl ponovo je ostvarila suradnju s redateljem Daliborom Barićem koji je, između ostalih priznanja, ove godine bio u konkurenciji za nagradu Oscar u kategoriji najboljeg dugometražnog animiranog filma. Ono što se umjetniku posebno sviđa u dosadašnjem radu s Ivanom te zbog čega se uvijek radno odazove pozivu za suradnju je:

- Jednostavnost i spontanost pri osmišljavanja priča i ugođaja koje prate svaki spot koji smo do sada radili - rekao je.

Ovoga puta za lokaciju snimanja odabrali su prekrasnu šumu u Grdanjcima kod Bregane te su tamo snimljeni video materijali dodatno obogaćeni impresivnim 2D i 3D animacijama. Što su čarolijom pjesme, kamere i animacija zabilježili gledamo u novom video spotu za aktualni singl 'Pusti da se dogodi'.

- Volim surađivati s Daliborom jer je sjajan kreativac i umjetnik s kojim se prilično dobro razumijem budući da svaki put svojim senzibilitetom pogodi bit i atmosferu spota - istaknula je Ivana Kindl.

Više o njihovom profesionalnom odnosu, ali i snimanju najnovijeg spota otkriva sam redatelj

- Glazbeni spot za pjesmu 'Pusti Da Se Dogodio' označava našu četvrtu suradnju. Smatram da to dosta govori o našem
profesionalnom odnosu. Ivana je ovog puta imala ideju da odemo u prirodu i krajnje opušteno i neopterećeno snimimo materijale za spot. Snimanje se tako pretvorilo u jedno lijepo druženje u jesenskoj šetnji šumom - rekao je.

Ivana Kindl nakon 15 godina ponovo slobodna: 'Iselila sam, a to se kuhalo već duže vrijeme'
Ivana Kindl nakon 15 godina ponovo slobodna: 'Iselila sam, a to se kuhalo već duže vrijeme'

Ivanu kao glazbenicu Dalibor opisuje iznimno snažnim riječima: 'U njenim pjesmama stvarno osjetim jednu iskrenost, čistoću i snagu, u glasu, u tekstu, u nečem između, neuhvatljivom.'

Direktor fotografije je Marko Petrović, koji osim snimateljskog oka posjeduje i izniman senzibilitet što zajedno s Ivaninom izvedbom i Daliborovim animacijama tvori esenciju dojmljivog uratka pred nama. Suradnja ovih troje kreativaca, uz uklapanje 3D elemenata u snimljeni šumski krajolik, rezultirala je vrhunskim glazbenim spotom u kojem se prostor transformirao u snoviti unutarnji svijet u kojem imaginacija ravnopravno koegzistira sa zbiljom. Na taj način, spot predstavlja taj osobni nevidljivo putovanje o kojem pjesma govori.

Podsjetimo, jedna od najboljih hrvatskih vokalistica, Ivana Kindl, je prije nešto manje od mjesec dana predstavila snažnu power pop baladu u čijim bi stihovima gotova svatko mogao pronaći nešto za sebe. Inspiraciju za pjesmu intrigantnog naslova i poruke 'Pusti Da Se Dogodi' glazbenica je pronašla u osobnom iskustvu koje je, otvorivši srce kroz stihove i glazbu, podijelila sa slušateljima.

- 'Pusti da se dogodi' najbolja je parola o izlasku iz komfor zone i pronalasku vlastitog mira. Ovo mi je definitivno jedna od najdražih pjesama koju sam ikad snimila - izjavila je Ivana te.

Poznati udomitelji u Hrvatskoj: Ljubimci su nam istinska radost
Poznati udomitelji u Hrvatskoj: Ljubimci su nam istinska radost

Otkrila je i kako je nastao tekst.

- Pjesma je inspirirana razmišljanjem o životu i ljudima te ističe ono što je važno za rast osobnosti i unutarnje snage. Autobiografske crtice najbolje se ističu u refrenu koji poručuje kako je važno pronaći sebe i osvijestiti ljubav prema sebi, proći taj proces kako bi mogao kroz život kročiti bez frustracija i nezadovoljstva - dodala je.

Autorica teksta je sama Ivana Kindl, a glazbu supotpisuje s Alenom Križajem, producentom pjesme.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...
RASKALAŠEN ŽIVOT SULTANA

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...

Za 50. rođendan 1996. godine potrošio je 40 milijuna dolara jer je slavlje trajalo dva tjedna i Michael Jackson mu je održao tri koncerta. Svako od raskošnih vjenčanja njegovo petoro djece, trajalo je više od tjedan dana

Od ovisnika do zvijezde: Evo tko je Grše, slušaju ga brojni Hrvati
GRGO ŠIPEK

Od ovisnika do zvijezde: Evo tko je Grše, slušaju ga brojni Hrvati

Glazba je triljskom reperu, kako je znao reći, spasila život. Krajem srednje škole s prijateljem je osnovao grupu III. Čin